Neo i sin bamsedräkt


Häcken full

Japp, det har varit precis som rubriken antyder - jag har haft häcken full, kan man lugnt säga. Efter en del privata saker som hänt, så är jag helt utpumpad. Att gå till kursen i stresshantering har ironiskt nog, blivit alldeles för mycket. Istället för att ta det lugnt efter jobbet, så har jag stressat iväg till en tre timmar lång kurs för att sen stressa till dagis och hämta Neo och sen stressa hem för att göra mat osv osv osv. Många som går den där kursen, gör det säkert under arbetstid. Och det är väl okej om man inte har en provisionsbaserad lön. Men det har jag. Och jag tvingas därför gå till kursen under min fritid - den tiden då jag tidigare försökt i möjligaste mån - att ta det lugnt.

Hur som helst. Det har väl gått sisådär med den biten. Att ta det lugnt alltså. En olycka kommer aldrig ensam, stämmer väldigt bra in på hur mitt liv varit då det varit jobbigt. Och det kan man väl säga att så har det definitivt varit den senaste tiden. Då jag som mest behövt ta det lugnt, så har än den ena chocken efter den andra dykt upp. Och jag har ingen aning om hur min hälsa ska klara av det här.

För ett par veckor sen, så började mitt hjärta skena iväg då och då. Jag har varit med om det förut, men inte alls på det sätt som nu. Till saken hör att jag haft en märklig sorts retning långt ner i svalget som kommer och går i "attacker". När det sker så rinner ögonen och jag får kväljningar och hostar. Det är jätte obehagligt men jag har hela tiden trott att det varit en seglivad förkylning om än märklig sådan. Så jag har inte sökt läkare för det - förrän nu. Jag har också trott att det skulle kunna vara allergi. Men igår fick jag gå igenom en massa undersökningar av min sköldkörtel. Man frågade om jag har allvarliga sjukdomar i släkten osv osv. Och jag har fått remiss till NÄL och ska undersökas ytterligare där. De säääger att det förmodligen inte är något allvarligt och det får man ju tro på. Men att de tar det här på så stort allvar, gör mig så klart orolig. Läkaren sa att mina symptom är typiska för problem med sköldkörteln. Till och med mitt hjärta som rusar ibland. Jag trodde det var stress-symptom!

Självklart finns oron för struma eller annan cancer. Allvarliga sjukdomar över huvud taget. I och med att jag har en liten knatte så blir jag superorolig! Jag har ju känt mig så himla sliten senaste månaderna, men det har jag ju varit bensäker berott på för lite sömn och stress. Men även det kan vara sköldkörteln tydligen. Lite så där diffusa symptom är typiska också.

Well... Hur som helst. Lite roliga saker har hänt också. Jag var till exempel på bio med Camilla för någon vecka sen. Vi såg Thor och den var riiiktigt bra! I söndags åkte hela familjen till Vattenpalatset. Det var första gången på myyycket länge som Neo fick bada där. Senast, var jag där på babysim med honom. Men då var han inte gammal så det kommer han nog inte ihåg. Roligt var det i alla fall och jag fick smygtagit (man får egentligen inte ta foton där) ett foto på honom i sin nya bamsedräkt.

Nu ska jag ta mig ett hett bad och bara slappna av!
Hej så länge!

Neo söker sig uppåt med hjälp av legolådan


Det ruuuullar det ruuuullar!

Ja det rullar på kan man säga. Jag har börjat en ny kurs - i stresshantering - och det är jätte roligt! Själva kursen i sig, blir mycket repetition för mig, men kroppshantering - kan jag inte lika mycket om och det ska bli intressant att lära sig mer om hur jag kan ta hand om min kropp på bästa sätt. Hur som helst så har jag träffat ett gäng riktigt trevliga tjejer som liksom jag, är där för att lära känna sig själva lite mer. Och det är både intressant och utvecklande att lära känna människor som man i vanliga fall kanske inte stiftat närmare bekantskap med. Jag har lärt mig att man kan ha mycket mer gemensamt än man tror.

Det är lite ironiskt egentligen. Kursen är på tre timmar, två dagar i veckan och för att hinna dit, göra de läxor vi får och få allt att funka, så får jag stressa! Ha ha! Ja jag vet - det rimmar illa. Men tanken är väl att jag ska få lite kunskap och förhoppningsvis några redskap för att kunna ta hand om mig själv så att jag mår bättre och så att jag kan vara en bättre mamma, sambo och vän.

Samtidigt så rullar arbetet på och Jonas har bytt fasad på halva delen av ena sidan av vårt hus. (lättast att förklara så) Och det gick fort vill jag lova! Han har också målat en omgång redan och om det fortsätter så här - och Saab inte kräver 100% närvaro snart (vilket vi iofs så klart hoppas att de gör) så kommer nog min sambo och hans bror hinna klart allt innan semestern. Det är så trist att behöva jobba när man har semester, tycker jag. Själva grundtanken med semester, är väl ändå att man ska hämta krafter då. Jag hoppas hur som helst att det kan få blir så i sommar.

Men jag ska inte klaga. Jobbet har rullat på mer än lovligt bra för mig - peppar peppar. Jag har också haft lyxen att få arbeta i närheten där jag bor. Jag är väldigt övertygad om att pengar inte gör en människa lycklig. Möjligtvis kan det hjälpa en människa att få rätt hjälp för att bli lycklig men lyckan i sig, skapas inte av pengar, är jag helt säker på. Ändå tjänar jag så det räcker och blir över. Och jag kan lätt konstatera att jag fortfarande är av samma åsikt. Men det är så klart inte fel att ha en buffert så man klarar sig de månader man inte säljer lika bra. Jag får å andra sidan sällan eller aldrig kickar som många pratar om, när det gäller shopping. Jag kan få småkickar, men inte på det sättet som jag fick när jag var barn och jag fick julklappar på julafton.

Neo har minsann börjat prata ordentligt nu! Han säger totte till nappen, ei, som hej mm. Och peppar peppar, så har varken han eller jag varit förkylda sen februari nu. Jag håller tummar fötter och tår för att vi klarar oss ett tag nu. Det vore sååå underbart om mitt immunförsvar var på väg åt rätt håll igen!

Imorgon planerar vi hur som helst en preliminär tur till Skräcklans lekpark på cykel och ev en fika i Skräcklestugan när vi ändå är där. Detta, under förutsättning att vädret tillåter det så klart. Och Neo kommer få ta med sig sin morfar också i så fall så han lär vara lycklig! :) På Söndag så far vi till Alingsås där min syster bor. Jag har tänkt ta med mig ett gäng barnsaker eftersom min syster snart ska ha barn! Det är så klart såååå spännande!

Nu är min sambo väääldigt trött på Canal Digital här. Boxen vi skaffade fungerar inte och bilden hänger sig då och då. Och ibland försvinner kanaler. Tja livet är inte lätt ibland. ;)

Hej så länge!

RSS 2.0