Sjukdomar sjukdomar och lite mer sjukdomar

Usch den här veckan har INTE varit rolig! Tur vi hade lite trevligt på lördagen för vardagarna innan samt söndagen har bara varit jobbiga. Neo insjuknade ju som bekant i måndags och blev rejält magsjuk. Han hade tyvärr lite väl ivriga föräldrar och på fredagen fick han gå tillbaka till dagis. När jag hämtade honom där, så gjorde han ifrån sig i blöjan och det var INTE vanligt bajs. Suck och stön! Han verkade helt bra dagen innan men så var det alltså inte.
På lördagen kom hans morfar och morbror och farbror på besök. Medan Jonas och farbror David påtade i trädgården och bla sopade undan allt grus, så tog jag hand om vår lille juvel, plockade mindre angenäma restprodukter i trädgården från Aslan de dagar vi inte orkat eller hunnit gå en längre promenad med honom, samt bakade pizza. Sen kom morfar Hans och underlättade för mig medan jag gjorde det sista på pizzorna. Morbror Christian kom också till slut och sen var det dags för mig, Jonas och David att gå på bio medan morfar och morbror passade vår lille prins.

Allt gick bra men det som malde i mitt bakhuvud, var att Neo inte druckit något under eftermiddagen. Min pappa bekräftade att han inte gjort det när han passat honom heller och morgonen efter, var Neo helt borta. Han orkade knappt lyfta på ögonlocken men vägrade prompt att dricka fortfarande så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Vi blev remitterade direkt till Akuten och där följde en lång process där vi - som man brukar få på Akuten - fick vänta timme ut och timme in.

Till slut tog de i alla fall massor av prover och vi fick isglass att försöka lura i vår gosse. Sen fick vi en mugg, vilken vi skulle försöka fånga upp de stackars droppar som blev efter Neos isglass. Jisses vad svårt! Till slut kom det i alla fall och jag lyckades fånga upp några stackars droppar. Som tur var så räckte det.

Vi väntar fortfarande på svar om urinen. Han hade nämligen lite röda blodkroppar i urinen (blod) och nu är vi inte lite oroliga över vad detta kan vara. Men tyvärr kan vi inte skynda på förloppet utan måste vänta på svaret. Frustrerande!

Just för tillfället sover Neo. Han drack rejält dagen efter och om man bortser från att han varit kinkigare än han någonsin varit under de senaste två dagarna, så verkar han må bättre. Men det är svårt att veta ibland om han bara är arg eller om han kanske har ont i magen eller någon annanstans. Fruktansvärt! Hoppas han pratar mer snart så man kan fråga hono!

Dags att kolla till honom tror jag minsann!
Hej så länge!

Ingen bebis längre!


Magsjuka i vårt hem - iiiigen!

Ja jag visste ju att det skulle ske - men kanske inte så fort iiiigen! Jag hade hoppats på att vi skulle få hem sisådär en magsjuka per år. Men så blev det alltså inte - i alla fall inte just nu.

Igår när vi kom hem så märkte jag att Neo var lite mer hängig än vanligt. Men han grät inte. Däremot hade han väldigt mycket gaser i magen. Jag hade planerat att äntligen få iväg racern som jag sålt till en tjej i Örebro och därför bestämt träff med pappa som har ett bra cykelställ och därför skulle hjälpa mig att forsla den till Bussgods i Trollhättan. Strax innan pappa kom, så kräktes Neo ner en ganska så stor yta i sin pappas rum. Och inte nog med det, så har vi där ett golv med stora springor mellan brädorna där dagens lunch gärna sipprade ner. Usch! Ursäkta beskrivningen.

I alla fall. Fick lämna Neo hos sin pappa och rusa iväg med min pappa och fick ordnat med cykeln. Idag är jag hemma för vård av sjukt barn. Får nog snällt stanna hemma åtminstone imorgon också, anar jag. Fick i alla fall ett bra recept på rissoppa av sjukvårdsupplysningen. Mjölet från riset, binder tydligen viruset och tar det med sig på vägen ut. Och tillsammans med lite salt och socker, så får han i sig lite energi. Tack och lov! Nu verkar han må lite bättre men har fortfarande diarré och absolut (av förklarliga själ) ingen aptit.

Suck och stön. Och så har han en mamma som har emetofobi stackarn! Som väl är, så fick jag i alla fall sova natten till idag - märkligt nog med tanke på hur mycket ångest jag brukar få. har idag svalt fyra vitpepparkorn. Vågar inte ta mer pga magen. Än så länge har jag i alla fall inte fått någon magkatarr pga det - den här gången. Förra gången så fick jag ju det - eller om det var magsjuka. Det är ju ibland inte så lätt att känna skillnad.

