Bus ute i skogen!


Neo åker "totoschyschle"!


Matte hela helgen lång!

Det tar emot, men snart måste jag sätta mig med boken. Måste plugga hela helgen, (om man bortser från att jag dessutom måste ta hand om min lille 3-åring, laga mat, diska och gå promenad med vovven) och det kan ju bli en utmaning eftersom Canal Digital bjuder på alla + kanaler hela helgen! Ååh! Vi har satt väldigt många filmer på inspelning men boxen kommer väl bli full så vi "måste" se några filmer för att kunna radera dem så annat får plats. Det går illa ihop med mina matteplaner denna helgen så vi får se hur detta slutar!

Hej så länge!


Väl värt att läsa OCH sprida vidare!!!

http://www.newsmill.se/print/46259


Djupt koncentrerad på barnprogram :)


Motstridiga känslor

Denna veckan har hittills varit väldigt rolig. Jobbet har funkat bra och det var väldigt roligt på matte-lektionen idag, mycket pga att jag fattade allt vi gick igenom. Det känns faktiskt lite som att vi börjar gå igenom lite mer svåra "tal" nu och det är ju så klart väldigt roligt när man fattar. Ännu roligare är det om man fattar och kommer ihåg även nästa dag när man ska plugga hemma själv också! ;) Vi får väl se hur många samtal det blir till pappa nu i helgen. Ha ha!

Det enda som jag känner är lite frustrerande, är att vi ska börja ta Kreditupplysning på våra kunder och nu dessutom kanske tvingas ringa ett samtal mitt uppe i ett köp för att höra om en kund som "prövas" för att bli godkänd, är godkänd. Om kunden inte är det, så tvingas vi gå ifrån utan order. Å andra sidan så kommer vi ""bara"" få "ånger" och inga - som vi kallar dem - B-kunder, dvs folk med betalningsanmärkning, vilka ger oss säljare ungefär en tredjedel av vad vi annars får per köp. Men varje besök kommer bli mer ansträngande och det är inte lika lätt att bara plita ner en order och se bara dra. Iiiinte kul!!

Ja ja - en sak i taget. Nästa vecka kan jag iaf sälja som vanligt. Och nu är snart helgen här - som i mitt fall kommer bli väldigt koncentrerad kring min matte. Om man bortser från ta hand om mitt barn, laga mat, diska, gå ut med hund osv alltså.

Nu ska jag ta det lite lugnt!
Hej så länge!


Off to work!


Full fart!

Ibland fattar jag inte vad som händer då och då - ibland har jag alla odds emot mig - trött och sliten, för lite sömn, för lite mat, för mycket stress och för mycket att göra. Och ändå sålde jag bra idag!

Var visserligen speedad på både socker och adrenalin, vilket jag bittert erfarit sen tidigare - snart kommer ge mig en portion magkatarr eller huvudvärk, antingen idag eller imorgon.

Men men... En sak i taget. Ska verkligen försöka behålla lugnet - vilket innebär att jag bör ta det väldigt lugnt så att jag kan BLI lugn - och inte hetsa upp mig för småsaker - som att ex vår lokala tidning gör gratis reklam för mitt jobb. Är ju inte varje dag det sker! Man kanske borde sälja på här i stan medan rubriken ännu är färsk i minnet hos folk!

Träningen går också bra. Har fått en fasansfullt massa beröm av min coach och gör ganska stora personliga framsteg. Som vanligt har jag svårt för att vila i att jag duger och IOM att jag trots allt har en del genetiska fördelar i styrka, så kan mina tävlingsnerver väldigt lätt väckas även där. Att det ska vara så vansinnigt svårt att älska sig själv som man ÄR!!

Ja ja. Jag ska sätta mig med matte efter jobbet idag, hur nu det ska gå eftersom min käre sambo praktiserar och jobbar kvällar den här veckan, vilket innebär att jag har en underbar liten snart 3-årig son som också kommer vilja ha uppmärksamhet ikväll!

Det får bära eller brista! Nu ska jag försöka få ner min adrenalin-nivå i blodet, efter den här lyckosamma dagen! ...hur nu det ska gå till!

