Fjärilar i magen!!

Det har varit en mycket rolig men smått hysterisk vecka med kulmen idag. I måndags eftermiddag, for jag och Camilla till Uddevalla och gick på bio. Vi såg "Mortal instruments" som om man bortser från att den märkbart till stor del vänder sig till en yngre målgrupp, var riktigt bra! Speciellt gillade jag scenografin och miljön - vilken man tydligt lagt ner lite extra resurser på.

På tisdagen for jag och Neo till Lysekil för att hälsa på min mormor. Min far kom också dit och vi blev serverade jätte god fisksufflé med äpplepaj till efterrätt. Det är skönt att se att mormor i alla fall denna dag, såg så pigg ut, trots att hon faktiskt börjar bli gammal.

På kvällen mötte jag och Neo Natasza och Caspar i Skräcklan och vi tog varsin glass och lät våra pojkar leka av sig lite.

På onsdagen var det dags för klippning igen. Det handlade mest om att fylla i utväxten samt klippa topparna. Inte blev det billigare för det - men nöjd är jag i alla fall. Jag blir lite trött på mitt typiskt skandinaviska hår som inte är av bästa kvalitet, men trots detta envisas med att växa som ogräs på sommaren. Inte så kul kanske när man blonderat ljusa slingor och man bara två månader senare har 4 cm utväxt. Det kan bli dyrt i "längden"... Ha ha vad jag fick till det här nu då. ;)

På onsdagskvällen for jag, Natasza och barnen till Skräcklan igen. Vi grillade korv och mös en liten stund.

På torsdagen besökte jag mitt beryktade levande orakel sen mer än 10 år tillbaka - Anders. Jag fick många redskap med mig inför skolstarten men som vanligt, så är jag lite rädd ändå. Jag skräms av alla de där som verkar vara så hänsynslöst raka, som har en tuff attityd och inte drar sig för att berätta vilka misstag man gör eller som skrämmer folk. Det finns mängder av andra personligheter som man också gör klokt i att försöka undvika, men om man nu skulle råka hamna i samma grupp i grupparbeten osv så måste jag ändå kunna ta hand om mig själv, behålla lugnet och lita på mig själv. Jag har som sagt många redskap idag och har i "värsta fall" en tid uppsatt hos mitt levande orakel om bara två veckor för konsultation så att säga.... Känns bra!!

Idag var vi hos Logopeden med Neo. Det visade sig - som vi befarade, att Neo har lite problem med språket - framför allt uttalet. Vi ska få hjälp via Förskolan att dels personalen hjälper honom, att vi själva hjälper honom samt att en talpedagog kommer till Förskolan och hjälper honom där. Men han skötte sig exemplariskt hos Logopeden och svarade väldigt duktigt på allt hon frågade honom om!

Den här dagen har annars varit extremt stressig! Jag började dagen med att redan runt kl sju i morse, utsätta mig för ett ganska hårt pass på gymmet. Det har ju gått så himla bra den senaste tiden och jag har fått en hel del kommentarer och komplimanger dels för hur min kropp utvecklats plus vad jag faktiskt klarar av. Det är nog inte så många tjejer som kan göra 4 strikta chins exempelvis om man ska skryta lite... Hä hä hä... Och jantelagen den har inte bidragit till speciellt mycket gott i vårt samhälle, om ni frågar mig så jag fortsätter framhäva mig själv så att jag mår bra och blir en bättre människa för att komprimera något som kanske går att utveckla i det oändliga.

Imorgon far jag, Neo, Jonas och Jonas mor och bror till Flottiljens dag. Killarna ska få spana in några flygplan och förhoppningsvis blir det en fin dag. Jag anar att det blir en dag som Neo kommer uppskatta! Här är det annars bara hockey som gäller på dagarna. Det är ett evigt tjat om att spela hockey så hans mor och far får minsann hålla igång på dagarna efter jobb och skola må ni tro!

