På strålande humör! :D


Skrattar och går! :D


Neos presenter från mamma! :)


Projektgrupp, marknad, dagis och kalasförberedelser!

Ibland ska man ha tur! Jag har kommit med i en grupp som ska testas via Sahlgrenska. Testgruppen ska få akupunktur mm i kombination med sedvanlig sjukgymnastik för att se hur det påverkar stress. Jag har haft "turen" att hamna i gruppen med störst riskfaktor vilket innebär att jag får rubbet som de har att erbjuda. Lovely! Ser fram emot först och främst massagen! :)

Jag har fått strikta ordrar att ta ett varmt bad så fort jag känner spänningar i benen (Oh my god hur ska jag stå ut?! Ha ha ha!) och gärna varje kväll. Sen har jag även fått ordination att Jonas ska massera mina fötter varje kväll men det har väl blivit lite sisådär med den biten. Hi hi! :)

Hårda konditionskrävande (hjärt-krävande) träningspass är jag bannlyst från. Styrketräning går an, så länge jag inte tar ut mig själv och promenader, bör jag gå varje dag eftersom det är stressnedsättande. Just den biten kan det nog bli lite sisådär med när jag börjar jobba, iom att mitt jobb i sig, kan vara krävande fysiskt med trappspringning etc. Men de där baden ska jag nog ta fasta på även då minsann.

Det blir lite dubbla budskap här iom att sjukgymnasten som gjorde mitt hälsotest sa att jag har för lite muskelmassa och behöver träna tung styrketräning för att få den tillbaka (har ju förlorat en hel del). Å andra sidan så är det ju under förutsättning att jag kan återhämta mig - så att det inte bara sliter på kroppen - och så att jag kan bli starkare. Och det är väl just återhämtningen som sjukgymnasten som leder testet, hänvisar till.

Jag har hur som helst struntat i hennes direktiv senaste veckan - man måste ju passa på innan själva testet börjar. (ironi) Jag har tränat rygg, axlar och biceps en dag och två dagar senare så tränade jag bröst, triceps och mage. Det har gått över förväntan - förmodligen pga att Neo sovit relativt bra den här veckan - och därmed jag också. Jag är fortfarande ganska så stark (för muskelmassan hade ju ingenting med den biten att göra). Men min uthållighet är ungefär noll men det har faktiskt blivit bättre med även den biten.

Swisch! Nytt ämne!

Imorgon är det Oktobermarknad här i stan. Det är en ganska så stor marknad och denna dag, är ungefär likvärdig med julafton för Jonas. Iom hans entusiasm kring denna dag, så har även jag blivit ganska så hänförd. Glädje har ju en tendens att smitta. Kanske blir det någon mer present till vår son också som snart fyller 1 år. :) På onsdag närmare bestämt. :D

Hittills har jag köpt en brandbil, en bondgård med djur och ett hus man kan passa in små klossar i fönstrena med. Och då har inte Jonas köpt sina presenter än. Han tänker köpa lego och klossar bland annat. På onsdag fyller vår lille solstråle! :) Samma dag börjar inskolning på dagis och enligt ny inskolningsteknik ska jag och Jonas vara med hela dagarna i en hel vecka. På lördagen sen, ska Neo ha sitt kalas och DET ser vi fram emot.

Näpp... Nu är det nog dags att börja baka lite. Vi ska bjuda på tårta, amerikanska cupcakes, bullar och kakor. Det blir nog bra men en hel del behöver förberedas. ;)

Hej så länge!


Yes! Jag har "kontrollen"!


Hälsotest och besök

I fredags gjorde jag ett riktigt hälsotest på Motionspalatset här i stan. Det var riiiktigt givande måste jag säga. Nu har jag fått klarhet i hur det ligger till. Jag har på tok för lite vatten i kroppen och min kropp har tagit rejält stryk av all stress. Det innebär att jag har tappat massor av muskelmassa. När man inte sover bra på nätterna, försöker kroppen tydligen ta igen förlorad energi genom att bli trött och hungrig. Så man äter mer än vanligt, lägger på sig kalorierna i hullet så kroppen har lite reserv att ta av ifall man inte sover bra nästa natt och det händer inte mycket när man tränar eftersom kroppen knappt orkar återhämta sig efter träningen. Så man blir inte starkare och man får inte mer muskelmassa, utan återhämtar sig bara - om man har tur.

Däremot så har jag väldigt bra kvalité på mina muskler. Jag är väldigt stark för att vara tjej, och för att ha så lite muskelmassa som jag har, så är jag jätte stark. (klarar ungefär dubbelt så mycket som en vanlig tjej som väger som mig) Det är så klart en jätte fördel. Jag har en jätte stark rygg. Trots bärande på barn och allt slit i jobbet med ryggsäck och böcker, så har jag inte ont i ryggen och jag har en över huvud taget bra återhämtningsförmåga - när jag mår bra.

Iom detta, så bestämde jag mig igår för att träna styrketräning igen - i överkroppen. Det har jag säkert inte gjort på ett år nu iom att jag trodde jag hade för lätt för att få muskler för att vara tjej. Igår var jag nämligen mer utsövd än jag varit på mycket länge så det var rätt dag, kände jag det som. Det gick förvånansvärt bra och idag har jag träningsvärk som heter duga. :) Men det är ju bara ett kvitto på att jag tränat så det känns bara bra. ;)

Lite fredagsmys hann vi också med, jag Jonas och Neo. Det blev ugnsstekt örtkryddad fläksfilé, klyftpotatis, gräddsås och ärtor. Smaskigt minsann! :) Och så mös vi framför teven hela familjen tillsammans.

På lördagen fick vi besök. Neos morfar, moster och morbror var det som kom. Jag hade gjort tonfisksallad med bröd och efter en långpromenad tillsammans tog vi en fika också. Trevligt! Och Neo fick visa att han nu kan gå! :D

Nu är det nog dags att fundera över vad man ska sysselsätta sig med idag. Funderar på en långpromenad med son och vovve - kanske in till stan och kika lite. Vi får se. :)

Hej så länge!

Italienskt lantbröd


Återhämtning på hög nivå

Jag har varit hos läkaren igen. Jag insåg att jag behövde kolla upp mina myrkrypningar och spänningar i musklerna ordentligt och svaret var som jag redan trodde. Det är stressrelaterat. Men istället för att få tid hos sedvanlig sjukgymnast, så har jag fått äran att delta i ett projekt, anordnat av Sahlgrenska. Man ska samla ett gäng som tillhör en sk högriskgrupp för att se hur alternativ behandling har effekt mot stressrelaterade symptom, eller psykosomatiska symptom som det också heter. Har jag riktig tur, så får jag akupunktur, akupressur och massage helt gratis utöver själva sjukgymnastiken! :) Håller tummar, fötter och tår så klart! Det hade inte varit helt fel med massage en gång i veckan minsann! Hi hi!

Idag hade jag tänkt ta det lugnt men jag for en sväng till Uddevalla först och sen ställde jag mig och bakade bröd. Italienskt lantbröd. Me love! Det är jätte gott att gnida in lite olivolja och vitlök på bröden, rosta dem och äta med lite flingsalt på. Jisses, nu vattnas det i munnen på mig. Jätte onyttigt, men vansinnigt gott! :)

Apropå onyttigt. Imorgon ska jag göra ett hälsotest på motionspalatset här i stan. De ska kolla igenom mig ordentligt, kanske man kan säga och sen ge mig lite kostråd. Undrar om lantbröd passar in där? Hi hi! Helt vitt bröd, utan all form av fibrer. Det gör det nog inte, anar jag. :) Äsch! 

Neos farmor Eva, ska passa Neo under tiden och lite senare samma dag ska jag och Neo åka till BVC igen. Det ska bli myyycket spännande att se vad han nu väger och hur lång han blivit. Jag har märkt en ganska stor skillnad den senaste tiden så jag anar att han vuxit ganska mycket. Sen ska han också få två sprutor igen. Usch och fy! Inte roligt alls. :( Men det är bra att det sker ett tag innan han börjar på dagis i alla fall så han hinner återhämta sig från dem innan han utsätts för alla barns basiller på dagiset.

