Fasad-planering

Äntligen har vi börjat planera kring fasad-bytet på ena sidan av huset. Det är det, samt att vi måste ha bättre ventilering i badrummet, som måste göras på huset men sen kan vi bo här i många år utan att behöva göra något mer, enligt besiktningsmannen - om vi nu känner för att bo kvar vill säga.

Igår for vi till Beier och beställde virke och tillbehör. Jonas har kommit fram till att han kan göra mycket iiiinnan semestern, vilket underlättar väsentligt för sååå roligt är det ju inte att bygga när man är ledig. Idag ska vi åka till Bauhaus i Uddevalla och införskaffa lite andra saker - verktyg och maskiner som jag typ har noll koll på vad det är!

Imorgon är det Valborg. Själv är jag (som sagt) inte någon storfan av den högtiden, men det blir väl att man hänger med till elden i alla fall. Och på söndag ska Jonas tatuera sig igen och jag och Neo far till Mellerud för att träffa mina tjejkompisar. Deeet var länge sen nu och ska bli jätte trevligt!

Nu hör jag att Neo vaknat inne hos sin pappa. Själv har jag varit ute på en lång promenad med Aslan runt halv sex på morgonen. Tänkte försöka gå innan Neo vaknat så vi får se hur tidigt jag måste gå upp i fortsättningen.
Dags att hälsa på min lille knatte!

Påskefyren!


Kusin på väg!


Coolingen


Morfar Hans och moster Åsa förbereder fika


Morbror Christian målar båten


Far och son


Jätte trevlig Påskhelg!

Jag kommer ursprungligen från Sveriges Västkust. Och på Sveriges Västkust, så vet man hur man firar Påsk! Döm om min besvikelse när jag var barn och min familj flyttade till Stockholm och det visade sig att man istället lade fokus på Valborg - en så uuuurtrist högtid! Fackeltåg och sång? Öh? När man kan dansa runt en Påskefyr på en stor ö och fantisera att man befinner sig på Blåkulla och ser hur häxorna flyger och skrattar runt elden. Så fantiserade i alla fall jag när jag var barn. :) Vi har nästan alltid firat våra Påskar i Hunnebostrand och där är man alltid väldigt duktiga på att tända en stooor brasa som vi kallar Påskefyren. För extra stor effekt, så är den på en ö, till vilken man kan gå, över en bro. Blåkulleeffekten blir total!

Jag minns hur min pappa berättade för mig hur man förr i tiden trodde att häxorna for till Blåkulla för tidernas största fest, tillsammans med djävulen. Ja det må vara hur opassande som helst - med tanke på att många kvinnor och män fick sätta livet till pga detta för några år sen, men som barn så väckte detta fantasierna till liv! Att man sen klädde ut sig till Påskekärring, knackade dörr och bjöd på sina egenhändigt ritade teckningar (slarviga - man satsade på kvantitet - för att få störst utdelning - jag var väl inte dum heller! ;) ) och fick massor av godis och pengar av snälla tanter och farbröder, det gjorde liksom denna högtid till den näst största på året och helt klart en högtid man såg fram emot!!

Min farmor och mormor brukade alltid köpa oss barn varsitt påskägg som var fyllt med godis. Detta var godisets storhelg minsann! :) Mormor brukade alltid slinka i en irriterande clementin eller annan frukt som jag frustrerat lade undan - och oftast ignorerade.

Så det var ju inte så konstigt att vi än idag far dit - nu med min egen son. Jag hoppas kunna berätta samma underbara historier som jag själv fick höra och kunna skapa samma magi kring högtiden som jag själv har upplevt. Men det viktigaste är nog att man som vuxen SJÄLV har roligt, inte bara känner press osv, för jag tror barn känner av sådant där och då får inte de roligt heller. Och kul hade vi denna helg!

Min far, syster, hennes sambo och min bror var redan i Hunnebo när vi kom dit. De arbetade ihärdigt med att göra i ordning pappas båt så att den kan komma i vattnet i vår. Vi hade med oss fika och min syster hade gjort lunch och detta smaskade vi i oss nästan direkt när vi kom dit.

Några promenader senare och en blixtvisit hos min farbror som tagit över och nu bor i min farmors hus, så for vi hem till min farbror på middag och fest. Det var jätte trevligt och de bjöd på en helt otroligt god grillad fläskfilé med potatisgratäng!! Tusan om den inte slog proffskockarnas alltså! Super! Som pricken över iet så grillade min farbror också ananas. Smaskigt minsann! Och sist - men inte minst, så fick vi god tårta också. :) Sen gick jag, Neo, Jonas, min syster, hennes sambo och min bror till Påskefyren. Några foton där blev det men som alltid, så gör sig eld inte riktigt på kort. Trist! Brasan blir väldigt stor om man ser den från land ute på ön och med alla raketer - som jag lärt mig förr var gevärsskott för att skjuta häxorna som flög till Blåkulla, så gav det extra effekt! Egentligen gillar jag inte smällare och raketer med hänsyn till djuren men nu kunde jag inte låta bli att njuta lite av det faktiskt.

Hur som helst. Neo var så klart jätte trött - flera timmar senare läggdags än han är van vid och han sov hela vägen hem.

