Dagstrippen till Uddevalla resulterade i en trädgårdsmöbel, här färdigmonterad!


Glad prins på morgonpromenad!


Sommar!


Sommaren är här! :)


Skräcklan med morfar och morbror! :)


Neo bokstavligt fyller Vänern med sten! :)


Charmtroll!


Vårkänslor!

Trodde benhårt att jag inte skulle ha något att göra när jag är deltidssjukskriven och därför klättra på väggarna. Klättrar gör jag visserligen då och då ändå, men jag var visst mer företagsam än jag trodde. ;)

Jag har rensat, fixat och donat i vår städskrubb, rensat bland Neos gamla kläder, gått långa promenader med Aslan (gör jag iofs ändå alltid) och kommit igång med träningen på allvar. Och det förvånar mig faktiskt lite hur bra kroppen svarat på träningen! Förmodligen är det en följd av att jag numera äter Propavan som hjälpt mig väldigt mycket med nattsömnen och därmed återhämtningen.

Jag har tyvärr fått tillbaka magkatarren sen jag började jobba halvtid, om än inte lika frekvent och intensiv. Min terapeut säger att kroppen ofta kräver betydligt längre tid ifrån den stressutlösande faktorn och symptomorsakande faktorerna än Försäkringskassan ofta kan ge.

Man ska inrikta sig på "de friska sidorna", heter det och se vad man kaaan göra snarare än vad man inte kan. Låter bra på pappret men om kroppen inte hinner återhämta sig efter sjukdom helt så sliter man bara ännu mer på kroppen och man kommer med extremt stor sannolikhet bli sjuk igen. Många är de människor som råkar illa ut pga det.

Det är en hemsk elitistisk människosyn i Sverige idag, tycker jag, där man delar in människor i bra/dåliga, starka/svaga osv. En syn som för övrigt iiingen egentligen mår bra av - inte ens de som tillhör dem som passar in i mallen.

Jag är iaf glad att man äntligen erkänt att Dynamisk terapi har lika stor effekt som den mycket populära KBT. Men det korrekta sättet att beskriva det är nog mer att olika terapiformer behövs för att kunna individanpassa vad varje person behöver.

Har man för mycket skit i bagaget och för mycket omedvetet som påverkar i nuet, så passar kanske Dynamisk terapi bäst. Men man ska orka och våga se sitt förflutna också och då kan KBT vara en början. Exempelvis alltså.

Nu ligger Neo och sover sött. Han har hostat och snuvat lite smått i säkert två månader nu. IOM att vi har husdjur så måste vi ta reda på om detta bara är en seg infektion, pollenallergi....eller hemska tanke - pälsdjursallergi! Vill knappt tänka tanken! Nåja, försöker att inte ta ut något i förskott!

Vi har iaf hittat på en hel del roligt senaste tiden också! Har varit på badhuset med Natasza och hennes son, tjejträff med mina vänner, haft syster och hennes underbara, charmiga son Elliot och min pappa på besök och ikväll ska jag lämna far och son hemma och ut och fika och gå på bio med Camilla! Ska bli mysigt!

Resten av veckan är faktiskt oplanerad men jag lyckas nog fylla luckorna om jag känner mig själv rätt! ;)
Hej så länge!


Vår älskade lille kille!


Redo för Tjejkalas!


Så långt ifrån badkruka man kan komma!


Råttors, skators, kajors, måsars och kråkors stora skräck - vår älskade pisse Frasse!


Vem sa att katt och hund inte kan vara vänner? Dessa två visar iaf sin tillgivenhet till varandra varje dag!


Neo säger hej till sköldpaddan


Vårfin!


Neo och Aslan myser!


Mina första baguetter med min nya köksmaskin!


Min första cheezecake! Dock ännu utan garnityr!


Förändring!

Ja förändring är verkligen ett ord som komprimerar vad som händer i vårt liv nu i vår lilla familj. Neo pratar allt mer och senaste veckorna har han börjat cykla på sin trehjuling "på riktigt" allt oftare! Han är så duktig vår lille solstråle! :)

Själv har jag successivt försökt återhämta mig från Gastroskopi samt diverse psykosomatiska symptom. Börjar märka att jag kan koncentrera mig bättre än vad jag gjort på länge.

Jag jobbar 50% nu. Önskar jag alltid kunde göra det för det här tempot känner jag att jag orkar med. Men även om jag klarar mig ekonomiskt på det, så vill man ju kunna ha en buffert - speciellt med den typen av osäker lön som jag har IOM att den är provisionsbaserad.

Jag har därför även kontaktat sjukgymnastiken och får nu akupunktur en gång per vecka. Känns bra! Jag har också sökt till KOMVUX på 50% för att läsa upp Matte C, eller 3 som de nu tydligen väljer att kalla det. Har planer på att läsa till ekonom med marknadsföring som inriktning. Är ju bra på att i förväg veta vad folk vill ha - en egenskap jag har stor nytta av som säljare.

Detta är min plan B. När man har en liten kille på 2,5 och redan har ett bra jobb - så lockar ju inte skolbänken, CSN och dålig ekonomi direkt. Men om jag inte hittar ett sätt att hantera mun nuvarande situation så känns det bra att ha ett altenativ. Betyg har jag bra och det finns ekonomutbildningar på distans som kan passa mig utmärkt!

Vi var också i Skräcklan och tittade på elden sista april. Vi drog med oss min far också och det hela var lite småmysigt.

Neo har haft skoj minsann! Jag och Natasza for till Leklandet med våra små förra veckan och det blev mycket spring där, fika samt en promenad efteråt! Mycket trevligt!

Jag har också nu (äntligen!) köpt min första exklusiva köksmaskin. Det ingår allt till den! Köttkvarn, citruspress etc etc etc. Idag har jag bakat frozen cheezecake och baguetter. Det är en hel vetenskap det här med surdegar och hur man jäser och bakar brödet! Jag är inte klar än och började baka dem igår morse!!

Nu är det snart dags att bege mig av till akupunkturen! :)

Hej så länge!


Ready for work!


Våren är hör!


RSS 2.0