Påskgubbe på Förskolan!


Neo testar gymmets förvaringsskåp!


Nu ska här byggas på vissa ställen och krympas på andra!


Påsken är här!

Jag har säkert berättat om det här förut. Jag blir alltid lite nostalgisk och tänker tillbaka på mina egna Påskaftnar som jag upplevde som barn.

Vi var nästan alltid både i Lysekil och Hunnebo eftersom mina mor- och farföräldrar bodde där. Först i Lysekil och på eftermiddagen i Hunnebo - mkt pga den stora Påskefyr man har där varje år. Påskefyren i Hunnebo är verkligen spektakulär! I alla fall minns jag den som sådan när jag var liten.

Saken är att fyren är riktigt stor - och belägen på en halvö, vilket gör att den liksom lyser upp både vatten och land. När jag sen fick höra om alla häxor som for till Blåkulla, så skapade det en stämning som var magisk för mig!

Under dagen så hade jag och alla mina kusiner klätt ut oss till Påskegubbar och Påskekärringar och knackat på hos alla vi kunde för att dela ut våra teckningar och få godis eller pengar i utbyte. Minns att skörden oftast var fenomenal!!

Inte nog med att man firar Påskafton på så många olika sätt i Sverige, men jag tycker mig ha märkt att man liksom allt oftare avdramatiserar Påsken och dess betydelse. Istället verkar Halloween ha tagit över traditionerna och det känns lite sorgligt, tycker jag.

Jag har försökt leta upp sagoböcker som på ett spännande och kul sätt beskriver häxornas färd till Blåkulla osv men har verkligen inte hittat mycket alls!

Det vore väl ändå ett bra uppslag till en bra bok! Eller varför inte en film!!

Ja ja. Själv har jag iaf Påskpyntat och handlat godsaker. Imorgon far vi till Alingsås för att fira med min familj. Det ska bli trevligt! Tror till och med att de ska ha en fyr!

Idag skulle jag ha hängt med mina vänner ut, men pga extrema psykosomatiska besvär, så får jag lugnt stanna hemma. Nu ska jag försöka sova - för det gjorde jag knappt ngt alls natten till idag!!

See ya!


Fredagsmyser i soffan!


Fröken gör sig redo för Bia-mätning!


Jag överlevde! (Peppar peppar!)

Ja vet du vad!? Jag har haft magsjuka! Men jag har iaf inte spräckt - vad blir det nu - hm... 28-års gränsen. Mao så behövde jag aldrig s-y. Och de flesta av er vet väl vid det här laget att jag är kraftigt Emetofobisk!

Den stora bekräftelsen på att det inte var en vanlig magkatarr (som kan bete sig skrämmande likt!!!), var dels att jag sålde hos en magsjuk familj dagen innan samt att Neo kräktes på dagis dagen efter att jag blev sjuk.

Hade också lite symptom dom inte riiiktigt stämmer överens med hur magkatarr brukar bete sig hos mig. Frossa var ett av dem. Total utmattning var ett annat. Det var nog ett under att jag faktiskt inte behövde s-y!

Men men... Livet består (förhoppningsvis) av många fler dagar så jag kommer nog testas vid några fler tillfällen, gissar jag på.

Idag gjorde jag Bia-mätning och tjohejsan vad det har hänt saker för fröken! 1,8 kg i rena muskler har hon ökat. Och IOM att jag knappt ökat ngt i vikt alls (300 gram totalt), så måste jag alltså ha gått ner i fett rätt kraftigt. Härligt härligt!!

Imorgon fyller sambon den ärofyllda åldern av 43 år. Han vill som vanligt inte ha kalas - trodde han skulle jobba men så blev det inte ändå. Men kalas orkar han inte ha ändå. Ja ja... That is his lost!

En sväng ut med barn och väninna blir det iaf imorgon - och bio med sambon på kvällen.

By the way - Neos vokabulär har ökat MARKANT på bara ett par veckor!! Jisses vad snabbt det gått!!!

See ya!
Sov så gott!


Min underbara kille!


Myyyycket koncentrerad! <3


Två som underhåller varandra medan mammas kompis tatuerar sig!


Världens goaste onge! <3


Tjolahopp!

Känner hur en förkylning ligger där latent - redo att bryta ut när som helst. Gör allt i min makt för att hindra den. Har ätit c-vitaminspäckade kiwis, ätit mat med massor av vitlök, och proppat i mig mer Echinagard än man egentligen ska göra idag.

Hoppas en god natts sömn kan göra susen också men jag tror snarare att förkylningen kommer bryta ut ikväll. Kvällarna brukar vara utbrytningens tidpunkt när det gäller alla vanliga sjukdomar för mig. Men konstigare saker har hänt så jag kan ju bli förvånad ikväll...

Igår var jag, Neo och en kompis hos Jonas kusin. Min kompis skulle tatuera sig och resultatet blev verkligen jätte bra! Kul också att hon blev jätte nöjd själv så klart. :)

Jag och Neo har knappt sett röken av Jonas de senaste två veckorna eftersom han jobbat lika mkt som han gått i skolan. Dvs...typ...varit borta...dygnet runt. Och när vi äntligen sett honom så har han av naturliga orsaker varit jätte trött. Stackars Neo som varit sååå lycklig när pappa kommit hem och vill berätta ALLT spännande han kan komma på men Jonas har knappt orkat lyssna på sig själv. Inte lätt att vara liten ibland.

Nu ska Jonas iaf praktisera i fyra veckor. