Jul "lov"!

Jag har nog aldrig haft ett lov som varit så fullt av arbete som detta "lov" - någonsin!!
Större delen av tiden så har jag antingen suttit och antecknat eller råpluggat. Och med två veckor kvar till två stora tentor, så har jag fortfarande 3 kapitel kvar att läsa i ena kursen.
Jag läser Marknadsföring (på engelska) och Ekonomistyrning, två rätt tuffa kurser. Men jag måste medge att det är rätt kul i Ekonomistyrningen då själva räknandet känns relativt enkelt, bara man lär sig alla regler någorlunda utantill. Det är... vågar knappt skriva det... faktiskt ganska.... kul!
Dessvärre så tar det extremt mycket av min vakna tid att studera och det ständiga dåliga samvetet finns där hela tiden då vår son egentligen skulle behöva mer hjälp av både mig och Jonas för att "komma ikapp" de andra barnen i språket.
Jonas har i alla fall läst klart nu och är nu legitimerad undersköterska, vilket ger honom i alla fall en stor portion mer tid i anspråk på dagarna att ägna åt sin son nu.

Utöver det dåliga samvetet för den brist på "mammakvalitet" som jag kan ge min son, så finns ångesten där för om jag kommer klara tentorna eller ej. Om allt bara handlade om tiden man lägger ner, så borde jag klara tentorna flera ggr om. Men tyvärr så handlar det också om effektivitet - att kunna bena ut vad som är viktigt och dra egna slutsatser som hjälper en att sovra fram det som är väsentligt. Detta är jag inte superbra på, kan jag villigt erkänna. Jag har alltså stor möjlighet att bli förbannat allmänbildad, eftersom jag läser så vansinnigt mycket och pluggar och råpluggar så mycket. Men det är inte särskilt effektivt och därmed kanske inte särskilt smart då man är förälder och bör sätta sitt barn i första rummet. Good enough borde ju stå högst på prioriteringslistan.

18 januari far i alla fall jag och Neo till Kanarieöarna med mina syskon och barn för att hälsa på Neos morfar - som ni kanske redan vet har flyttat dit.

Det är morfar som betalar kalaset - resa och logi och vi ska få bo på ett jätte fint hotell!! Det ska så klart bli fantastiskt roligt men samtidigt finns ångesten där. Samma vecka som jag åker så börjar en ny kurs i Nationalekonomi. En enda kurs på heltid - som förra årets studenter klarade sådär.... Det var nämligen 12% av dem som klarade den tentan!! Och jag reser bort en av de fyra-fem dyrbara veckorna då!

När jag planerade detta så visste jag bara att två kurser slutar preciiis när vi ska åka, vilket borde ge mig lite utrymme att andas ut i en vecka. Vi åker nämligen dagen efter en av tentorna och tre dagar efter den andra. Men nu när jag ser det nya schemat så ser jag hur späckat redan första veckan är i den nya kursen, så frågan är väl hur skönt det kommer kännas om jag inte riktigt kan slappna av pga det. Jag hoppas det löser sig!!

Utöver detta, så tränar jag några ggr per vecka. Jonas ska komma igång han också, säger han och snart börjar innebandyn för Neo igen. Så klart roligt för honom!

Nyårsafton blir nog den "tråkigaste" på flera år. Jag måste nämligen plugga i princip hela dagen. Kanske kan kvällen bli lite roligare. ;)

Näpp... detta var 10 minuters break. Dags att ta itu med det sista råplugget för dagen!!

See ya!!

Plugghästen!

Ja det kanske har märkts här på bloggen med frekvensen av uppdaterade inlägg, att jag haft en del att göra på dagarna.

Som sagts så har jag i alla fall klarat de två största tentor jag någonsin gjort. Riktigt biffiga, var de. Jag träffade flera som gått om en av kurserna jag nu är klar med, eftersom de inte klarade tentan första gången, vilket gjorde mig mer än lovligt nervös veckan innan vi fick besked om hur det gått på tentan, kan jag säga. Det slutade iaf väl med flera VG på delproven, vilket kom som en smärre chock! Men det hade räckt med Godkänd för att jag skulle vara nöjd med tanke på hur svåra de var!