Hej så länge!


Sorry!

Är visst väldigt trött och snubblade på Iphonens tangentbord vid flera tillfällen, varför det är flera felstavningar etc. Hoppas det går att läsa ändå! ;D


På väg till Ullared!


Min dröm!

Ligger här och försöker återhämta mig efter Ullared-resan som vi visserligen lyckades beta av de flesta presenterna på, men som sugit ur den mesta energin hos hela familjen tror jag.

Ligger och fantiserar (som så ofta) om chansen att det finns liv på andra planeter. Om man tar hänsyn till hur många miljarders miljarders (etc) skolsystem det finns som liknar vårt och hur många (betydligt fler), planeter som snurrar i dem, så borde det ju vara nästan osannolikt att det inte skulle finnas tom intelligent liv där ute!

Jag blir nästan vimmelkantig av alla fantasier jag har - vilja spännande lösningar på olika problem naturen hittat hos dem, vad vi skulle kunna lära oss av dem och om det finns någonting som avslöjar vårt gemensamma ursprung - ex en Gud, våra själar, vad som händer efter döden, själavandring, Nirvana, himlen etc... Kan man ex välja att på pånyttfödas på en annan planet??

Har de samma eller liknande sjukdomar sim vi har? Har man hittat botemedel mot några av dem - ex cancer? Hur ser de ut? Är landskapen vackra likt de kan vara på Jorden? Har de samma sorts livscykel som vi? Hur fortplantar de sig? Vad lever de av? Har de andra lösningar på att värma sig/kyla ner sig än vi har? Lever de också i zymbios med andra arter? Hur ser landskapen ut - har de trädliknande växtlighet? Är djurlivet varierat och stort?

Guuud så många frågor jag har!!

I slutänden - om man bortser från all spänning och mina vilda fantasier, präglade av min fars berättelser när jag var liten - leder allt till den största frågan av dem alla - Meningen med livet!

Ja när jag tänker efter så kan jag nästan inte förstå hur det kan finnas något viktigare (om man bortser från mer Jordnära problem vi har alltså) - än att hitta liv eller åtminstone lära oss mer om Universum!!!

Nu ska jag sova och förhoppningsvis inte tänka så mycket på morgondagens jobb!

Hej så länge!


Mor och son en vanlig vardag efter jobbet.


Tog i lite extra på gymmet idag!


Paret Zetterberg/Östlund


Neo tog sig ett dopp!


Vi har en inbrottstjuv som härjar här hemma! :)


D gick ju bra!

Med tanke på hur många slarvfel jag gjorde, så var det ju tur att jag fixade MVG-uppgifterna! Men efter ett personligt samtal med min mattelärare, så insåg jag att jag inte kommer få några problem med att få ett någorlunda bra betyg iaf. Skönt!!

Däremot ringde båååda mina chefer och klagade på att jag fått många ånger. Jag vill inte låta allt för synisk. Jag vet att de vill mig väl. Men tanken att det kostar för dem när kunden ska skicka tillbaka grejerna, fanns där. Jag har satsat Allt på ett vinnande koncept där jag får nöjda kunder, säljer relativt lätt och tjänar pst... Och här kommer Jantelagen... så jag klarar mig.

Men i all lag om alltings jävelskap, så måste det ju finnas nåågot jag kan göra bättre! Morr!! Till saken hör att jag VET varför det blir så där. Så blir det - alltid - utan undantag, när mina krafter börjar tryta. Jag tappar energin jag behöver för att vara förtroendeingivande, rapp i käften och för att blixtsnabbt hitta vinklar och tolka kunden rätt. Och det gör kunden osäker vilket leder till att hon/han ångrar sig. Samma visa varje gång.

Ringde desperat Försäkringskassan för att rådfråga om min situation. Ingen lösning blev svaret men jag fick sympati så det räcker och blir över eftersom jag "verkligen tillhör den kategori av presterande människor som denna cyniska regering missar när de väljer att se varje sjukskriven och arbetslös själ som arbetsför med undertonen som inte går att missa - att folk bara är lata." Off the record så klart. Jag har en förnuftig handledare på Försäkringskassan!!

