Neo provar morfars motorcykelhjälm!


Vårt fina vardagsrum


Händelserikt

Det är inte lätt att ta det lugnt när man är en rastlös själ, men det mesta av de stora förändringar vi gjort i hemmet, har jag inte gjort själv.

Vardagsrummet är nytapetserat, vi har fått hem vår nya soffa (tre veckor tidigare än planerat!), vi har nya gardiner, matta och dukar.

Nu på måndag kommer målaren hit igen. Denna gång för att slipa och måla vår trappa. Mycket blir gjort och fint blir det! Tack och lov så har både jag och Jonas sluppit allt arbete!

Vi lyckades också arrangera en resa till Ullared förra veckan, med släkt till Jonas samt mina vänner. Väldigt roligt så klart men det var också en riktigt påfrestande dag. Efter halva dagen, var jag tvungen att sätta mig i Sportbaren med ett glas juice. Hjärtklappningar och utmattning vid 37 (nåja, snart 38) års ålder, efter en halv dags shopping, känns väl sådär...

Idag ska jag och Neo åka till Lysekil och hälsa på hans "gammelmormor". Moster och morbror kommer också dit. Det ska bli trevligt att se min mormors nya lägenhet. Lite märkligt kommer det nog kännas IOM att hon inte längre bor i det hus som vi vuxit upp med. Hoppas hon fått det angenämt och bra ändå.

Nu ska jag försöka ta det lugnt innan jag måste gå en promenad med vår vovve.

Hej så länge!


Talande


Är så trött på att känna mig svag!

Jag börjar bli innerligt trött på att jag inte kan återhämta mig bra! Igår var vi i Ullared på Gekås en hel dag och visst kan krafterna sina efter en heldags shopping för vem som helst.

Men att bli så utmattad att man inte orkar stå upp efter en halv dag och vara tvungen att sitta ner en timme och andas tungt, tungt medan hjärtat slår snabbt, snabbt, känns varken hälsosamt eller normalt.

Det blir också svårt för andra att förstå. "Men guuud, nu är det så synd om Johanna igen!" Hur kan hon vara trött? Alla andra har också gått en halv dag i affärer men blir inte lika trötta. Hon tränar kontinuerligt och är starkare än de flesta tjejer rent fysiskt. Men att diskutera, konversera, och gå en halv dag i ett varuhus - DET orkar hon INTE! Oh my god vad hon klagar!

Även om orden inte uttalas, så märker man på kroppsspråk, suckar, sättet saker sägs på osv, att folk inte alltid förstår. Det blir en ond cirkel eftersom detta (så klart) snarare blir en ganska kraftig belastning och gör situationen ännu värre.

Som utmattningspatient, så får man nog ofta "slåss" för att få förståelse, tror jag. Mycket av energin man gör av med, finns nog inte alltid för andra att se. Oro, sömnbrist PGA oro, är nog något som är gemensamt för oss som gått in i väggen en gång i tiden och som inte alltid syns.

Man tar på sig mer än man orkar och har så mycket adrenalin i kroppen under en längre tid, att man inte känner kroppens varningssignaler när man kör på reservtanken. En dag tar krafterna slut och då orkar kroppen ingenting mer. Man lyckas inte få tillbaka samma reserv av styrka igen, vilket gör att man allt lättare nallar av reservtanken. Ju längre tid man håller på så där, ju längre tid tar det att helt återhämta sig.

Utåt sett - för en familj där man kanske inte riktigt förstår vad som skett, kan det hela bli en rejäl belastning.

Om mamman i familjen dundrat in i väggen, måste plötsligt nästan ALLT ske på hennes villkor. NÄR saker ska göras och på VILKET Sätt, måste hon själv enbart kontrollera eftersom det bara är HON som kan känna när hon fyllt på reservtanken lite extra. Detta blir så klart jätte svårt om man har familj.

Fysiskt märks kroppens utmattning genom att man allt oftare blir sjuk, men även genom psykosomatiska symptom som kommer allt mer aggressivt och tätare.

Suck!
Igår var en jätte pers! Det många inte tänker på, är att roliga saker också kräver energi. Massor av energi!!

Efter arrangerande hur resan skulle gå till kvällen innan, så att alla blev nöjda, hade jag så mycket adrenalin i kroppen att jag hade svårt för att somna trots intag av Propavan.

Det underlättade så klart inte att jag visste att jag MÅSTE samla mycket energi eftersom dagen efter skulle bli extremt energikrävande. Oro.

Ja ja... Nu ska jag försöka ta det lugnt i några dagar! Hoppas jag klarar det....


Inte klart med inredning men en bra början!


Förändring på G!


Grillat med vänner och barn!


Min goa kille!


Usch så kallt ännu!


Sjukskrivning

Ibland så blir inte saker som man bestämt eller hoppats på. Det har varit väldigt jobbigt att jobba senaste tiden. Dels pga att kunder jag träffat, ofta känt sig lurade av konkurrenter till företaget jag jobbar på, men också pga att vi tvingats öka vår kvalitet så till den milda grad att vi säljare nästan tvingas ifrågasätta kunden om hen verkligen vill ha produkten vi säljer.

Så kan man ju inte jobba. Man börjar tvivla på sin egen kvalitet som säljare, sin förmåga osv och det finns få saker som är så motverkande i sitt syfte, som den inställningen.

Självklart ska kunden få reda på allt, men om man som säljare börjar tvivla på sig själv och ifrågasätter sin demonstration, så blir det bara en ond cirkel där man till slut inte säljer någonting.

Till råga på allt så fick en kund tag på mitt privata telefonnummer och ringde mig dagen innan Påskafton och hotade mig till livet. Allt, pga att hon påstod att jag lurat henne och att jag inte berättat att det tillkommer ränta vid avbetalning.

Att jag sålde till henne för sisådär tre månader sen, gjorde att jag till råga på allt inte kom ihåg demonstrationen jag gjort hos henne. Jag kunde faktiskt ha glömt att berätta om räntan. Lite märkligt är det väl iofs att hon ringde efter tre månader. Kom hon på detta först NU, kan man kanske tycka?!

Detta gjorde hur som helst att jag omedelbart införskaffade hemligt telefonnummer. Otroligt onödigt och frustrerande. Detta ledde till att jag nu är sjukskriven igen.

Under tiden jag varit sjukskriven, har vi hunnit beställa ny soffa. (Det är hål i skinnsoffan vi har) Imorgon är det totalrenoverat i vardagsrummet (gjort av inhyrd firma) och om ett par veckor ska vi få renoverat hela trappan upp till övervåningen. Spännande och roligt så klart!

Samma dag som målarna kom, upptäckte vi att vi fått inbrott i vårt garage! Inbrottet skedde troligtvis under natten eftersom jag nu mestadels är hemma, eftersom jag är sjukskriven.

Dagen innan, hade jag däremot umgåtts med en väninna och vi gick på bio och hade det jätte mysigt!

Jag har också unnat mig en tripp till Mellerud och träffat mina vänner där, grillat och haft det mysigt.

Till helgen ska vi försöka ta oss till Ullared och storhandla. Det ska bli extra roligt eftersom vi har ett nytt vardagsrum att inreda!

Nu ska jag försöka få lite färg i ansiktet innan jag går in och vilar lite!

Hej så länge!


RSS 2.0