Idag har vi storstädat huset, gått en låååångpromenad, ätit god middag ute på altan och bara njutit av det fina vädret! Nu är det väl dags att förbereda sig för jobb igen - vi får se hur det blir. Jonas tycker jag ska unna mig att vara ledig imorgon också eftersom det är en röd dag. Vi får se hur jag klarar det. ;)

Nu är det nog dags att kika till min son. Han har hittat en av mina keramikkorpar som lossnat från sin plattform. Hm.... Kanske bäst att se till honom lite tror jag minsann.

Hej så länge!


Kan gunga själv!


Det ska börjas i tid!


Vill inte gå dit mamma vill gå


Cykeltur för första gången


I lekparken


Min Korp


Tattoo!

Nu har jag äääntligen gjort det! Igår for jag och Jonas hem till Morgan och Susanna och Morgan tatuerade in en korp på min axel! Jag har funderat länge och väl - tio år för att vara exakt. Och när jag bestämt mig för att tatuera in en korp, så hade jag problem med att bestämma mig för vart jag ville ha den. Den skulle inte vara för stor, och den ska gå att täcka över, även om jag vill gå barärmad. Samtidigt så vill jag så klart att den ska synas! Ingen lätt ekvation minsann. Så det slutade med att jag nu har en liten korp på min axel - mot skulderbladet till, kanske man kan beskriva det som. Ska se om jag kan lägga in ett foto på den. Jag gjorde den så klart för min egen skull - med tanke på att jag funderat i nästan tio år på att göra den, men det är så klart alltid roligt när människor i ens närhet är glad för min skull!!

Jag har också köpt mig en ny cykel med barnsits på - så att vi kan åka på små cykelturer, tillsammans i famiiljen. Ska bli roligt minsann! Och jag har köpt nya skor också med starka gul/rosa-inslag. Man kan säga att de syns - jaaag syns i dem. Och vem vill inte vara färgstark!?

Jag har också varit på sjukgymnastik för första gången. Kvinnan jag pratade med konstaterade ganska snabbt att jag har rejält med kött på benen rent psykiskt. Men vad jag inte kan så mycket om, är däremot vad jag kan göra rent fysiskt för att bli lite snällare mot mig själv så att jag kan återhämta mig bättre - deeen resan ska bli mycket intressant att göra. Det ska också bli intressant att lära mig mer om andras erfarenheter så därför har jag tackat ja till en kurs som börjar i maj, tror jag det var. Ska bli jätte intressant!

Nästa vecka ska jag försöka kombinera att jobba dels i Vargön och någon dag i Mellerud så att jag (som jag brukar göra) kan kombinera jobb med att träffa mina vänner där. Det är kul så länge jag har arbete i Mellerud, eftersom arbetet blir så mycket roligare om man kan kombinera det med lite fika med nära och kära.

Nu vaknar Neo här, märker jag. Kanske en tur på cykel tillsammans? :)


Balla brillor!


Första mästerverket!


Trevlig helg!

Dags att pusta ut - för tillfället om man ska tro trenden så som den varit senaste halvåret. Vi är - peppar peppar " FRISKA!! :) Så på lördagen så for vi till Ullared. Jisses vilken lång bilresa! Men väl värt besväret - det blev riktigt trevligt, måste jag säga. Men herre min skapare vad mycket folk! Jag kan tänka mig att många lockats dit av serien om Gekås som visats på teve i några säsonger. Och vi var några av dem!

Hur som helst - jag köpte vår, och sommarkläder till Neo, kritor, papper till Neo, en bikini till mig själv, bestick, en badrumsmatta för bebisar till min syster och tre filmer till mig själv. Vi åt helt okej mat i Gekås nya restaurang på tredje plan. Och sen shoppade vi lite till - en klocka till köket, lite kläder till Jonas, toalettartiklar osv. Sen ställde vi oss naturligtvis i fel kö och kom fram ungefär dubbelt så sent som vi annars hade gjort. Ha ha!

Och på vägen ut så fick vi vårt mobila Internet (som vi funderat över ett tag) plus att både jag och Jonas bytt telefoner och abonnemang till TRE. *skratt* Så nu har jag en Iphone och Jonas har bytt till ett billigare abonnemang. Win-win-situation kan man säga.

Hur som helst. Idag har vi bara tagit det lugnt. Pappa fick med sig presenten när han skulle åka till min syster. Japp - och där har vi hemligheten som jag varit tvungen att hålla tyst om så här länge - men nu tror jag inte att det finns någon som inte känner till det som min syster skulle vilja berätta det för själv. Med andra ord - hon är med barn! Jag ska alltså bli moster och Neo ska få en kusin! Jätte spännande så klart!!

Det här med tidsomställningen har inte varit helt enkel. Neo är inte såååå sugen på att lägga sig en hel timme tidigare än vanligt. Och sömnen har varit mer orolig än vanligt pga det. Tycker det är SÅÅÅÅÅ onödigt med dessa tidsomställningar!!! Den som beslutade att vi skulle ha det i Sverige kan uppenbarligen inte ha haft barn, eller åtminstone varit delaktig i deras omvårdnad. För då hade det aldrig blivit gjort!

Nu vill Neo ha min uppmärksamhet här. Med min nya Iphone så blir fotona betydligt bättre än med mina andra mobiler jag haft - själva huuvdorsaken till att jag ville ha en Iphone. Tillfällena man vill föreviga tenderar att alltid ske när kameran inte är med. Men mobilen har man ju alltid med sig (nästan). Lika bra att ha en med bra kamera då alltså.

Nej nu är Neo inte glad alls längre.
Hej så länge!

RSS 2.0