Jag får helt enkelt sänka mina krav ytterligare, hoppas att det höjer kvalitén, nalla på sparkontot om det inte gör det och hålla ut till jul då jag förhoppningsvis har ett betyg i handen och allvarligt kan fundera på att ändra inriktning i livet - ett där jag inte bränner ut mig, och jobbar med något kul samtidigt.

Ja ja... Vi får se hur det går. Nu ska här nanas!

Hej så länge!!


Soo True!


Full fart!

Förskolan vill ha jobbschema - måste fixas! Ringa chefen, fixa fixa!

Jobba jobba jobba! Hällevadsholm denna vecka. Funkar bra.

Chefen berättar att 5 kunder (!) har ångrat sig från en av mina tidigare arbetsveckor! Guud vad jobbigt!
Ovissheten om min inkomst i slutet av denna månad är inte avslappnande och jag får snällt vänta på lönespecen som ska dyka upp imorgon. Stress stress stress!

Matte-läsning Och -räknande! Ringer pappa för att få hjälp med tal jag inte fattar, beskrivningar som är som grekiska för mig. Inte heller alltid lätt att fatta med en liten 3-åring som söker uppmärksamhet!

Gå långpromenad med Aslan, gör middag på laxen Jonas kompis så snällt kom med till oss igår! Blev riktigt bra!

Diska upp!

Pusta ut framför teven. Ladda inför ännu en arbetsdag, plugg och mattelektion på torsdag - får nog tillbaka provet (ve och fasa!), plugga ännu mer och sen ladda inför helgen - Ullared! Tjohooo! Ehum - hur jag nu ska orka - men 14 presenter och julklappar måste inhandlas, lika bra att få det gjort direkt!

Dags att slappna av, med Neo bredvid mig i sängen, på väg mot ännu en dag...

Hej så länge!


Skoj med pappa!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2089409/images/2012/pic_505314ed9606ee29677143d8.jpg" class="image">


Aslan 9 år och jag


Matteprov och planer för hösten!

Så var det där matteprovet äntligen avklarat. Jag tror det gick hyggligt bra i alla fall. Satt dock med ett enda tal i nästan en timme men svaret envisades med att bli riten ur minus tre - och ett negativt tal går ju inte att ta roten ur vilket således borde innebära att min lärare lade in en "kuggfråga". Men set kändes inte särskilt troligt så jag raderade min lösning och körde på en reserv som ledde till ett annat svar. När jag sen frågade min far, och han hade analyserat talet lite - så visade det sig att mitt första svar var rätt!(!) morr!!!

Ja ja, inget att göra åt det nu men det stör mig något vansinnigt!

Idag ska jag i alla fall sätta mig med nästa kapitel. Lika bra att sätta igång direkt eftersom jag hade sådan uppförsbacke hela vägen till detta prov som var. Men det finns ju sååå mycket mer roliga saker att göra hemma. Som att laga och äta tacos, exempelvis, eller göra en plommonpaj och äta godis, och titta på film... Speciellt när det bara regnar ute och är allmänt trist.

Sen har jag suttit med Ullared-listan och inte haft något vettigt att skriva alls. 13 julklappar och presenter ska inhandlas. En hel drös har nämligen lyckats få sina födelsedagar nu på hösten också så det är lika bra att handla allt på samma gång - på ett ställe med någorlunda bra priser. Vissa får dessutom lite mer, Neo först och främst, Jonas såklart men även min systers son Elliot.

Och sen har jag varit helt slut och vilat magen medan jag bloggar lite här. Kanske dags att ta itu med den där matten nu då!! Suck å stön!

Hej så länge!


Nyllet fullt av ansiktsmask! :D

Fick mina REN-produkter idag! Och med, följde en gratis ansiktsmask - me like! ;D


Underbara!


Mina älskade REN-produkter!


Världens bästa ansiktsprodukter!!

Nu vill jag börja med att påpeka att de är fullständigt svindyra!! Men ack så hiiimla bra!! Usch och ve vilket beroende jag utvecklat. Till saken hör att dessa produkter, används av hudterapeuter och har länge förbjudits att användas av privatpersoner just pga hur bra de är. Man har helt låtit bli att tillföra en massa kemikalier och innehåller noll parfym. Avsikten med en ansiktscreme är ju inte att man ska lukta gott - till det har man ju parfymer. Man ska få bättre hy!!