På söndag ska min systers son Casper döpas. Min familj, min bror och far, har delat på en handgjord tavla som designats personligt åt Casper av min mammas väninna som för övrigt är konstnärinna. Jag tror helt klart att denna kommer uppskattas. Iom att vi är en mer vuxen i vår familj, så har jag även köpt en liten extra present.

På måndag smäller det!! Jag är jätte nervös redan nu. Jag hade kanske behövd vila upp mig inför måndagen fast å andra sidan så hade det nog funnits en stor risk att jag bara gått omkring och analyserat och nojjat upp mig, så det är nog bra att jag får lite annat att tänka på nu, dagarna innan.

Jag har gått igenom högskolans hemsida och Min hemsida på den, flera gånger, läst uppdateringar och vad folk har skrivit där samt försökt lära mig hur den fungerar över huvud taget för jag ska säga er att den är nästan som en hel kurs i sig, att gå igenom. Jag hoppas verkligen att jag lär mig se vad som är viktigt varje dag för om jag ska sitta och gå igenom ALLT som står där, så kommer jag nog inte ha så mycket annat att göra under de här tre kommande åren.

Nej, nu ska jag dra med mig min lille kille och gå en sväng med vår stora lurviga best - dvs Aslan. Jag hoppas att det inte kommer regna för det har det ju gjort till och från under dagen.

Ha en trevlig helg gott folk!
Hej så länge!

Ny frilla igen... Eller...toppat och slingat utväxten iaf :)


Riktigt roliga dagar!

Senaste veckan har varit riktigt rolig! Och nu börjar skolstarten närma sig med stormfart! Snart bara EN VECKA KVAR!! Oh my god liksom.

Ehum... Hur som helst. Som synes av bilderna så for jag, Neo, Natasza och Caspar till Ursand för en heldag på stranden, bland alla lekattraktioner för barn, minizoo och fika.

Det blev en jätte fin dag, inte minst för Neo och Caspar.
Så här i efterhand så kan man väl skratta åt det men just då var det väl inte så där superkul. När vi traskade från parkeringen ner mot stranden och spanade in Campingen (som det var och är från början innan all förändring gjordes av Bert Carlsson), kom plötsligt ett litet gubbgäng mot oss längs vägen. Spontan som jag är så kunde jag inte låta bli att säga hej. Bert vände sig om och stannade (till min förvåning).
"Vad fint du har fått det här", kläckte jag ur mig.
"Jaha, kommer du från Vänersborg?"
"Jag har bott här rätt länge"
"Har du sett hur det ser ut där nere längs stranden sen vi gjort om där då?"
"Nej"
"Då kan du väl inte veta om det är fint!" De andra gubbarna tjöt av skratt. Sen gick gubben tack och lov! Att det var det jag sett dittills som jag menade, saknade liksom betydelse att uttrycka. Herre gud. Just efteråt så var jag ganska så sur, men efter ett tag, lyckades jag släppa den rätt spydiga kommentaren och ha en riktigt mysig dag! :) Nu i efterhand så kan jag nästan...men bara nästan... skratta åt det.

Neo och Caspar klättrade upp för och åkte en jätte stor, uppblåsbar rutchbana, hälsade på hönor, får och grisar och plaskade omkring vid vattnet och lekte med två tramp-båtar som praktiskt låg parkerade längs vattenkanten. Eftersom de dragits upp en bra bit på land och det är så långgrunt i vattnet, så blev det en perfekt lekplats för våra små pojkar som äääälskade att "köra" båtarna. Jag och Natasza passade på att sola och sen fikade vi lite.

Vi gick sen på lite björnbärsjakt och efter det var vi fikasugna igen så vi satte oss på ett kafé lite längre upp på Campingen.
På det hela taget blev det en riktigt trevlig dag! :)

Nästa dag, for jag till Mellerud igen. Jag och Camilla tog med oss fika och for genast ut i skogen för att plocka blåbär. En jätte mysig dag!
Nu är hela nedre facket i frysen full av blåbär, eftersom vi plockade blåbär en annan dag förra veckan också.

