Första riktiga gången hos tandläkaren ❤


Glad kille med fin frisyr!


Dags att nana!


Prov prov prov!

Matteprovet gick okej kan man väl säga. Jag fick mer än godkänt i alla fall men med tanke på hyr mycket kraft och rid jag lagt på det, så skulle jag velat ha högre. Speciellt eftersom jag behöver ett högre betyg för att komma in på den utbildning jag tänkt mig - OM jag nu väljer att läsa vidare! Men det får lösa sig. Bara att kämpa på!

Bättre gick det på Högskoleprovet! Man blir tydligen visare med åren! Ha ha! Tja något måste jag väl ha lärt mig för jag fick nästan dubbelt så bra resultat mot senast jag gjorde provet - för sisådär 10 år sen!

Imorgon kommer pappa hit för att hjälpa mig med matte igen. Är inte lika motiverad denna gång eftersom jag tyckte jag slitit så hårt för inte sååå bra resultat på senaste provet. Varken orkar eller har tid att slita ännu mer inför kommande prov! Så det får bära eller brista. Nu har jag iaf ett högskoleprov som förhoppningsvis kan kompensera lite för ett eventuellt icke-perfekt betyg i matten.

Vi ska också byta däck imorgon är det tänkt. Det ska ju snöa i veckan. Och på måndag har jag ingen aning om vart jag ska jobba. Vill ogärna jobba där jag nyligen varit så det blir lite research-arbete på måndagsmorgonen, vilket jag inte är superförtjust i.

Sen blir det i alla fall lite kul också. Hoppas kunna träffa en vän och gå en promenad imorgon. Och nästa vecka ska det bakas! Och deeet mina kära vänner - är skoj!

Nu ska här nanas!


Och så vände det!

Fick till min stora förvåning sova helt okej i natt! Var förvisso matt imorse ändå, men inte överdrivet. Och när jag sen for iväg till tänkt adress, så visade det sig vara ett genidrag. Fick sålt rätt bra idag!

Tänkte ska jag våga? Och så for jag till gymmet och där gick det också (!) riktigt bra! Tänkte noga på att inte bränna ut mig på cykel - jag anar att min tävlinginstinktiva sida väcks rejält när jag kan se hur långt, intensivt och tungt jag cyklar. Och jag vill ju hela tiden cykla snabbare och längre! Not so very good for this girl!!

Iaf... En helt okej eftermiddag har det varit. Imorgon kommer far min hit på fika. Målet är att fatta vad nästa kapitel i matten handlar om - hur nu det ska gå till, det verkade nämligen rätt skapligt svårt!

Vi får se om jag hinner med en shoppingtur på stan eller om jag dricker ut och jobbar lite istället kanske - eller inte! Kanske dags att ta det lugnt? :D

På torsdag är det lektion igen. Hoppas få tillbaka provet! Fredagen blir fylld av matte för på lördagen ska jag nämligen pina mig igenom högskoleprovet i massor av timmar! Bläää! Måtte det gå fort!

Sen blir det matte och ev bakning varvat med jobb nästa vecka, eftersom vår solstråle fyller 3 nästa lördag och ska ha kalas samma dag!! Hej hopp vad stressigt det kommer vara ett tag framöver! Bäst att ta dag för dag och försöka låta bli att tänka på allt jag måste hinna.

Nu är det dags för lite sömn iaf!
Hej så länge!


Jobbig dag

Det har varit en riktigt stressig och rätt jobbig dag. Tillräckligt för att jag förstod att om jag tränar, så skadar jag min slitna kropp. Urtrist!

Det blev bara en order i Uddevalla idag och matt och med stora varningstecken, så for jag hem - mycket frustrerad!

Efter lunch, ett välbehövligt varmt bad och en promenad med min vovve, så kändes det som att jag var på G igen. Jag tänkte att OM jag får några order till, så blir det lugnare imorgon och då kan jag återhämta mig resten av veckan. Så jag for iväg igen. Inte smartaste draget jag gjort kanske pga hur jag mått senaste tiden.

