Mammas sötnos!


Mor och son!


Matvraket!


Dagens outfit!


Action i vardagen!

Ja se tiden står då inte still i vardagen i alla fall. Mitt liv är fullsmockat av matematik, jobb, träning och ett försök till socialt umgänge. Det sistnämnda går sådääär eftersom tiden saknas.

Jag har då umgåtts med min far i alla fall! Gudarna ska veta att det är bra att ha en mattelärare till pappa om man som jag, glömt en massa sen jag läste det senast! Telefonen har gått varm i perioder. Jag hade helt klart aldrig fixat det här utan pappa - speciellt som vi idag, fick reda på att den här nya kursen 3B, är bra mycket svårare än föregångaren - Matte C. Man väver nämligen in Matte D i den här kursen också. Huuu!!

So far so good alltså men vi har redan prov om två veckor så det går minst sagt undan!!

Jag skulle behöva isolera mig totalt för att fixa jobb, träning och matte samtidigt som jag tar hand om en familj, men det går ju inte. Har dock fått tacka nej till flera olika träffar med släkt och vänner och det känns ju inte helt ok. Man måste ju vårda alla former av relationer. Men just nu måste jag prioritera detta eftersom det är min (kanske enda) möjlighet och backup ifall jag inte orkar med mitt jobb mer. Så det får vara så här nu i några veckor.

Dags att nana!
Hej så länge!


Hektisk vecka!

Det har varit en ganska så tuff återgång till vardagen, måste jag nog erkänna. Väldigt roligt också så klart - men lite skrämmande samtidigt.

Min chef var på besök på tisdagen med lite nyheter och information. Vi ska bl.a. börja ta Kreditupplysning på våra kunder, vilket iofs går väldigt snabbt. Man skickar bara ett sms och får tillbaka ett Ja eller Nej direkt. Nackdelen är att man hinner demonstrera produkten och "sälja in den"- vilket tar en hel del energi. Och får man den ett Ja från kunden så är det väldigt frustrerande att inte få det från banken. I gengäld så har vi fått löneförhöjning och det blir lättare att kunna göra en prel bedömning om hur mycket man sålt och hur mkt man kommer tjäna.

Samtidigt har jag suttit en hel del med mattestencilerna jag fick förra lektionen, fått proffshjälp av pappa och repeterat en del ur förra boken. Men jag behöver fortfarande repetera en hel del och jag fattar fortfarande inte några uppgifter, vilket gör mig rätt skraj. Jag ska ju orka med detta, helst ha någon form av fritid också och viktigast av allt - orka vara mamma och en fungerande sambo.

Det smått frustrerande är att nya boken ännu inte kommit trots att jag beställde den förra torsdagen. Boken är helt ny, vilket säkert är en del av anledningen på förlaget men det står att de skickat boken, vilket gör det hela rätt irriterande IOM att det stått det sen i måndags.

När man som jag (och säkert många andra), behöver repetera mycket och har lite uppförsbacke, så vill man ju ha så mycket tid som möjligt på sig. Då är det ju rätt irriterande att man inte kan få det pga att en bok inte vill komma i tid.

Har ändå skött allt annat dessutom, tränat 3ggr/vecka - tydligen slått rekord på gymmet - jag veeet - jag behöver få iväg tävlingsJohanna - men detta har jag ju inte tävlat i - dock tränat rejält hårt, vilket tydligen gett resultat. Blev så klart jätte glad när jag fick reda på detta, men när jag tänkt lite på det, så insåg jag att det är ju inte därför jag tränar - för att bli bäst - utan för att orka jobba UTAN att alltid vara bäst!!!

Idag är det matte igen och bilen är hos bilddoktorn så jag hoppas jag hinner få den klart så jag kan köra till skolan idag och hinner få boken med posten innan lektionen idag!! Puh!! Stressigt?? Svar JA!!


Sambon målar huset! Riktigt bra, blir det!


Busig pojke tittar på när pappa målar huset :)


Nya rutiner!

Så har höstens nya rutiner börjat skapas. Var på min första mattelektion härom dagen. Blev lite skraj till en början när jag kika på vad vi egentligen redan bör kunna som ett rinnande vatten, men lugnade ner mig något när jag insåg att i princip alla andra satt som fågelholkar de också.

Verkar vara ett riktigt trevligt gäng om än ganska få. Jag tror väl iofs att folk läser det de behöver för att komma in på en viss utbildning och struntar i resten. Matte C (eller 3C som den nu heter), behövs förvisso för de flesta högskoleutbildningar (vad jag kan se) så det förvånar mig lite att inte fler läser den. Min mattelärare sa nämligen att det sker ett ganska stort bortfall från B till C.

Ja ja... Hur som helst. IOM att kursen är ny och böckerna likaså, så har vi fått ett gäng stenciler att gå igenom och lösa uppgifterna på dem. Bara hälften av veckobetingets sidor finns med så det gäller att boken dimper ner i lådan på måndag, senast tisdag om man ska hinna.

Och där kommer vi till nr 2 i det hela - hur i all sin dar hade jag fixat den här kursen utan en pappa som är mattelärare!?! Oh My god! Har ringt honom efter minst vartannat tal! Det gamla maskineriet har väl så sakteliga börjat gnissla igång där uppe och jag kommer ihåg - men bara när pappa påminner mig och jag är ganska säker på att jag inte skulle kunna räkna ut samma tal - iaf vissa av dem, själv några minuter senare.