Nu läser jag Ekonomistyrning och Marknadsföring och det är två kurser som jag än så länge känner att jag åtminstone hänger med i. Ekonomistyrningen är väldigt fokuserad på ekonomisk matematik medan marknadsföringen är mer fokuserad på sådant jag hoppas kunna arbeta med efter denna utbildning - om jag nu fortfarande känner för det när jag är klar.

Men allt är inte skola!

Vår lille solstråle här hemma fortsätter charma oss på dagarna. Små guldkorn kommer ibland när man minst anar det. På kvällen när han är lite kinkig och trött, så har det ibland kommit en väldigt gullig kommentar lite då och då. "Mamma, ledsna pojkar kan inte borsta tänderna"! Eller "mamma, ledsna pojkar kan inte ta av sig kläderna"! :D

Vi har fått ett schema på Förskolan, med vilket personalen nu försöker hjälpa Neo med språket. Måste erkänna att det är lite si och så med engagemanget efter skola och arbete, med den biten här hemma. Vi vill så klart inte att Neo ska halka efter de andra barnen i utvecklingen. Han ligger precis på gränsen. Man har ju alltid nytta av kunskap på olika sätt - oavsett om det handlar om att bara tala för sig själv eller att förstå olika sammanhang. Dessa bitar är ju så klart jätte viktiga! Men jag vill ändå betona att jag kommer göra allt i min makt för att inte projicera min egen brist på självkänsla på Neo. Dvs att man måste prestera för att älska sig själv.

När det gäller skola och kunskap över huvud taget så är jag iofs inte särskilt orolig. Kunskap har aldrig varit en akilleshäl för mig. Det har däremot idrott varit. Där får jag som förälder passa mig noga eftersom prestation inom detta område - allt som har med motorik, koordination, styrka och snabbhet, alltid imponerat på mig. Det är nog lätt att börja hoppas att ens egen lille parvel ska prestera. Det är lite märkligt ändå eftersom jag aldrig haft några issues i idrott. Jag fick aldrig bollen i bollsporter, men det hade inget att göra med om jag klarade att hantera bollen att göra.

Neo spelar innebandy på söndagar och tycker det är jätte kul!! Han springer och springer och skrattar nästan hela tiden. Och DET är ju det som är viktigt! Det är nog viktigt att vara lite vaksam på vilka värderingar man omedvetet projicerar på sina barn genom det man prioriterar i olika sammanhang. Men att vara medveten om det, måste ändå vara ett bra steg på vägen, känner jag.

Så jag fortsätter kämpa med att vara medveten... ;)

Jag har i alla fall hunnit julpynta lite men några lussebullar har jag inte hunnit baka. En käck julkalender från Lego, har Neo i alla fall fått. Varje lucka innehåller en liten påse med legobitar som ska kunna gå att bygga ihop till olika små leksaker. Riktigt fiffigt, tycker jag!

Var på en liten julmarknad inne i stan med Natasza och Neo men det blir nog inga fler julmarknader i år. Jonas jobbar varenda helg och själv spar jag nog hellre sparpengarna eftersom CSN gör att man numera måste prioritera vad man gör på dagarna och vad man inhandlar.

Till helgen ska han i alla fall få åka till Leklandet med sin kompis Caspar medan hans mamma tar ett break från studier och pratar med Caspars mamma. Det ska bli mysigt! Om allt vill sig väl, så ska jag också till Mellerud på lite adventsmys/middag med mina vänner. Det ska också bli väldigt trevligt! Nu ska jag umgås med min son! Han har lekt hela kvällen med sin pappa här så han är helt slut nu så vi får väl se hur "pigg" på att umgås med sin mamma han är. :)

See ya!

RSS 2.0