Världens sötaste pisse hemma igen!


Blandade känslor!

Vilken fantastisk jul vi haft det här året! Hela december har faktiskt varit riktigt mysig! Vi har gjort så mycket att det känns omöjligt att sammanfatta.

Men på julafton var också sista gången vi såg vår katt Frasse. Nu kan ju katter försvinna helt naturligt och komma tillbaka efter några dagar men så här många dagar har han aldrig varit borta hittills och vi har varken hittat honom när vi gått runt hans promenadstråk eller kört runt och letat. Idag knackade jag på hos grannarna men ingen hade sett honom.

Ett hopp går till en annan granne som tydligen haft honom inne hos dig någon natt utan vår vetskap. Jag går lite dubbla känslor över sådant där. Visst är det bra att han blir omhändertagen men det är ju näst intill kriminellt att avsiktligt ta hand om någon annans katt och hålla honom inlåst. Å tredje sidan så är det det jag hoppas på nu!!
Redo för middag tillsammans hos morfar!


Julschema

Idag
Runt 07:00 Gick upp, fixa frukost, väckte Neo.
07:30 iväg till Förskolan
08:00 Handla fika
08:15 Gå 0,5 h promenad med Aslan
09:00 möte hos Anders
10:20 hämta Neo, for iväg till Göteborg och hälsa på morbror Christian
14:00 (då p-biljetten gick ut), åkte hem
15:30 Hämta ut paket och handla
16:00 Hem!

Imorgon Fredag PLANER

Upp med tuppen så tidigt som möjligt!
Fara iväg fort som tusan och träna.
Direkt efteråt iväg och storhandla.
Direkt hem och lämpa av och sortera varor. Rensa ur bilen från skräp.
Ta med Aslan och lämpa av bilen på verkstan och slå två flugor i en smäll och gå promenad med Aslan hem.
Laga mat!
Diska!
Börja julförberedelserna tills de ringer från verkstan:
Göra julkola
Göra Rocky Road
Diska
Göra veckorapporten
Hämta bilen
Posta veckorapporten
Förmodligen klar med allt rätt sent på kvällen.
Slappa!!

Lördag PLANER

Gå promenad med Aslan
Fixa lunch
Diska
Iväg på julfika hos sambons mor och bror
Baka julaftonsbrödet
Göra köttbullar inför lilla julafton
Slappa!

Söndag PLANER

OM jag typ kraschat av all stress och inte orkat göra något av planerat på fredag eller lördag, så finns det kanske lite tid idag.
Annars...
Fixa lunch
Diska
Promenad med Aslan
Traditionellt lilla julafton Julfirande med familjen hos far.

Julafton

Promenad med Aslan
Fixa lite lätt lunch
Iväg till moster och hela släkten i Göteborg lagom till fika och Kalle Anka
Helkväll med massor av julmys förhoppningsvis!

Juldagen

Promenad med Aslan
Julmiddag med vänner hos oss

Annandagen

Återhämta sig!!!!!

Mellandagarna

Jobba
(Förutom promenad med Aslan, laga mat och diska då)


På väg till Göteborg för att fira bror/morbror Christian på hans födelsedag!


Nya boots! Köpta på Skopunkten!


En trevlig helg igen!

Den här helgen har hittills varit väldigt trevlig måste jag säga! Vi skulle iofs egentligen varit på kalas hos min syster IOM att både hon och min bror snart fyller år. De brukar slå ihop sina födelsedagar och ha kalas samtidigt. Men min systers familj har haft magsjuka och eftersom jag har en RÄTT skapligt kraftig Emetofobi, så vågade jag inte åka dit.

Istället bakade jag två sorters lussebullar, lagade mat, åkte pulka med Neo Natasza och Caspar och filade både i backen och efteråt. Sen tvättade och städade jag lite.

Idag var det tänkt att jag och Natsza skulle shoppat loss lite men jag var så trött att jag bara skjutsade henne till affären och sen for till Apoteket själv. Innan, hann jag dock beställa nya IPhone 5!! Ska bli spännande! Den kommer på tisdag troligtvis! :)

Ikväll ska Neo hem till sin farmor i ett par timmar medan hans mamma och pappa går på bio. Ska bli mysigt så klart!

Som väl är, så ville Jonas bror David gå en långpromenad med Aslan idag för det vette tusan om jag hade orkat!

Nu ska här iaf slappas så man orkar med morgondagens arbete i Alingsås!


Lussebullar med mandelmassa!


Lussebullsbak


Present till tomten!


Ja just det ja!

Neo har ju gett tomten sina nappar också! Och gissa om det gått bra! Förträffligt! :D❤


Fullt ös i Alingsås!

Det var en väldigt trevlig helg, helgen som var måste jag säga! Förvisso så for några i gänget vilse när vi skulle gå på Jul på Liseberg. Så vi träffade dem aldrig där. Men vi hade kul ändå!