Nu är det nog dags att se efter min lille solstråle igen.
Hej så länge! :)

Återhämtning

En sak har stått på schemat den här helgen och baaara det - återhämtning. Jag har nog hafte en förkylning som envist hängt kvar i kulisserna och inte riktigt velat ge med sig. Förmodligen är det mitt dåliga immunförsvar som ligger till grund för den dåliga återhämtningen.

Jag har nu i alla fall bokat tid på Motionspalatset. Jag ska få lite kost och motionsråd samt en rejäl scanning för att se hur det står till med min lilla kropp. Neo tycker inte riktigt lika mycket om att sitta still längre, så jag har bokat barnpassning med farmor Eva. Det blir nog bra. Människan jag pratade med innan jag bokade tid, sa att det förmodligen handlar om en balans mellan träning, arbete, kost och återhämtning. Jag måste anpassa dosen arbete och träning så att min kropp orkar och hinner återhämta mig. För att hjälpa den ytterligare, så kan man hjälpa till genom att äta bra också och det är det här samt lite små tips som jag ska få. Sen skadar det inte att det ingår en kroppsscanning så jag får svart på vitt hur tjock jag är. :) Jag är inte tjock på långa vägar - tycker jag själv i alla fall. Och mitt BMI ligger inte högt. Men jag litar tydligen inte riktigt på det ändå för jag blev ju rejält ledsen efter den där dumma vågen som "Herbal life" presenterade. På motionspalatset bekräftade de iofs att de där vågarna oftast inte är speciellt bra så det ska bli ytterst intressant att få lite rätsida på det hela. Ja ja...

Dagis och arbete närmar sig med stormsteg nu och innan ska vi hinna med ett 1-årskalas också. :) Vi kommer förmodligen bara bjuda de allra närmaste eftersom det blir en sån där jobbig effekt där man "måste bjuda dem eftersom man bjuder dem" och plötsligt så har man lika mycket folk hemma som när vi hade namnkalas för Neo. Den gången fick jag mycket hjälp av mamma... men bara ett par månader senare så dog hon ju så jag kommer få ta itu med det här kalaset helt själv den här gången. Och då blir det lättast om det inte är allt för många att bjuda. En balansgång så klart - för Neo är ju visserligen bara snart 1 år gammal, men han föredrar nog om han får så många presenter som möjligt. Hi hi!

Idag har jag gjort äpplemos och storkok med många portioner mat åt Neo. Jag försöker variera burkarna med hemlagat nu när jag ändå är hemma. Men sen när jag börjar jobba, så kommer han nog få samma hemlagade mat som jag och Jonas. Det blir väl att vi får börja äta lite nyttigare (lite mindre grädde i maten etc) men det mår vi säkert bara gott av. Hi hi. Nu är det nog dags för Neo att vakna igen.

Lägger in ett foto på familjens skor. Såg lite gulligt ut på skostället med Neos nyinköpta Nike-skor, tyckte jag. :)

Hej så länge!


Pappa barn mamma


Tagen på bar gärning!NEJ! Den knappen får man INTE trycka på om man är en liten elva månader gammal knatte som heter Neo! :)

Neo så klart! :D


Vem gömmer sig här då?


Klappa fint!Neo delar korg med Aslan. Än så länge är han inte så jobbig, men när Aslan suckar tungt så är det dags att lyfta bort Neo. Hi hi. Värre blir det nog så vi får försöka skydda vår stackars vovve från vilda Neo. :)

Härlig promenad längs Hunneberg!

Den här morgonen började jag, Neo och Aslan med att gå en jätte fin 1,5 timme lång promenad längs Hunneberg. Det är ett naturreservat och det är jätte fint att gå där! Speciellt nu när hösten är här och löven skiftar i olika färger. Neo somnade snabbt men Aslan strosade nöjt omkring och nosade.