Men just då kändes det rätt. Och ännu en order blev det iaf. Nu ska vi inte tala om hur jag mår. Inte bra alls och speedad på stresshormoner. Ljusskygg (gör ont i ögonen), reagerar på minsta lilla ljud!! Om någon överraskar mig så kommer jag få stora problem med att lugna mig själv - hur oskyldigt det än må vara. Jag vill inte ens tänka på hur kass nattsömnen förmodligen kommer bli.

Man skulle ju kunna tro att all den här kroppskännedomen skulle göra att jag blir mer försiktig. Men icke! Å andra sidan så är det ofta väldigt svårt att se vilken väg sim är den bästa. Att inte ha några order alls, är ju det mest stressande jag kan utsätta mig själv för. Rent krasst så jan det då vara tillfälligt bättre att pressa sig själv - tills den dagen man måste sjukskriva sig alltså.

Har ringt kollegor, chefen och själv försökt fundera ut vad jag ska göra. Men det finns ingen universallösning för mig, känner jag. Ja ja... Det löser sig till slut - det måste det!

Jag hittade iaf idag ett par fina bilder på min barndoms stora fantasikärlek eller vad man ska kalla det. :) Han var ursöt då - väldigt snygg än idag, tycker jag! :)


Min stora barndomskärlek blev vuxen - Atreyu i "The Never Ending story" - Noah Hathaway


Återhämtning på G


Bränt fingret!


Mammas älskling!


Slutkörd

Ja det är väl inte direkt ett ovanligt tema i min blogg.

Fick svar från förskolläraren igår och snacket rörde inte mig öht. Herre Gud vilka missuppfattningar det kan bli ibland! De visste tydligen redan om mina speciella arbetsförhållanden, vilket jag totalt glömt bort att jag berättat om. Men skönt att det är utrett iaf!

I torsdags skrev jag matteprov, som sagt. Hög på adrenalin (och koffein), så tänkte jag efteråt att det häääär måste jag ju utnyttja och for iväg en sväng till ett villaområde för att jobba.

ATT jag aldrig lär mig!! Jag sålde ingenting och for hem och kände hur början till utmattning gjorde sig påmind. Suck! Risken är att jag pga detta, bränt ut mig så det i te kommer funka på måndag!

Fredagen blev nog ett bevis på exakt hur illa det var när jag mitt i träningen plötsligt började må illa och var tvungen att lägga mig ner. Kände mig svimfärdig. Det ironiska är att jag just få inte kunde förstååå hur det kunde bli så. Så här i efterhand så kan man nog tycka det vore märkligt om jag INTE fått något posttraunatiskt symptom.

What Ever! Nu ska vi snart iväg till Uddevalla och kika på lite saker till hemmet. Imorgon ska jag nog träffa Natasza och ta en fika med henne. Men flest en sväng till Jonas mamma som skaffat sig en ursöt liten kavalier king Charles spaniel valp.

See ya!!


Ibland kan han min sambo!


Suck och stön!

Provet tror jag gick rätt okej faktiskt. Hoppas på bra betyg så klart men vi får väl se... Lätt att göra slarvfel och missuppfatta frågorna.

Nu till dagens gnäll!

Min käre sambo blev ju arbetslös efter många års tjänst på Saab och plötsligt skulle han börja plugga osv. Från att allt flutit på utan ifrågasättanden så började ett rent utsagt vansinnigt synande av Förskolan, huruvida när och hur vi skulle ha vår son där.

Man krävde in schema från min sambo för att se hur vår son skulle gå på förskolan (de hade inte någonsin krävt schema från hans arbete). Detta kan jag iofs förstå, inget konstigt i det. Men! Själv jobbar jag heltid och började nyligen läsa ett ämne i veckan. Då ville de plötsligt ha schema både från jobb och skola.