Idag är Jonas, David och en klasskompis till Jonas på hockey medan jag och Neo är hemma och myser. Jag har tränat och gått en timme promenad med Aslan och Neo, som vanligt. Lyckades klämma i mig en stor fet pizza och massor av godis till fredagslunch idag. En dag i veckan så frossar jag! He he!

Morgondagen är lite osäker ännu. Det var först meningen att jag och Natasza skulle ta med våra barn ut till Ursand imorgon igen men så ringde Camilla och undrade om vi inte skulle åka på en mat- och trädgårdsmarknad i Baldersnäs som lät väldigt trevlig! Vi får se hur detta slutar!

Hela sommaren har verkligen varit smockfull av aktiviteter! Jag undrar i mitt stilla sinne hur det ska gå nu när hösten kommer och jag ska sitta still i åtta timmar varje dag i skolbänken!(!!) I och med att jag haft ett så aktivt arbete i så många år, så kommer jag nog få kompensera med rejält med träning! Uj uj uj! Hur jag nu ska hinna med det!

Jag har det lilla dilemmat att jag vill hinna gå i skolan, plugga så jag klarar tentorna, vara en bra mamma och träna så att jag mår bra och orkar ett hårt schema. Hur i all sin dar jag ska hinna göra läxor när jag går i skolan så många timmar per dag, kan komma att bli en nöt att knäcka. Man får inte direkt ro att studera när man har en liten kille som behöver uppmärksamhet. Och jag vill inte gärna placera Neo framför barnprogram flera timmar i sträck för att jag ska kunna göra läxor!! Jonas både pluggar och arbetar så det kan komma att handla om kompromisser, hur nu det ska gå till. Anar att Neo kommer få följa med mamma till gymmet några gånger per vecka i fortsättningen. Detta kan som sagt komma att bli en nöt att knäcka....

Nu däremot, ska fredagsmyset fortsätta! Nästa veckas schema är fullsmockat. Vi har fått tid hos en logoped för Neo, vi ska till en flyguppvisning och så ska min systers son Casper döpas! Och sen är det dags... På måndagen efter, så smäller det!! ;D
Skoooolan startar!! :)))

En jätte mysig dag!


Två som har det riiiiktigt roligt på stranden!


Schemat!!!

Den som fattar vart jag ska hinna klämma in 3 träningspass per vecka,självstudier samt orka och hinna vara "mamma", får gärna ge mig några väl valda goda råd!!!!!


Nu börjar det närma sig!

Snart är det bara TVÅ veckor kvar!(!!!) Har börjat bli lite nervös minsann.... äsch... who am I kidding... Jag är jätte nervös! Men samtidigt är det väldigt spännande! :D

Den här veckan så har jag bland annat, som synes på bilderna, varit på blåbärsjakt uppe i Dalsland. Mellerud närmare bestämt. Första två timmarna, spenderade jag, Camilla och Aslan på ett ställe där det var relativt glest mellan blåbären. Vi tyckte då och då att vi gjort ett riktigt kap vad gäller ställe att plocka på, när vi hittade en buske här och en buske där som bar bär. När vi sen hade knappt en timme kvar att plocka, beslutade vi oss för att åka några meter med bilen och se om vi hittade något bättre ställe längre fram. Herre gud vilket bra ställe vi hittade! Det var så klart synd att vi inte hittat det stället direkt, men vi fick ändå ihop så pass mycket att vi kunde fylla några lådor när vi kom hem. Mysigt och trevligt var det! Inte minst för Aslan som fick komma ut en bra stund denna dag!

Neo har också varit på sin första hockeymatch mellan Frölunda och Jockritt. Jonas berättade att Neo tyckte det var jätte roligt. Jonas var (så klart) noga med att berätta vad som hände på planen för vår lille kille. Så det var nog en riktigt stor och fin upplevelse mellan far och son.