Ja ja, hur som helst. Naturligtvis är det vackraste och varmaste dagen på året hittills idag. Mina minnen är att det brukar vara det när man mår som sämst. Lite pessimistisk idag minsann? Japp - sådana dagar får man ha också. Så det så! ;)

Nu ska jag ta hand om vår son!

En spännande svart pinne!


Nyfiken i en strut igen


Nyfiken i en strut!


Klätterpelle har ramlat och slagit i hakan på dagis!


Long time none seen!

Ja nu var det sannerligen länge sen jag skrev här! Det har faktiskt varit lite roliga saker som hänt i vår familjs lilla liv den senaste tiden och jag har knappt hunnit sätta mig ner för att ta det lugnt. Därav den fattiga uppdateringen här.

Förra helgen var jag hur som helst på Spa med några tjejer i Uddevalla. JÄTTE trevligt och mysigt! Men iom att vi inte träffas så ofta så vet jag inte om det däremot var så lugnt som man kan tänka sig att Spa ska vara. Vi babblade (så klart) för fulla muggar och iom att schemat var pressat så avlöstes behandlingarna med varandra i rasande fart! Maten var jätte god och jakuuzin (stavas det så?) var underbar! Likaså ångbastun!

Jag var rejält trött efter den kvällen. Jag är ju van vid att lägga mig tidigt pga Neos (dåliga) sömnvanor så det slutade med att jag mådde så dåligt att jag beställde "Sova hela natten" av Anna Wahlgren. Jag har inte kört hennes metoder hittills men jag ska i alla fall läsa hennes bok och sen dra slutsatsen huruvida jag tycker konceptet verkar bra eller inte. Jag och Jonas kom också överens om att ta varannan natt med Neo fram till att han sover bättre på nätterna. Under tiden så sover jag själv i Neos rum de nätter Jonas sover med Neo. Jag har därför fått lite sammanhängande sömn den senaste veckan och det har varit ljuvligt! Min sömn är dock så störd efter allt uppvaknande på nätterna så jag vaknar ändå. Men bättre sömn har jag definitivt fått!

I fredags for jag till Mellerud för att fira min underbara vän Camilla! Hon fyllde 30 på lördagen och vi firade henne ute på restaurang. Jag hade köpt en Mp3-spelare till henne och så delade jag på ett presentkort tillsammans med Jeanette. Maten var underbar och jag tror att hon på det hela taget fick en bra kväll! :)

Sen har vi då Jonas födelsedag den 23e. Och som vanligt så har jag haft stoooora problem med att komma på vad jag ska köpa till honom. Det slutade i alla fall med att jag samtidigt som jag köpte Camillas present, gick i på Siba och köpte XBOX 360 till honom. Sviiindyrt, jag vet. Speciellt om man ska som jag köpte, ha spel och försäkring också. Men vi har nu kommit överens om att inte lägga så vansinnigt mycket pengar på varandra när vi fyller längre. Vi har ju en liten knatte också som ju (så klart!), är den som ska ha mest uppmärksamhet när han fyller!

Det har hänt fasligt mycket med Neo senaste tiden. Nu börjar orden komma i en lång ström. Det är korta ord. Men skillnaden nu från förut är att han förstår vad han säger. Det är "dä" samtidigt som han pekar på det han pratar om. Stereon i köket exempelvis. Han äääälskar att jag sätter på den. Och så står han och vickar på rumpan och skrattar. Och när han gör något, så säger han "så". Han kan nu också säga "hej" och "titta". Så fyra ord totalt är det som vi vet att han förstår. Mamamama och papapapa kommer i långa meningar ibland - speciellt när han vill upp i knät. Men jag är osäker på om han förstår vad han säger fullt ut då. "Mamam" säger han nämligen även när han äter något riktigt gott! Och äter det gör han! Han är en av fyra pojkar på dagis som äter jätte mycket! De sitter vid ett eget bord och får en större skål med mat än de andra, eftersom de äter mer! Ha ha!

Jag har nu också köpt spisskydd. Neo klättrar som besatt och tar sig med lätthet upp i sin egen barnstol, upp för trappan osv så steget är inte långt till att klättra upp för ugnsluckan och nå heta kastruller, plattor etc. Så det var nog bäst, kände jag.

Veckan som kommer ska jag fortsätta jobba i Vänersborg, tror jag. Eventuellt gör jag en avstickare till Alingsås en dag för att träffa min syster som nu tydligen fått lite bebismage. Ska bli väääldigt intressant att se!! Hur som helst så är det nog dags att se hur det står till med min lille kille. Han ligger och sover hos sin pappa. Än så länge hör jag inte om han är vaken. Men måste kika i alla fall. :)

Hej så länge!

RSS 2.0