Skulle min sambo ha en lucka efter skolan - ett hål i schemat, så ville de att vi ska hämta vår son trots att min sambo förväntas självstudera i skolan den tiden. Krävdes intyg från högre instans för att få det godkänt. Jisses!!

Sen råka någon se mig träna då vår son var på förskolan. De vet att jag har två utmattningsdepresioner i bagaget, har varit sjukskriven och tränar.

Mitt arbete sker ju inte i en lokal - jag utgår från mitt eget hem och söker upp kunder, tar hand om dem och arbetar sen hemifrån. Det innebär att jag tar mina egna raster, när jag vill och vart jag vill.

Och nu tränar jag ibland på arbetstid för att rehabiliteras. Allt, godkänt av mina chefer så klart! Puh! Men risken var ju att någon skulle se mig på ett gym - Vilket någon nu alltså har gjort!

Hur mycket har man egentligen skyldighet att redovisa?! Det här är ju absurt!

Skrev ett (kanske föööör) argt mail till en förskollärare i panik. Min sambo fick det att låta som om något fruktansvärt hade hänt - det var han som berättade det nämligen. - Att de är jätte arga över detta - vilket fick mig att känna mig väldigt kränkt av DEM! Så här i efterhand så var det kanske inte så smart analys av mig - men om någon lägger fram att man gjort något fel på ett väldigt intensivt sätt så förstärks ju det onda på ett väldigt negativt sätt. Och är man som jag - en tjej med rätt dåliga erfarenheter av mina misstag så är det lätt att se hönan istället för fjädern!

Ja ja - nu ska jag försöka koppla bort det här och hoppas att det inte blir så uppförstorat trots mitt mail. Puh!

God natt!!


Matteprov!

Imorgon är det dags igen - för Matteprov! Jag har, precis som förra gången, suttit i timmar men är ändå osäker på flera saker. Jag hoppas det löser sig ändå! Jag bjöd pappa på lunch och fika och så repeterade vi lite tillsammans idag iaf så får vi se hur långt det bär! Håll tummarna för mig är ni snälla!


Rätt okej men stressig dag

Igår var det mattelektion igen. Funka rätt bra, tycker jag. Tror jag fattat det mesta nu i alla fall. Men det blir en hel del repetition imorgon. Söndagen faller bort då vi är bjudna hem till familjen Corneliusson på middag men jag är inte överdrivet orolig. Tror jag kan fixa det ändå, hoppas jag.

Idag har jag tränat, veckohandlat på Maxi, handlat sushi och pizza, och fredagsmyst med familjen. Rätt mycket godis blev det idag. Och en liten dutt matteplugg. Ja ja bättre än inget. Imorgon hoppas jag plugga desto mer och kanske komma ut på en shoppingtur. Vi får se vad som hinns med.

Nu ska jag iaf läsa bloggar och sen precis som guldklimpen bredvid mig i sängen - sova!

Nattinatti!


Bäst att klä sig ordentligt med tjock tröja när mamma måste dra med en till Apoteket!


Skink- och broccolipaj, gjord på rester i frysen fick det bli idag! :)


Sömnlös natt

Natten till idag har varit en mardröm. Den började med att Neo vaknade och gallskrek. Han pekade på sina ben och sa "ot där". När jag sen frågade om han hade ont någon annanstans så pekade han på sin mage.

Emetofobiker som man är, så hann jag stressa upp mig själv rejält. Man blir ju också lätt rädd som förälder när ens barn plötsligt skriker så av smärta och när man inte vet vad det beror på!!

Jag och Jonas försökte byta "pass" under natten med att försöka trösta, och lägga Neo men ingen av oss hann somna om mellan varven och IOM att vi båda skulle jobba tidigt dagen därpå, så blev vi allt mer stressade ju längre tiden gick. Till slut somnade Neo men sov väldigt oroligt! Det gjorde däremot inte vi! Stresshormoner i blodet för en hel armé skulle jag tro, var orsaken till det!

