Johannas grova fikonbullar ❤️

1 pkt jäst smulas och 1 dl socker får ligga i bunken medan resten fixas. (Jästen kommer smälta ngt tillsammans med sockret och bli lättare att blandas med resten)

Koka upp 6dl vatten tillsammans med 2dl vetekross, 2dl krossade linfrön, ca 400g rensade och hackade torkade fikon och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. I slutet av koktiden bör det mesta av vattnet ha avdunstat och då rör man i 100g smör. Låt smälta och dra sen av kastrullen från plattan. Häll i 5 dl kall mjölk och rör om ordentligt. Låt stå till 37 grader.

Häll sen i blandningen med jäst och socker och kör i degblandare/hushållsassistenten eller liknande.

Nu först tillsätter man 2 tsk salt, 200 g hasselnötter, 4dl grovt rågmjöl och vetemjöl tills degen fått bra konsistens. (Den ska vara lite klibbig)

Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
Forma sen 32 bullar och lägg ut på plåtar. Låt jäsa igen i 30 minuter.

Grädda bullarna i ugn i 200 grader drygt 12 minuter eller mer.

Goda med riktigt smör och ost!
Bon apetite! ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0