Neo fyller 1 år och börjar på förskolan!!! :)

Det har varit otroligt händelserika dagar nu minsann. Såå händelserika att jag knappt hunnit skriva här.
På onsdagen 3 november fyllde vår lille kille 1 år och detta firade vi på morgonen med några paket. Han fick lego, en bondgård, ett hus att passa in klossar i och en brandbil av mig och Jonas. Sen var det dags för oss att smita iväg till Förskolan för första gången. Neo var så klart lite osäker i början och när något barn rusade fram till honom för snabbt, så grät han. Han kröp längs ryggen på mig första timmen men sen gick han på egna små utflykter utan att tänka nämnvärt på vart hans mamma var. :) Mycket positivt så klart!

En liten kille med humör, gav honom ett par kraftiga örfilar med båda händerna samtidigt och det retade då upp Neos mamma som sa till lille killen ordentligt. Neo tjöt och var otröstlig ett tag men det är ju sånt som händer. Fröknarna berättade att "förstabarn" oftast är mycket mer försiktiga än yngre syskon är. De är inte vana vid att "slåss" för att få uppmärksamhet och det kan bli lite jobbigare för dem i början. Usch och fy! Men under förutsättningarna så har det gått jätte bra!

Vi fick vara med i alla aktiviteter - allt från sångstunder, mat och lek utomhus. Jätte trevligt och personalen verkar vara jätte bra! Mycket nöjd! Dagiset är ett så kallat "mångkulturellt dagis" (eller förskolan som man numera egentligen säger), så det är en stor mix av kulturer där. Jonas gjorde succé hos barnen. Det saknades nog en "lekfarbror" där och han fick läsa många sagor och kasta många bollar åt barnen. Vi var på förskolan från onsdag till torsdag, ska dit även idag fredag och ska bara vara med sporadiskt nästa vecka.

Igår så fick jag min första behandling av sjukgymnasten. Det var akupunktur och det gjorde riktigt ont! Bra sa sjuksköterskan - då gör det verkan. Huuu! Ska få denna behandling varje vecka, tydligen. Men hoppas det blir bra, som hon säger.

Igår kom så äntligen en inspektör från Västsvenska Kyl för att kika på vårt hus och vilken typ av Luftvärmepump vi ska ha. Och det slutade med att vi beställde en. Känns riiiktigt bra! Så om två-tre veckor så har vi den installerad och klar. Hoppas bara vi slipper mesta busvädret tills dess.

Idag blir det stressigt schema - apropå stresshantering då. Först ska vi till Förskolan med Neo. Sen sticker Jonas iväg och handlar medan jag tar hand om Neo, bakar tårta etc och städar. Och imorgon ska vi ha vår lille killes 1-årskalas!! :D DET ska bli riktigt roligt! Måste bara kolla så kamerorna är laddade. (film och vanlig alltså)
Nu luktar det lite "annorlunda" från Neos säng. Anar att blöjan måste bytas. Ja ja... AAAllt med barn är inte suuuperkul...... men nästan. ;D

Hej så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0