Imorse hade Neo lite feber så vi är fortfarande osäkra på om det var Växtvärk vår son hade i natt eller om det var något annat. Hur som helst så blev det jag som fick Vabba. Tre dagar hittills totalt 2012, vabbande, för både mig och Jonas, chockade mig nästan när jag såg på Försäkringskassans hemsida. Vår son har då inte (hitills) varit ovanligt sjuk i år iaf!!

Hoppas få sova i natt. Alla mina planer för dagen raserades ju IOM att man inte orkar så mycket utan nattsömn. Och jag gör bäst i att inte slita mer än nödvändigt på den här sönderstessade kroppen! Man orkar inte så mycket då. Iaf om det handlar om jobbet jag har, träning och matteplugg. Testade att räkna lite idag men började snart må illa och fattade ingenting av det som jag faktiskt vanligtvis brukar kunna fixa efter lite klurande. Vilken värdelös dag mao!!!

Ja ja.. Imorgon blir det iaf träning - om jag for sova i natt alltså. Jag ska också till min terapeut och sen på mattelektion. Kan bli en bra dag om allt klaffar och om John Blund känner för att visa sig - för oss OCH för Neo!!

See ya!


Varför sova i sängen när man kan sova... på golvet!! :)


Människans krafter!

Idag slog det mig hur många stora hinder jag övervunnit rent psykiskt sen jag blev mamma! Med tanke på vilken enorm psykisk belastning det varit för både kropp och själ de senaste åren, så är jag faktiskt lite imponerad av vad människan klarar av - om man måste!

Min mamma blev sjuk och avled. Jag insåg att sorg och depression var det absolut sista jag ville ge Neo indirekt genom projektioner från mig. Jag hittade ett sätt art hantera det så jag kan vara lycklig - eftersom det är det enda sättet jag kan vara helt säker på att jag inte påverkar Neo negativt. Jag har så klart även proffshjälp när helst jag behöver sen flera år tillbaka men jag har hittat styrka där jag inte trodde att jag hade den!

Jag har också utsatt mig för situationer som för några år sen skulle ha gjort mig skräckslagen. Väl medveten om hur stressen påverkat mig och hur överkänslig min kropp är för minsta lilla adrenalinpåslag, så har jag helt enkelt inte "haft råd" att bli rädd. Detta har på något konstigt vis, gjort att jag behållit lugnet, stannat i mig själv och helt enkelt struntat totalt i sånt som förr gjorde mig rädd. Vilket i sin tur gjort att jag inte ens reflekterat över detta när jag väl utsatt mig för det som gjort mig rädd!!!

Jag bryr mig heller nästan inte alls vad folk tycker om mig längre. Jag vet att ingen går ihop med alla och om jag nu inte faller någon i smaken, så faller med stor sannolikhet inte heller den personen mig i smaken - jag har inte råååd att gå och oroa mig för sånt vilket gjort att folk får söka upp Mig istället för tvärtom - just för tillfället har jag förvisso inget val med tanke på studier osv...

Jag tror det faktum att min kropp säger till mig att HÄR är gränsen nådd!! Kör du på en millimeter till så blir du allvarligt sjuk - har gjort att jag inte har något val annat än att hela tiden stanna i mig själv, ta kontrollen över mitt liv - så att jag kan fortsätta vara en bra mamma. För det är jag nämligen ganska säker på att jag är - en bra mamma alltså! Det ni! ;) ....så länge jag tar hand om mig själv...

Dags att nana!!
See ya!


Puh!

Den här dagen har varit lika hysterisk som vanligt fast värre IOM alla nya regler på jobbet. Fick egentligen 7 ordrar men pga en som hade god man och resten, betalningsanmärkningar, så blev bara 2 godkända! Rejält frustrerande kan jag säga!

