Kompisar!


Säljare igen!Bilden är lånad av www.dan.se (inte jag på bilden alltså :)...)

Full rulle på "jobbet"!

Ja så var man igång och det känns som att man är "back in business" så att säga. Jag är glad att jag har erfarenhet från ute-försäljning sen innan. Det underlättar och gör mig mindre osäker så här i början. Jag är ju van att göra lite research kring adresser och vet på´t ungefär hur folk reagerar när man demonstrerar en vara. So far so good. :)

Jag har också fått experthjälp av en "lärare" kan man kanske kalla honom. Jag har fått följa med och se hur han gör, ta till mig så mycket smarta tips som jag bara kan - och fått del av hans kaka så att säga. Dvs det han sålt har jag fått del av. Inte så pjokigt minsann! :) Så roligt är det - det vill jag lova!

Men det kräver också sin energi. Idag var jag hemma hos en gubbe som ville kolla med sin hemförsäkring om han kunde få ner priset på sin hemförsäkring såpass att en brandsläckare från oss skulle bli gratis. Han velade fram och tillbaka men i slutänden så tackade han nej - TROTS att han fick en riktigt bra deal av sitt försäkringsbolag! Vet inte om det säger en del om mig som säljare - hoppas INTE det! Jag har trots allt varit rätt så hygglig säljare en gång i tiden. Men men... Det är så det är ibland.

Nu är det dags att se efter vad min lille gosse har för sig!
Hej så länge!

Bra start på nya jobbet!

Det har varit två riktigt roliga dagar på nya jobbet. :) Första dagen, träffade jag ett par kollegor på lunch och fick lite kläder och annat material. Sen följde jag med en utav dem för att lyssna på några demonstrationer. Riktigt roligt! Och naturligtvis passade jag på att sno åt mig så mycket smarta trix som jag bara kunde.

Dagen efter kunde jag inte hålla mig utan testade att sälja en timme innan jag träffade min teamledare. Jag fick iväg två ordrar och efter att ha mött upp min teamledare, hängt med honom och lyssnat en timme och testat att sälja igen, så fick jag iväg tre till. Så summa kardemumma blev fem härliga ordrar på en dag. För er som inte har något att jämföra med, så innebär det en ganska så bra lön för en dag. Eller - faktiskt en riktigt bra lön.

En glädjande nyhet är att det verkar vara ganska så enkelt också. Som säljare så ger man nästan sin själ vid varje besök. Man kämpar på ganska så hårt och om man fått en order eller tappat en potentiell kund, så är man i regel helt slut efteråt. Men det är det värt om man kan återhämta sig, får några trevliga ordrar och känner att det inte sker på bekostnad av något annat. :)

Neo har varit på dagis hela dagarna nu och fröknarna säger att han är en lugn och trygg kille med väldigt lätt till skratt. Underbart att höra för en mamma så klart!

Vad som inte är lika kul är att Jonas idag fick reda på att det än en gång är oroligt på Saab. Han har inte blivit uppsagd men några stycken har blivit uppsagda och fler ska bli det i måleriet, där han arbetar som Lackerare. Jag håller så klart tummar, fötter och tår för att Jonas slipper gå den här gången. Nååågon rättvisa måste det väl ändå finnas eftersom han trots allt är en bra Lackerare och jobbat där i så många år.

Nu är det nog dags att se vad far och son håller på med. De busar lite tror jag minsann. :)
Har varit lite fattigt med foton senaste tiden, men har inte hunnit fota så mycket.
Hoppas klämma in några foton snart.

Hej så länge!

Börjar arbeta imorgon!

Nu är jag lite nervös minsann! Ska nämligen börja arbeta imorgon och som jag skrivit tidigare, så är det på ett nytt företag. Jag ska sälja brandskydd och det ska bli intressant att se om det är så bra som det hittills har verkat. Jajja. Det ordnar sig nog.

Imorgon ska jag i alla fall möta upp min teamledare och en säljare som ska hjälpa mig komma igång och förhoppningsvis visa mig alla trix han kan. På torsdag hoppas jag komma igång själv och få iväg några ordrar. Jag har ju tänkt lägga mig på en lite lägre nivå men jag hoppas innerligt att jag kan ligga på den nivån då också. Ska i alla fall bli väldigt spännande!

Jag älskar att sälja när det inte är allt för slitsamt. Det är spännande, man vet aldrig hur dagen ser ut och man möter oftast en massa glada och trevliga människor. Det enda är att det kan bli väl ensamt. Men å andra sidan så träffar man ju väldigt mycket folk i jobbet. Jag har å tredje sidan tackat nej till luncher osv med mina kollegor, för att i möjligaste mån spara på energin för att sälja.

Fördelen med att jag redan har jobbat som säljare på ett liknande företag, är ju att jag vet vad jag vill ha och behöver slippa. Det är ju alltid mycket lättare att kunna komma med önskemål om man känner till alternativen. Så det ska bli myyycket spännande att se hur det går imorgon. :) Hoppas bara innerligt att jag kan sova gott i natt! Det blir en händelserik dag imorgon!