Vi var också på bio i veckan. Elysium, såg vi. Den var rätt okej men det var något som saknades för att den skulle få full pott.

Lämnade in min tre månader gamla Guess-väska förra veckan eftersom den blivit sliten efter bara tre månaders användning. (färgen lossnade med stora plastbitar) Idag fick jag pengarna tillbaka och kunde åka till en annan affär där jag bytte till mig en ny.... som jag är betydligt mer nöjd med!

Jag har en lite nördig förkärlek för Guess, tyvärr... Jag är inte mycket för märken osv men just Guess har en design som jag gillar. Tyvärr är det ju lite av ett statusmärke om man nu kan kalla det så - och av ren princip så gillar jag egentligen inte det. Jag har själv vuxit upp med upplevelsen av att jag inte duger som jag ÄR och har jobbat hårt med att lära mig älska mig själv som jag ÄR.... utan prestige och krav på prestation. Därför blir det lite dubbelmoral känner jag - eftersom det lätt kan verka som att jag vill skylta med något som ska hjälpa mig "duga" i form av en designväska. Guess tillhör väl iofs inte de större märkena men det är illa nog, kan man väl tycka. Till försvar får jag väl ändå säga att det är det ENDA märket jag bryr mig om. Jag ska handla lite nya kläder inför skolstarten snart. Vet att de har stor rea på HM. Planerar att kika in där någon dag. ;)

Nu ska jag fortsätta njuta av fredagskvällen. Hoppas ni får en fin kväll ni ock!

Hej så länge!

Det här är sååå mysigt!! :)


Bytte till mig denna fina väska idag! :D Myyycket nöjd! :)


Pannkaka med blåbär. Smaskens! tyckte Neo. :)


Jag idag och Jonas för sisådär 10 år sen.


Första gången med pappa på Frölunda-match!


Aslan plockar (äter) blåbär!


De FINNS! :)))


Tre av fem av familjens medlemmar


Balanscykling!


Vi aktiverar oss!

Hade ju tänkt ta det ganska så lugnt i augusti - om man bortser från ett besök med vänner på Borås djurpark samt en flyguppvisning i slutet av augusti.

Hittills har vi i alla fall gått på bio - Neo har ju gått på bio för första gången i sitt liv och sett "Monsters University". Att vi tappade en hel cola på golvet, en halv portion popcorn och att vår lille herr Zetterberg inte självklart behagade sitta still på sin plats rakt igenom filmen, spelar inte så stor roll. :) Är det en barnfilm så får folk ha överseende med lite action i biosalongen, anser jag.;)

Jag har också varit i Hunnebo med Neo och hälsat på både min far och farbror och hans familj. Jag for också till Mellerud och hade en riktigt mysig dag med Camilla. Vi grillade och for och badade bland annat.

Vi har också lyckats arrangera det riktigt bra med vår vovve då jag börjar läsa på heltid och inte längre som tidigare, kan jobba delvis hemifrån. Jonas mamma ska hämta honom mitt på dagen och ta med honom hem till sig. Då får han en lång promenad och får samtidigt umgås med Jonas mammas egen hund Malte. Otroligt nog, så går de två okastrerade hanarna riktigt bra ihop! Aslan är ju annars inte överförtjust i andra hanar. Vi hoppas detta kommer funka eftersom det annars skulle bli riktigt svårt att arrangera allt så att det blir bra.

Idag ska jag först ta med mig Neo till lekplatsen och möta upp Natasza och hennes son Caspar där. Vi ska göra en picknick, och låta våra små killar busa runt lite. I kväll hoppas jag det blir lite bio med Camilla. Hon var lite krasslig igår kväll men trodde det skulle kunna gå att gå på bio idag i alla fall. Hoppas!!