Nåväl, har även tränat, gått promenad med vovve och umgåtts med min son samtidigt som jag räknat lite (med betoning på lite) matte. Detta, samt lagat mat etc alltså. Nu dags att sova!


Höstblommor!


Kladdkaka med nötknäck - sååå god!!


Nu busas vi mamma!


Härlig söndag!

Idag blev det en spontan tur till Skräcklans lekpark med Neo Natasza Jeanette och våra barn. Sen for vi in till stan och tog en snabb fika.

Till saken hör nämligen att en av dessa damer chockat mig med att plötsligt flytta från trygga Mellerud till Vänersborg! Natasza alltså. Ja det blev ju väldigt mycket prat om detta så klart. En sak är ju iofs klar - det kommer bli mycket lättare att träffas och Neo och Caspar kommer kanske lära känna varann lite bättre! Jätte kul så klart!

Början på dagen präglades av matte, matte.... och lite mer matte. IOM att far min nu är utomlands, så fick jag utnyttja resten av min martekunniga släkt - dvs min farbror Bill. Men i veckan kommer jag nog ringa min lärare titt som tätt! ;)

Det känns lite bra iaf för nu är jag snart färdig med kapitlet och kan börja repetera - något jag inte hann alls inför förra provet! Jag tänker så klart inte ta ut ngt i förskott - vi ska hem till familjen Corneliusson på middag nästa söndag också så det kommer vara fullt upp!

Iaf man inkluderar jobb, träning, vovvepromenader, matlagning, kompleteringsinhandling av ex mjölk etc, diskningar, tvättande osv osv osv... Sen måste jag lämna in min "livstidsgaranterade funktionella gps" på service eftersom den slutat fungera!

Men... Det allt det där löser sig väl! Nu känner jag att jag redan här börjar stressa upp mig och det har jag ju lärt mig den hårda vägen - inte är så himla bra!

Ja ja... Nu är det dags att varva ner - inför ännu en arbetsdag!

See ya!




Bästa filmen på länge!!!


Två väldigt söta kusiner!


Sååå gott!!!


Dags för Kvällsritualer innan läggdags!


Våra två busiga djur äter middag tillsammans!


Full farrrt!

Med tanke på hur många timmar jag lagt ner på den där Derivatan, så skulle man ju tycka att jag borde kunna den utan och innan nu. Men det gör jag inte! Sista två sidorna av veckans 13 sidor, gjorde jag igår kväll. Har väl iofs fattat det mesta nu, men tricket är ju att komma ihåg även om en vecka och fatta vad frågan kräver vid provdatumet och för att göra det, behöver jag repetera - något som jag inte hinner göra IOM att jag knappt hinner göra klart varje kapitel till nästa lektion.

Men men - hoppas det löser sig!

Lite roliga saker händer snart också. Har försökt minimera allt umgänge men det är så klart inte kul att bara kapa det sociala. Men jag har inte så mycket val, känns det som.

Nu på lördag ska vi syskon iaf hem till pappa. Han ska bjuda på lunch så det blir trevligt! Nästa helg igen, ska vi hem till familjen Corneliusson på middag, sen har vi oktobermarknaden i slutet av oktober, högskoleprovet lördagen innan och några födelsedagar. Så vi kommer helt klart ha att göra ändå!

Nu är det snart dags för mattelektion igen! Dags att börja göra sig iordning!


Funderar

Den här dagen har varit stressig men trög samtidigt. Har jobbat, tränat, gått långpromenad med Aslan, lagat mat, diskat och tagit hand om min lille juvel. Men det var inte helt enkelt att få ordrar idag... Och nu måste jag troligtvis börja jobba på ställen jag redan varit - iiiigen! Ett år sen nu iofs, ganska exakt. Men det tar emot! Ja ja. Hoppas iaf på minst ett par order så det slipper bli så stressigt på onsdagen.

See ya!


RSS 2.0