Och tjejträffen var väldigt mysig! Jätte trevligt med god mat och spännande samtalsämnen!

På söndagen hade jag planerat att sitta med matte med min far. Inför nationella provet nu på torsdag alltså. Men min syster ringde och frågade om vi skulle ta en fika och så for vi hem till pappa och fiskade istället.

Det är så mycket lättare att sätta sig och räkna när man vet vad man ska räkna på. Det finns inte längre något kapitel man ska ha gjort eller någon sida som sammanfattar allt bra. Man ska helt enkelt kunna det vi pluggat i ett halvår och eftersom jag lagt ner rätt mycket kraft på matten men bara fått halvbra resultat på proven, så börjar motivationen tryta. Det går gå som det går helt enkelt! Usch och fy! Men så är det!

Den här veckan har jag jobbat i Alingsås och idag råkade jag ut för en bisarr situation. Jag skulle in i en trappuppgång där det var portkod och vart jätte glad när jag såg att en dörr blivit uppbruten så jag kunde komna in!

Då såg jag att det låg buketter och ljus som lös utanför entrén. Och när jag gick in fick jag en märklig känsla i kroppen. Jag såg bruna prickar på väggarna och trappräcket och lyckades ta i det innan jag fattat vart jag kommit. På andra våningen var en dörr avspärrad med polisens varning och en massa sån där tejp de använder sig av.

Jag förstod då att jag måste ha kommit till den familj där modern mördats förra veckan. Jag kom in till en tjej som bodde ovanför brottsplatsen som bekräftade sammanträffandet. Jag sålde hos den här tjejen - säkerligen till stor del orsakat av att det inte bara skett ett mord i trappuppgången, utan dessutom brunnit i samma trappuppgång, bara två veckor innan!

Jisses! Jag led verkligen med den här tjejen! Hon hade en ettårig liten son och bor i ett område som varit så utsatt den senaste tiden! Jag hade varit jätte rädd i hennes situation - för mitt barns skull!!

Under mirdnatten, så mormorn som tillfälligt bodde i den drabbade familjen knackat på hennes dörr för att få hjälp, men hon var inte hemma! Vilken fruktansvärd situation!

Nu ska jag försöka glömma detta och fokusera på morgondagen!
Ha det gott kära vänner!


Älskar att bada!


Rocky Road


Blandade turer!

Positivt: Neo har slutat med blöja dagtid och har peppar peppar, sen han började vara utan blöja på Förskolan, inte kissat på sig en enda gång!! Jippiiiii!!

Han har till och med börjat säga till när det är dags att göra sina behov! :)

Var på Leklandet med två av mina vänner och våra barn i lördags. Väldigt trevligt måste jag säga, även om det märktes på Neo att han fortfarande var lite trött efter förkylningen.

Efter en riktig rysare på jobbet, så klämde jag till med några ordrar denna vecka också, inkl en gammal order som var tvunget att skrivas om!

Vi har haft det väldigt mysigt i vår lilla familj, tänt ljus och ätit hembakade lussebullar och myst till bra filmer på kvällarna.

Om allt klaffar så blir det tjejträff på fredag med lite julmys och på lördag far vi med vänner till Liseberg. Hoppas verkligen set funkar för det skulle vara såååå roligt!!

Negativt då: Min bil är i verkstan - iiiigen!! En kille vi känner som jobbar för, frågade mig idag om min bil någonsin hinner kallna innan jag kör den igen. Ha ha! Jag kör ju väääldigt mycket i jobbet. Inte konstigt då att den pajar ibland.

Nu när den riktiga vinterkylan svept in över vår lilla stad, så reagerade vårt som alltid lika pålitliga proppskåp med att strejka när vi gasade på med luftvärmepumpen och började tända ljusstakar.

Vi vaknade i morse med en isande kyla i huset. Vi har element i våra sovrum för att "stödja" pumpen lite och därför blev det en smärre chock för hela familjen när vi öppnade dörren och möttes av polarvinter.

Efter att ha bytt nästan en hel förpackning med 16 v proppar, så tröttnade jag och ringde en elektriker! De kom på nästan prick 15 minuter och fixade så vi numera använder 20-v proppar.

När vi ändå var i farten, passade vi på att beställa lite andra tjänster som vi dragit på ett tag. Dra lite nya ledningar, installera ett nytt element etc.

Till råga på allt så har jag pölsat fram i drivor av snö från verkstan med min hund idag. När jag sen ringde tre h senare så hade de inte börjat med min bil trots att de lovat att de skulle skynda sig!

Den där snön gör att vi dessutom måste kosta på oss en snöslunga eftersom vi har en redig uppfart in till oss och båda bilarna måste få plats.

En av mina vänner har krockat och därför måste vi planera vår lilla tjejträff därefter. Vi hoppas vi kan hitta en lösning.

Tja... Det var väl det... So far so goooood! :)
Första gången med fillingar istället för blöja, på väg till Förskolan. ❤


RSS 2.0