Nu är det dags att hämta Neo på dagis!
Hej så länge!

Hos morfar Hans på kalas

Idag har vi varit på kalas hos morfar Hans. Det var jätte trevligt och Neo var på sitt allra soligaste humör. Neo har börjat härma oss i familjen nu och han visade en liten repertoar av sina färdigheter idag. Bland annat, lånar han gärna en mobil, sätter den till sitt öra och säger "Ah!" eller "mm", precis som hans mamma gör. Lite mindre smickrande är att han gör sitt bästa för att härma sin pappa när han rapar. Aaaa! fräser Neo då. :) Han kan också vinka och klappa händerna och äääälskar tevekontroller! Han vill också gärna trycka på alla knappar som finns - helst om de tillhör en DVD eller tvättmaskin och äter, gör han gäääärna - om det är samma sak som mamma och pappa äter. Halva tiden vi var hos min far, så jagade Neo min systers hund. De har en jätte fin helsvart schäfertik och denna gjorde sitt bästa för att hålla sig på avstånd från vår lille juvel.

Morfar Hans hade gjort ugnsstekt lax, en kall sås till det och bulgur. Supersmarrigt! Har tyvärr ingen fin bild på detta, men det var jätte gott!

Imorgon ska jag, Jonas, Neo och David till Hunneberg för att gå på Julmarknad. Deet ska bli kul minsann! Det är en tradition vi anammat och hållit vid liv varje år sen vi blev tillsammans. Härlig stämning och bra början på julmånaden (även om det är en liten bit kvar så klart).

Nästan varje helg framöver har vi bokat något nu ett tag framöver. Och nu på onsdag ska jag börja jobba! Börjar bli lite nervös nu, för det är ju inte långt kvar. Iiiih! Det är ju ett nytt företag jag ska jobba för också och sälja nya produkter och med min numera lite annorlunda livssituation med barn, så är jag osäker på hur det ska gå. Men det ska i alla fall bli jätte kul att testa på!!

Det är skönt i alla fall att jag ska sälja uteslutande dagtid. Det är inte alls säkert att det kommer gå, men eftersom min son går på dagis och dagis bara har öppet dagtid, så är det svårt att jobba andra tider. Funkar det inte, så kan jag inte jobba där. Och det är de medvetna om.

Jag har också sagt att jag vill arbeta ensam. Detta, eftersom det kommer gå mängder av tid OCH energi, bara till att möta upp andra, hålla tider och "slösa" bort tid som jag kunde lägga på att sälja - eller vara med min son på. (jag vill ju helst inte ha honom på dagis alls, men man måste ju)

Sen behöver jag skilja skarpt på arbetstid och fritid. När jag arbetar, så pratar jag gärna arbete och med mina kollegor (för hur man än gör, så blir det ändå nästan alltid snack om arbete med dem i någon form), men när jag är ledig, behöver jag få koppla bort arbete HELT!!! Detta, eftersom jag påverkas så mycket av det. Förmodligen pga att jag gick in i väggen för några år sen - det verkar man inte bli av med i första taget, har jag märkt. Så när jag är ledig, så ska jag inte tänka en tanke på försäljning eller vad jag kan göra bättre osv.

Jag har också sagt att jag kommer ligga på en låg nivå och inte vill få höra en massa snack om att jag kan sälja bättre. I gengäld så hoppas jag kunna bli en trygg säljare. Jag är en person som kan pressa mig själv enormt!! Min historia av utbrändhet talar för sig själv. Om jag blir pressad ytterligare, så blir det bara tvärtom. Snarare behöver jag någon som bromsar mig och påminner mig om att jag gör ett bra jobb som jag gör. Jag hoppas kunna sälja varje vecka och den nivå som jag sagt att jag vill ligga på. Gör jag det och känner att jag inte bränner ut mig, känner mig trygg med mina kollegor och att jag kan orka vara en bra mamma, så är det super och jag kommer troligtvis bli en lojal och trygg säljare. Men känner jag på något vis att min hälsa blir lidande eller att jag försummar min son pga den, så får jag se mig om efter något annat, alternativt börja läsa - vilket jag har lite planer på att göra. Vi får se helt enkelt. ;)

Nu är det dags att väcka Neo.
Hej så länge!

Susanna, Jonas kusin


Jonas farbror flirtar!


Leker med presenterna


Busonge! :)


Smaskiga Cupcakes!


Väntar på tårta


Busar med farmor


Finklädd och vattenkammad lugg :)


Amerikanska CupcakesMed jordnötschokladfrosting - sanslöst goda!! Gjorda efter Leila bakars recept.

Tårtan


Kakorna


Neos 1-årskalas!