Jag har alltid varit lite skeptisk till ansiktsprodukter öht, tänkt att njaeee, undrar om inte det där torkar ut huden i längden iom att den påverkar hudens egen tillverkning av de oljor den behöver. Exempelvis. Men allt eftersom åren går, så upptäcker man ju att den där förmågan börjar tryta oavsett - pga ålder.

Ja hur som helst - produkten heter REN och går att beställa via många sidor på Internet numera. Jag har blivit förälskad i två produkter som jag hittills använt väldigt flitigt. Night repair serum och en dagcreme. Mer behöver iaf inte jag, känner jag.

Skulle väl egentligen behövt någon rengöringscreme eller liknande också men IOM att de är så dyra så struntar jag i det. De är dock vääääldigt dryga!! Mina flaskor har hållit i ett halvår!!

Well, näst bäst är faktiskt en olja (vetegroddsolja) som jag fick av en vän. Mycket billigare och faktiskt nästan lika bra. Dock behåller den inte fuktigheten i ansiktet alls lika länge. Med REN behåller jag fukten i ansiktet ett helt dygn, tycker jag! Men det där är så klart individuellt - vad man själv upplever, vilken hudtyp man har osv osv osv. Heeelt klart är den billigare iaf och om man inte - som jag - vill leva på nudlar för att vara fin i ansiktet, så är den ett bra substitut, helt klart!

Hej så länge!


Tänkvärt

“Människor som fått sin individualitet respekterad under uppväxten blir väldigt sociala. De som blir egocentriska och förlorar sin empatiska förmåga är de som har fått utstå många kränkningar och motgångar under uppväxten.”

“När vi talar om självkänsla är beröm lika destruktivt som kritik.”

“När föräldrars ord och handling inte hänger ihop, är det handling som gör störst intryck på barn.”

“Vill jag lära mig att älska mitt barn eller vill jag få bekräftat att hon älskar mig?”

“Ett kränkt barn slutar inte älska sina föräldrar, det slutar älska sig själv.”

“När man inte känner sina föräldrars gränser blir man osäker, otrygg, helt passiv, eller hyperaktiv och under alla omständigheter; ensam. Dessa barn söker inte gränser, de saknar kontakt.”

“Både genom straff och genom belöning uppstår det hos barnet ett behov av att göra det som lönar sig. I båda fallen är det omöjligt för barnet att bygga upp en självkänsla.”

“Den bästa tumregeln är att man aldrig ska göra något för barn som de kan göra själva.”

“Kvaliteten på våra relationer handlar väldigt lite om vad vi gör och väldigt mycket om hur och varför vi gör det.”

“Det finns bara en orsak till att ungdomar ljuger: De upplever att föräldrarna inte kan hantera sanningen.”

“Barnuppfostran äger rum mellan raderna. Hur lär sig barn att hantera konflikter? Jo, de observerar hur de vuxna gör det. Det är ingen idé att be barnen vårda sitt språk när de pratar med föräldrarna om föräldrarna svär åt varandra.”

/Jesper Juul en av Danmarks bästa familjeterapeuter.


Stressvarning

Jag hade uppenbarligen tagit i lite för mycket (med betoning på liiite), vilket resulterade i att kroppen sade ifrån och magkatarren var ett faktum. Fick snällt sjukskriva mig och har försökt ta det så lugnt som det går. Inte lätt när matten kräver engagemang för att man ska klara kursen öht.

Min kropp har blivit så oerhört överkänslig. Minsta lilla belastning mentalt frisätter värsta stresshormonbomben som gör att hela kroppen skakar av adrenalin vid minsta ansträngning. Reagerar som om en bomb slagit ner vid minsta lilla överraskning, det räcker med att Jonas öppnar sovrumsdörren när jag ska sova, vilket leder till att det känns som om hjärtat ska hoppa ur bröstet på mig - som om han skrämt mig rejält. Och sen kan det ta en halvtimme att helt få hjärtat att slå normalt efteråt. Då är det ju dags att dra i handbromsen. Är inte helt säker på hur bara.