Så jag har lånat pappas B-kursbok och tragglat lite regler och formler. Tänkte försöka förhöra mig på dem imorgon. Har förstått att jag helst bör kunna dem utantill för att snabbt snappa upp allt jag nu ska lära mig.

Jag hade ju tänkt försöka nöja mig med att räkna på torsdagens lektion samt på fredagen efter träning och veckohandling. Men jag har insett att jag nog kommer få offra några helger och eftermiddagar.

Mina planer är nämligen följande=
Måndag-onsdag så jobbar jag. Torsdag och fredag pluggar jag. Träningen har jag kommit bra igång med nu och tränar måndag, onsdag och fredag och min förhoppning är att den ska göra mig mer stresstålig och få bättre sömn. (vilket jag redan märkt effekt på) Men samtidigt går det väldigt mycket tid till träning IOM att man ska resa dit, duscha osv också.

Och så har jag ju en vovve som behöver rastas varje dag också. Nu när Jonas börjar plugga heltid så får vi ha Neo på förskolan heltid tack och lov. Det blir så klart en stor omställning för honom också och jag märker redan att han söker lite mer uppmärksamhet, vilket säkerligen beror på en smått sönderstressad och därav disträ, mamma.

Med facit i hand och precis varit sjukskriven pga stress, så kan man ju tycka att detta är övermäktigt - rent av idioti! Problemet är att jobb finns inte lediga i överflöd på marknaden idag - iaf om man som jag, behöver komma ifrån provisionsbaserad lön. Då står studier som ett alternativ och för att kunna vidareutbilda mig, så behöver jag matte C.

Sen har vi den ekonomiska biten och varför jag inte väljer att plugga på heltid osv men det orkar jag inte gå igenom. Puh!

Och mitt uppe i allt så ska man orka vara mamma i första hand, sambo i andra, vän i tredje osv osv osv. Har radikalt dragit ner på mitt umgänge med vänner nu. Jag måste det - om jag ska fixa det här.

Hoppas hoppas!!


En vanlig dag

I numerisk ordning...

1 Upp med tuppen, släppa ut vovve, göra frukost och försöka inte väcka son och sambo.
2 Förbereda för jobb
3 Jobba
4 Hämta Neo på Förskolan
5 Laga mat
6 Diska
7 Gå 1,5 h promenad med vovve
8 Träna på Motionspalatset
9 Fixa kvällsmat
10 Diska igen
11 Duscha Neo
12 Kvällsritualer med Neo
13 Sagostund
14 Lägga Neo
15 Vuxenqualitytime ex tevetime
16..... Helt slut!


Godispåsen på huvudet!


Smaskepelle!


Tjyvstart!

Jag har tjyvstartat lite med matten - ja repetition alltså, dvs sådant som jag redan "ska" kunna. Eftersom det var drygt 10 år sen jag läste, så insåg jag att det skulle vara en bra idé.

Jisses vad mycket jag glömt! Framför allt alla regler! Det blir en hel del pluggande i helg kan jag lova!

Jag har iaf fjäskat mig till att slippa komma på introduktionsdagen IOM att jag trots allt har ett jobb att sköta också. Det blir väl häftigt annars att vara med 8h på den och sen fara iväg och jobba. Och har man precis återgått från sjukskrivning pga utmattning bl.a. så är det nog en bra idé!

Nu ska jag återgå till mina kvällsrutiner, dvs bl.a. att läsa några bloggar. ;)

Hej så länge!


Hur död på en skala, är den här då? Hi hi hi!


Jobbstart

Ja så var man igång med jobbandet igen och det Känns ju rätt okej faktiskt så länge man har okej adresser att gå på. :) Efter jobbet och lunch i magen så for jag till gymmet. Sen var det promenad med vovve på schemat och sen disk och tvätt. Puh! Neo var på förskolan första dagen efter sommaruppehållet idag. Nyfriserad var han och for sen efteråt, glatt iväg med sin pappa och farmor på shoppingtur. Dagen har sannerligen varit lång idag. Hoppas hoppas få många timmars sömn så jag orkar jobba imorgon också. :) Skolstarten närmar sig med stormsteg! Spännande och läskigt på samma gång! Hoppas och ber att jag inte tagit på mig mer än jag orkar!!! Hej så länge!


Klara färdiga GÅ!


Underbart!


Jobbångest

Vad märkligt ändå. När man jobbar måndag till fredag så är man helt lyrisk när fredagen närmar sig. Man slappnar av och njuter av ledigheten. Men när man har semester så börjar första ångestvibbarna komma efter halva semestern - när man har två veckor kvar! Och nu när det är fredag och jag har en hel helg framför mig, så börjar jag redan bli nervös! Det är egentligen ingen ångest i den bemärkelsen att jag vantrivs eller liknande. Snarare är jag lite orolig över att jag tagit mig vatten över huvudet och tagit på mig mer än jag kommer orka. Men det är ju en kort period och jag behöver verkligen den där matten om jag öht ska kunna syssla med något annat i framtiden! Därför är den sååå viktig! Vilket i sin tur så klart ökar pressen. Tänkte iaf försöka hålla nere kraven vad gäller betygen - men risken är så klart att jag behöver själva kunnandet också - inte bara betygen. Men nu ska jag iaf försöka sova... Och tänka på något annat. Hej så länge!


Brev jag fick när jag var 15 år :)


RSS 2.0