Vi har fått massor av äpplen från grannarna! Och när jag kom hem, så ställde jag mig snällt och började skala och hacka till äpplemos. Tänkte variera Neos fruktdessert på burk med hemmalagad mos. Men han var så nöjd sååå med bara mat idag så jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. *skratt* Men själv tyckte jag den var god i alla fall. Inte illa det. ;)

Vad tusan ska jag göra resten av dagen då? Hm... Det är lite typiskt. Förr var jag fruktansvärt rastlös och var tvungen att hitta på saker nästan hela tiden. Idag är det nästan tvärtom. Men just idag, så hade jag faktiskt ingen lust att sitta hemma. Det är då skönt att ha bil, så man enkelt kan ta sig någonstans när man vill ha med både barn och hund. :)

Helgen som kommer är nog första helgen som jag än så länge inte har något planerat - vad jag kan komma ihåg, kanske jag ska tillägga. Ehum... Det brukar nämligen tendera att vara som så att jag missar ibland. Skyller hej vilt på gröthjärnan amningen bidrog med - har iofs slutat amma för två månader sen - men den där gröten hänger nog i rätt länge, tror jag benhårt på. ;)

Jag lägger in några foton idag. Det ena är på Neo när han sysselsätter sig med det mamma och pappa absolut inte vill att han ska sysselsätta sig med - utöver allt som är direkt farligt för honom då så klart. Han ääääälskar nämligen ALLT som har med knappar på. Och eftersom både DVD och tvättmaskin har touch-knappar (kan inte förklara det bättre än så), så är de superkul att trycka på. Varför ha på ON när man kan ha på OFF liksom och vise versa.

Hej så länge!

Ny insikt om mina myrkrypningar!

Jag har till och från i hela mitt liv, haft Myrkrypningar eller Restless legs, som det också heter. Det är fruktansvärt obehagligt och gör att jag inte kan sova lika bra. Eftersom jag får det främst när jag varit mycket aktiv, så hämmar det även min återhämtningsförmåga. Och nu har jag fått ytterligare en pusselbit till min egen teori.

Min teori är att jag får myrkrypningarna och de där spänningarna i musklerna när jag ska lägga mig, pga att det bildas en inflammation i musklerna efter hård träning. När man får en inflammation, fylls det på vätska i området som blir inflammerat. Jag vet att jag har urkass blodcirkulation - den har jag vackert fått ta emot från min pappas sida. När en muskel blir inflammerad, måste det ju rimligtvis bli svårare för blodet att transporteras. Den där spänningskänslan kan ju rent av vara vätskan som inflammationen resulterar i. Det kanske rent utav är som så att min dåliga cirkulation resulterar i själva inflammationen.

När man tränar så skadar man ju faktiskt musklerna lite. Det krävs blodcirkulation för att området ska läkas ordentligt. Gör det inte det - så blir det ju en inflammation.

Herre jissanes. Man kunde ju tycka att läkarvetenskapen redan borde ha listat ut det här om det vore så. Så min teori kanske spricker någonstans. Men nu har jag i alla fall hittat flera sidor på Internet där människor med samma problem, hänvisat till dålig blodcirkulation. Så varför inte helt enkelt?!

På en sida hittade jag info om ett hälsokosttillskott som jag ska testa, tänkte jag. Det heter tydligen Klarin perfekt. Jag ska kolla in det först och se vad det är, men ryktet säger att det hjälper själva blodcirkulationen så det ska bli intressant. ;)

Nu är det dags att ta hand om min lille krulltott igen! (Neo alltså)
Hej så länge! :D


Mor å son


Bästa kompisar!


Myser!Tog ett foto på mig och Neo när vi nanat ett tag. Det var sååå underbart! :)

Vad är det som händer egentligen?

Nu börjar jag bli putt på det här. Jag har i alla år haft lite märkliga symptom efter att jag tränat ett hårt pass, men på senare tid så har jag haft rejält mycket svårare för att återhämta mig. Det är väl inte helt ologiskt iofs med tanke på att jag för 11 månader sen födde barn och den livsomvälvande omställning det innebär att bli förälder. Sen dog min mamma och det kan man ju lugnt också säga var en enorm förändring i mitt liv. Lägg till en stor portion sömnbrist och psykisk press, så har vi nog orsaken till att min kropp inte riktigt återhämtar sig som den ska.