Nu ska jag ta hand om mig lille kille samt förbereda picknick-korgen!
Ha en fin dag kära läsare!

Brev från Högskolan!

Igår fick jag brev från Högskolan där all information kring hur jag ska hitta information på deras hemsida fanns. Man har sin egen sida på deras hemsida och med hjälp av olika lösenord och koder, så kan man hitta schema, studentlitteratur etc.

Man är också tvungen att registrera sig där för att inte bli struken från utbildningen. En vecka innan start, ska man dessutom registrera sig på första kursen, för att CSN ska betala ut första månadsbetalningen (eller vad man nu ska kalla det) och för att få läsa första kursen öht. Det tog ett tag att gå igenom allt och lära sig hur sidan är uppbyggd, men till sist hade jag fått tag på i alla fall den viktigaste information jag behöver inför skolstarten och registrerat mig samt skapat egen sida.

Det är inte utan att det börjar pirra i magen när man får sådana där brev i brevlådan! Plötsligt blir det mer tydligt att jag börjat en ny era i mitt liv. Jag har förvisso pratat med mina chefer och fått klartecken att jag kan jobba extra hos dem typ, när jag känner att jag har tid över för det. Jag ska också jobba på somrarna för att dryga ut CSN-kassan. Dvs.... när och OM jag känner att jag orkar.

6 böcker verkar det som att jag måste köpa också varav två av dem - måste jag vara aktsam så att jag får senaste upplagan av. Hur mycket jag kommer använda dem är också osäkert. Vissa av dem kanske jag kan låna på bibliotek, medan andra av dem, kanske jag bör köpa eftersom jag kommer arbeta med dem titt som tätt under hela utbildningen. Man rekommenderas att vänta med att köpa dem till kursstarten eftersom någon av böckerna kan ha blivit struken helt och eftersom det kan ha tillkommit nya - plus att man kan få rekommendationer kring vilka man behöver köpa och vilka man kan låna. Problemet är väl då att möjligheterna att få tag på billiga och begagnade böcker minskar radikalt. Att man dessutom får böckerna så snabbt som möjligt, är väl också något som känns tryggt så att man kan sätta igång med skolarbeten så snart som möjligt och inte hindras att man inte har boken tillgänglig.

Det är mycket att tänka på. Men de flesta inköpen utöver kurslitteratur är gjorda nu. Jag har köpt laptop, väska till den, en skolväska, pärmar, mappar, pennor, sudd och almanacka. Skrivblock har jag i överflöd då jag fick en hel bunt av dem av min far för inte så länge sedan.

Spännande är detta i alla fall, det ska gudarna veta!!
Hej så länge!

Dessa fick jag av min sambo idag! ❤


Dags för Förskola efter sommaruppehållet! Skönt att sitta och gosa med kossan och titta på Musse pigg innan! ❤


Neos första bio-upplevelse! "Monsters university", så klart med svenskt tal...och massor av popcorn! :) ❤


Familjen på bio! ❤


Enlightening!

Dessa två youtube-filer är fantastiska!

http://youtu.be/2PCSe2cqY_w
http://youtu.be/JnUywv80CZY


Nya laptopen

Sitter med min nya laptop och skriver ett inlägg via den för en gångs skull. Hittills så har jag ju främst använt min iphone för att göra inlägg i bloggen. Det är väl dags att ta tag i den rätta fingersättningen på tangentbordet så att jag kan skriva riktigt snabbt när jag är på en föreläsning. Faktum är ju att jag inte behöver titta vare sig på det jag skriver eller på tangentbordet när jag kommit igång ordentligt, vilket så klart är en jätte fördel om man samtidigt vill hänga med på vad som sägs på föreläsningen.
 