Neo har börjat snuva - hoppas bara inte det bryter ut en förkylning. Och på torsdag har jag prov i matte. När jag testar mig själv så gör jag slarvfel på ungefär vart tredje tal, vilket är alldeles för mycket. Dumma slarvfel där jag inte skrivit talet korrekt, missat ett plus eller minus eller bara glömt att få med en faktor eller liknande. Än vet jag ju inte hur just MIN lärare rättar de felen - om hela svaret blir fel eller om det bara blir avdrag eftersom man trots allt fattat hur man ska göra uträkningen.

Mycket att tänka på är det nu. Jag har iaf lyckats med min träning, har det visst sig. Gjorde Bia-mätning igen och har lyckats gå ner 1 kg i fettvikt och gått upp 1 kg i muskelmassa - en ganska svår kombination tydligen, sa min coach. Så det känns ju bra!

Nu ska jag snart försöka mig på att laga mat med nackspärr och sen ta med hund och son ut en sväng.

Hej så länge!


Vakna med nackspärr imorse!


Björnbärstider


Fredagsbus!


Chokladbollsbakeri


Frustrerad!

En man som hette Robinson, lyckades pga sin finurlighet, kunskap och vilja, att överleva på en öde ö. Detta koncept har man tagit till vara på och gjort en populär serie av.

Och där kommer en man - en av alla deltagare - den ende som verkar komma i närheten av den storyn, som har styrkan, modet, lugnet och viljan. Och så blir han utslängd ur Robinson PGA dessa egenskaper!! Den sociala biten, inspelningen som
Kamerorna gör osv verkar således vara viktigare än själva grundstommen till serien.

Long live Leif!! The one and only Robinson!


I sandlådan!


Första äpplet i vårt 1 år gamla äppleträd!


Kräftskiva

Ja lugnt var det ja. Om man bortser från en hel helg full med matte i gott sällskap av min mattelärare till far. Pling sa det så damp det ner ett sms från en kompis som undrade om jag ville komma hem till henne på Kräftskiva. Har tackat nej till ganska många tillställningar senaste tiden och fick genast dåligt samvete. Eftersom de ändå skulle ut i Trollhättan senare på kvällen, så föreslog jag att de kom vägen om mig en kort sväng på kvällen.

Då kontrade de med att flytta kalaset hem till mig. Tja, jag hinner nog plugga innan de kommer, tänkte jag. Och jaaag skulle ju inte supa till utan bara vara social med ett par öl (som jag peppar peppar märkt att jag tål i begränsad mängd!). Jätte trevligt blev det i alla fall och det blev inte så fasligt sent i säng för mig ändå!

Dagen efter kom pappa och vi satt i flera timmar med min kära mattebok. Är inte helt överförtjust i delta-X och -Y, grafer och hur man ritar kurvor och linjer för den som är intresserad. Men jag hoppas ett brinnande intresse ska infinna sig - så fort jag börjat fatta hur man gör! ;)

Resten av kvällen har jag busat med min käre lille pojk. Han var nämligen med sin far, farmor och farbror och shoppade idag så vi hade massor att ta igen på kvällen!

Imorgon är det iaf jobb och träning igen. Jag har verkligen försökt boosta med bra energi idag för jag kände veckan som gick, att det blev allt trögare att sälja - och att det kan ha varit pga bristande energi eller dvs påbörjad utmattning. Måste Mao vända den trenden NU!!

Vad ska jag då dra in på? Matten?? Nope, den behöver jag för att kunna ta mig ur säljnischen om det behövs. Träning? Nope, den sover jag bättre på - ger energi på sikt. Jobb? Har redan dragit ner massor - måste trots allt kunna betala räkningarna i slutet av månaden. Kost? Svar JA - kan äta MER och oftare och RÄTT mat. Äter förvisso bättre än jag någonsin gjort men kan äta mer. Satsar på det och ser om det ger effekt!

Ska snart nana!
God natt och hej så länge!


Kräftskiva


RSS 2.0