Mitt immunförsvar har varit näst intill obefintligt senaste året. Jag är van vid att bli sjuk HÖGST en gång om året så det här är nytt för mig. Neo däremot - 11 månader - har ALDRIG varit sjuk - peppar peppar - än så länge. Snart börjar han på dagis och jag anar att den erfarenheten kommer sätta käppar i hjulet för den trenden.

Men men... Jag har ju alltid varit ganska aktiv. (nåja, nästan alltid i alla fall) Jag har idrottat i alla fall sen jag var ung tonåring och min kropp är van vid ett högt tempo. Ett problem jag alltid haft, är att jag har svårt för att somna natten efter ett träningspass - i all fall om det varit ett hårt pass. Benen är spända och jag kan inte slappna av. Min egen teori är att det hänger ihop med mina myrkrypningar som jag haft i princip hela mitt liv då och då. Och nu har jag ännu en teori. Jag tror jag får en inflammation i musklerna efter ett allt för hårt träningspass. Mina muskler blir då vätskefyllda och varken muskler eller kropp mår bra. Jag får då nästan alltid myrkrypningar som ett brev på posten. Jag känner igen det här från slutet av min graviditet - som bekräftar min teori ytterligare. I slutet var jag tung (nåja - 7 kg mer än normalvikten, men ändå) och hade säkert dragit på mig en hel del vatten. Barnmorskan sa att den där vätskan gör att många som aldrig haft problem med det förut, ändå kan få myrkrypningar. Vätska som vätska - den gör mina muskler spända och jag verkar få myrkrypningar lättare då.

När jag får så där otrevliga myrkrypningar och svårt för att slappna av, så säger det sig själv att jag inte sover bra. Har man då som jag, en liten knatte på 11 månader som inte vill sova hela nätterna, så mår man inte så superbra dagen efter. Den här gången gick det nog ännu längre - för nu sitter jag och är förkyld. Tusan också!

Så hur attans ska man göra i det här läget!? Ska jag gilla läget och låta bli att träna eftersom jag uppenbarligen inte kan återhämta mig längre som förr? Frustrerande som bara den!

Inte blir det roligare av att jag idag skulle haft en tjejträff här i stan. Inget roligt alls att den nu inte blir av. Speciellt som det hela tiden kommit något emellan när jag ska fixa den där träffen med det tjejgänget hittills. Verkar som att det inte är meningen att jag ska arrangera något. Suck och stön!

Det är tur man har en liten knatte som kan göra sin mamma på bättre humör ändå! :) För det gör han nästan alltid - utöver när han inte sover då förstås. Men det är en så enorm lycka att bli mamma, så det väger upp i princip ALLT!!! Jag är övertygad om att jag inte klarat min mammas bortgång ens hälften så bra om det inte vore för Neo. Tack och lov för att han finns i mitt liv - min stora kärlek!!!

Whey 80 - superbra för återhämtningen!


Stora första steg i livet! :)

Det här kan nog verka provocerande för dem som är big fan av Jantelagen. Men själv är jag övertygad om att man blir en betydligt trevligare människa om man inte har en massa bristbehov i bagaget, eftersom mycket vi människor gör, styrs av vårt omedvetna (ex rädslor etc). Så jag tänker inte be om ursäkt för att jag är stolt över de bra saker jag gjort. Så här ligger det till:

Det har funkat över förväntan med min nya livsstil! :) Jag vet att om jag verkligen vill något, så har jag ofta inga  problem att se till att det blir så som jag vill - så länge det är rimligt så klart. Jag har gjort många stora livsomvälvande beslut som krävt enorm kraftansamling men jag har faktiskt nästan alltid fixat det i slutänden. *klappar sig själv på axeln* Min terapeut säger att jag är den konfident han har som har starkast vilja. Ha ha! Så när jag nu bestämde mig för att börja leva ett sundare liv och motivationen är på topp, så vet jag att jag åtminstone kommer göra mitt bästa. Jag tänker inte leva tråkigt och torrt. Oh nej. Men när jag lyxar till det, så kommer det i alla fall kännas som lyx i fortsättningen. ;)