Hur som helst... Idag så ska Neo få gå på bio för första gången i sitt 3,5 år långa liv. "Monsters University" heter filmen och är så klart både med svenskt tal och tecknad (eller animerad är det väl nu för tiden). Popcorn till, blir det så klart. :) Vi tänkte - om vädret tillåter, åka till Botered och bada lite innan. Kanske blir det sista badet utomhus för sommaren. Förhoppningsvis inte.
 
Imorgon börjar Neo på Förskolan igen. Och Jonas jobbar nästan hela veckan. Tanken är att jag via min sjukskrivning ska försöka återhämta mig under tiden, men frågan är väl om jag klarar det. Jag hoppas komma ut och plocka lite blåbär dock, kanske en och annan kantarell också. Jag och Neo ska tillsammans med Natasza och Caspar, åka till Borås djurpark någon dag också. Jag har även lovat Natasza att vi ska åka till Hunnebo och åka lite båt med min far.
 
Matten däremot - har jag uppenbarligen lagt lite på hyllan. Jag hade ju tänkt repetera i alla fall derivata och integraler lite grann. Men jag har gjort kapitel 2 i boken och efter det, tog motivationen slut. Kanske plockar jag upp boken nu i veckan och tittar lite. Det vore ju inte helt fel.
 
Nu är det dags att titta till grytan som står och puttrar på spisen. Den behöver ett par timmar till på plattan så det gäller att kolla så att inget bränner fast under tiden. ;)
Hej så länge!
 

Får styra båten själv! Överlycklig!!


Neo fiskar krabbor med morfar i Hunnebo!


Ute och myser i solen och Aslan har fått ett enormt ben i födelsedagspresent!


Ny Acer s3 införskaffad inför skolstarten!


Aslan fyller 10 år!!! (28 augusti) Hipp hipp hurra!! ❤


Lite goda körsbär! :)


Börjar bli nervös!!

Jag veeet! Det är nästan en hel semester kvar (4 veckor) innan skolan börjar, men jag börjar redan bli nervös! Kanske är det eftersom tidsperspektivet blivit lite märkligt då jag inte jobbat sen i april!

Det är så mycket som skrämmer mig, men utöver min "vanliga problematik" med rädsla för människor, så är jag orolig för hur jag ska klara studierna - om jag hittar rätt studieteknik då jag inte hittills varit så bra på att plocka ut det viktigaste ur en text. Högskoleprovet gick ju iofs bra och eftersom den biten är viktig där, så kanske jag kan klara den biten ändå.

Jag är också orolig över tiden som krävs. Jag har dåligt med tid eftersom jag helt enkelt är mamma så utöver 8h/dag, så vill jag helst fungera som en sådan i första hand efter skoltid.

OM jag råkar ut för situationer som skrämmer mig/är hård mot mig själv i en situation som inte behöver vara så jobbig, så är jag...rädd för att bli rädd, kanske man jan säga. Jag är rädd för detta eftersom jag vet att min rädsla i sådana situationer gör mig avskärmad som mamma - och det får inte hända!!

Jag är också medveten om de gånger jag bokstavligt talat flugit in i väggen, vilket gör att jag inte har RÅD att bli så rädd om jag ska orka med både studier samt att vara mamma.

Mitt i allt detta så har jag en hel Arsenal av verktyg och kunskap som inte ens går att jämföra med vad jag hade tillgång till för 20 år sen (ex). Om jag bara kan behålla lugnet och vara snäll mot mig själv - samt ha respekt för att det finns många människor där ute som gärna vill att jag bär deras skräp, så fixar jag det här! Jag har ju inte misslyckats med varken utbildningar eller jobb på 15 år nu!! Och jag har både arbetat och pluggat rätt mkt under den tiden!

Ändå är jag rädd... Har man genomlidit förintelseångest dagligen som barn, så sätter det sina spår. Nojjig... Ja visst. Men paranoians ursprung finns i verkliga händelser och än en gång... DET OMEDVETNA ÄR TIDSLÖST!

Nu ska jag ta hand om mig själv! Och mitt barn! ;)


RSS 2.0