Det blev ett annorlunda kalas vår lille son fick. Allt var färdigt - Amerikanska Cupcakes, tårta, bullar och kakor och de första gästerna började komma. Vi höll som bäst på att filma vår lille solstråle när min syster plötsligt ringde. Hon och hennes sambo hade råkat ut för en olycka strax utanför Saab. En personbil framför dem skulle plötsligt svänga till höger och blinkade höger väldigt sent vilket fick min syster och hennes sambo att bromsa ganska hastigt. Efter dem, kom en annan bil som körde alldeles för nära min syster och hennes kille och resultatet blev att bilen körde in i dem, varpå min syster körde in i bilen som skulle svänga.

Det blev en seriekrock. Vi blev så klart jätte nervösa och oroliga och en stor del av tiden gick till att vänta på vad som skulle hända och hur det gått. Vi väntade länge med att börja fika men när vi hörde att min syster och hennes sambo röntgats och allt var bra, så kunde vi börja lite smått.

Senare på kvällen kom Jonas farbror och kusin med barn och på det hela taget så blev dagen rätt så okej i alla fall. Men självklart blev stämningen inte riktigt på topp efter nyheten. Vi har varit med om lite för mycket det här året eftersom mamma gick bort i cancer i våras också. Så det känns som att nu får det vara bra med olyckor och sorg.

Jag lägger i alla fall in lite foton från kalaset.

Samtidigt så har ju Neo skolats in på förskolan och igår var han där själv i tre timmar. Det gick jätte bra och idag ska han vara där själv mellan nio och två på eftermiddagen. Själv ska jag passa på att träna - om vädret tillåter att jag tar mig till Saabgymet. Det är dags att byta till vinterdäck nu minsann! Nu får vi göra oss i ordning!

Hej så länge! :)


...men roligast var brandbilen! :)


Liiite kul var det med bondgården


Kul att leka med presenterna innan Förskolan! :)


Ett vääääldigt trött födelsedagsbarn!Här nyduschad och fin inför sin första dag på Förskolan! :-)

Neo fyller 1 år och börjar på förskolan!!! :)

Det har varit otroligt händelserika dagar nu minsann. Såå händelserika att jag knappt hunnit skriva här.
På onsdagen 3 november fyllde vår lille kille 1 år och detta firade vi på morgonen med några paket. Han fick lego, en bondgård, ett hus att passa in klossar i och en brandbil av mig och Jonas. Sen var det dags för oss att smita iväg till Förskolan för första gången. Neo var så klart lite osäker i början och när något barn rusade fram till honom för snabbt, så grät han. Han kröp längs ryggen på mig första timmen men sen gick han på egna små utflykter utan att tänka nämnvärt på vart hans mamma var. :) Mycket positivt så klart!

En liten kille med humör, gav honom ett par kraftiga örfilar med båda händerna samtidigt och det retade då upp Neos mamma som sa till lille killen ordentligt. Neo tjöt och var otröstlig ett tag men det är ju sånt som händer. Fröknarna berättade att "förstabarn" oftast är mycket mer försiktiga än yngre syskon är. De är inte vana vid att "slåss" för att få uppmärksamhet och det kan bli lite jobbigare för dem i början. Usch och fy! Men under förutsättningarna så har det gått jätte bra!

Vi fick vara med i alla aktiviteter - allt från sångstunder, mat och lek utomhus. Jätte trevligt och personalen verkar vara jätte bra! Mycket nöjd! Dagiset är ett så kallat "mångkulturellt dagis" (eller förskolan som man numera egentligen säger), så det är en stor mix av kulturer där. Jonas gjorde succé hos barnen. Det saknades nog en "lekfarbror" där och han fick läsa många sagor och kasta många bollar åt barnen. Vi var på förskolan från onsdag till torsdag, ska dit även idag fredag och ska bara vara med sporadiskt nästa vecka.

Igår så fick jag min första behandling av sjukgymnasten. Det var akupunktur och det gjorde riktigt ont! Bra sa sjuksköterskan - då gör det verkan. Huuu! Ska få denna behandling varje vecka, tydligen. Men hoppas det blir bra, som hon säger.

Igår kom så äntligen en inspektör från Västsvenska Kyl för att kika på vårt hus och vilken typ av Luftvärmepump vi ska ha. Och det slutade med att vi beställde en. Känns riiiktigt bra! Så om två-tre veckor så har vi den installerad och klar. Hoppas bara vi slipper mesta busvädret tills dess.

Idag blir det stressigt schema - apropå stresshantering då. Först ska vi till Förskolan med Neo. Sen sticker Jonas iväg och handlar medan jag tar hand om Neo, bakar tårta etc och städar. Och imorgon ska vi ha vår lille killes 1-årskalas!! :D DET ska bli riktigt roligt! Måste bara kolla så kamerorna är laddade. (film och vanlig alltså)
Nu luktar det lite "annorlunda" från Neos säng. Anar att blöjan måste bytas. Ja ja... AAAllt med barn är inte suuuperkul...... men nästan. ;D

Hej så länge!

RSS 2.0