Det roliga är att jag faktiskt har märkt stor skillnad sen jag började med det "magiska proteinpulvret". Det heter Whey 80 och jag tar det i form av drinkar under dagen. Det innehåller en slags protein som snabbt tas upp av kroppen och som är jätte viktigt för återhämtningen när man ansträngt sig på olika sätt. Med en utbrändhet i bagaget, ett dåligt immunförsvar och brist på sömn, så kom det som en skänk (stavas det så? :)..) från ovan. Ska se om jag kan lägga in en bild på det. Länken till Gymgrossisten har du på min sida om du vill kolla in det. :)

Så nu har jag kunnat spinna en timme åt gången igen och fortfarande känna mig levande dagen efter! Underbart!

Dessutom har det hänt roliga saker här hemma. Neo har tagit sina första staplande steg utan stöd. Det går sisådär och han är lite väl ivrig ibland men ett par steg åt gången har han lyckats med några gånger nu. :) Och han är SÅÅÅ stolt när det sker. Det lilla ansiktet skiner när han går och hans mamma och pappa nästan spricker av stolthet. :D

Idag blir det lite veckohandling och ett spinningspass på gymet igen. Jonas här hemma - han har varit dålig senaste dagarna, så vi får se om jag kan lämna en lite för aktiv krabat hemma hos sin pappa idag. Vi får se hur pappa Jonas mår idag och om han orkar det.

Till helgen blir det fullt ös. På fredagen kanske ett par vänner kommer på besök. Inte helt klart ännu. Men på lördag ska jag ha tjejträff med Maria-gänget. Det ska bli kul så klart! Och på söndag far jag, Neo och Aslan hem till min syster i Alingsås. Min syster och hennes kille ha skaffat en fin schäfertik som heter.... håll i er nu!!....Gun! Hi hi! Ska bli kul för Aslan att få leka av sig lite, och roligt för Neo att träffa moster, morbror och morfar. De kommer nämligen också dit. Ska bli trevligt!

Nu är det dags att förbereda sig inför dagen!

Hej så länge!Byxa från Ellos


Bilden är lånad av ellos.se

Mässa och träning

Igår for jag (och Neo) till Mellerud igen. Där träffade vi Natasza och hennes son Caspar och Jeanette. Tillsammans gick vi till en mässa i Rådahallen. Trevligt minsann och vi tjejer är inte så där finkänsliga utav oss, utan vi plockade duktigt till oss av alla gratisprover alla företag bjöd på. Vi tog lotter till en tävling där man kunde vinna en weekend. Men när vinsten skulle dras så hade ingen vunnit. Weird - eller? Lite skumt är det allt. ;)

Modevisning var det också. Kul minsann men vi tjejer hamnade i ett djupt samtal om barn och andras barn osv osv osv, så vi missade nästan hela modevisningen. Hi hi! Men det gjorde inte så mycket. Sen fick Natasza för sig att vi skulle gå igenom en så kallad "kroppsscanning". Den gjordes av Herbal life och bara det, gjorde att åtminstone jag kände lite osäkerhet. Det finns ju trots allt ett visst vinstintresse då. Nååågot skulle vi säkert ha brist på.

Den där vågen vi skulle stå på, var säkert high tech. Men jag och Jonas har haft en liknande och den visade olika varje gång vi ställde oss på den. Det hade väldigt stor betydelse ifall man hade torra fötter ex eftersom de elektriska impulserna fick större motstånd då - och man blev med andra ord "fetare" enligt vågen. Hi hi. Vikten var INTE rolig att se, men vad de sen sa till mig fick mig att rygga tillbaka. Jag har inte tillräckligt med muskelmassa, sa de. Till saken hör att jag har väääldigt lätt för att få muskler - för att vara tjej. Och jag klarar mer än de flesta tjejer på gymet. Det är liksom min "grej" - jag har rätt så bra grundfysik även om jag latat till mig ordentligt sen Neo föddes. Sen vart det ju ännu roligare när Natasza fick höra att hon var överviktig - hon har ett BMI på 19!!! Båda fick vi rekommendationer att köpa deras proteiner. Pytsan!

Men någonstans så bet det ändå. Jag har ju gått in i väggen en gång i tiden och jag vet att min kropp tagit mycket stryk av det. Likaså så vet jag att jag inte har samma återhämtningsförmåga nu som förr och det gjorde att jag idag tog mig till Gymgrossisten. Jag fick väääldigt god hjälp och for hem med en form av proteiner som hjälper kroppen att återhämta sig. Att jag inte tänkt på det förr! Inte ens när Jonas tränade som mest och åt proteinpulver, så slog det mig att det kanske var något för mig. Mina önskemål att få ett pulver som INTE ökar muskelmassan, INTE innehåller en massa kalorier och INTE gör att man svullnar efter träning, vilket många typer av kreatinin gör, vet jag.

Sen for jag iväg till Hemköp, hämtade mina nya fina träningsbyxor och for sen och tränade på Saab. Den här gången tog jag ut mig ordentligt! Jag spinnade i en timme - något jag dragit mig för att göra eftersom min kropp inte riktigt kunnat återhämta sig från det när jag varit som mest sliten. Jag har tom blivit sjuk några av gångerna jag spinnat. Men nu har jag det där pulvret så det vore väl tusan om jag inte ska vara i form när jag börjar jobba igen. :)

Nu är det dags för Neo att få lite mat. Lägger in ett foto på byxorna jag köpt!

Hej så länge! :)

Solstråle!


Härlig dag! :)

Vad skönt det är att duscha! Vilken lyx! Så känns det just nu i alla fall. Vår vattenberedare gick ju sönder just när jag hade besök av min far och bror och tre dagar senare, med x antal kärringtvättar pga det - så har vi nu en glänsande ny och fin vattenberedare i vårt badrum. :) Love kan man säga!

Har också varit redig och besökt Neos dagis för att göra lite research och se hur det verkar och intrycket är mer än positivt. :) Kändes varmt och trivsamt och personalen verkade trivas och inte ha allt för många barn per anställd. Like like! Senare samma dag, fixade jag sista dagarna av föräldraledigheten så nu har jag ett datum för när jag börjar jobba igen. 17 november smäller det! Och då är det en ny arbetsplats som gäller. Ska bli mycket spännande och intressant! Jag kommer säljar brandskydd och det verkar vara riktigt kul faktiskt. Mitt intresse för beteendevetenskap och psykologi ligger kvar och jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska söka (IGEN - jag kom ju in på beteendevetenskap på HTU i Vänersborg, innan högskolan flyttades till Trollhättan och blev Högskolan i Väst) till något liknande, men det får framtiden utvisa. :) Vi har ju också det där jobbiga abert med hur man ska finansiera det hela. Det är inte kul att börja betala av på ett nytt studielån när man precis betalat av ett annat.

Idag har jag varit på Saabs gym igen. Jag utnyttjar nu flitigt mina fördelar av att ha en sambo som jobbar på Saab. Varför betala dyra pengar för ett gym när man kan träna gratis med minst lika fina redskap etc? Urbota dumt att inte utnyttja detta så det gör jag - med råge!

I morses pratade jag med en av mina bästa vänner Camilla. Hon har opererat sina fötter igen och igår kom hon hem. Stackaren hon har så ont nu och fick dåligt med smärtlindring på sjukhuset. Hon har fått sin del av smärta nu, känns det som - det räcker nu. Nu får det vara bra och nu ska hon slippa den där dumma smärtan mer. :/

Det är snart dags att städa lite och ikväll ska familjen ha fredagsmys som vanligt. Vi börjar få in vanan ordentligt nu och det känns bra. Om inte annat för min och Jonas egen relation utan Neo och när Neo lagt sig så får vi vara bara paret Jonas och Johanna. Det känns bra.

Jag hoppas inte Jonas jobbar imorgon - risken finns, men det skulle vara kul att göra något i familjen. Det var länge sen. På söndag åker jag till Mellerud igen - Jaaaa igen :D. Den här gången ska jag på mässa med mina vänner Jeanette och Natasza.

Nej, nu tycker Neo det är jätte trist att hans mamma sitter vid datorn så jag får ge honom lite uppmärksamhet. ;)

Hej så länge!


RSS 2.0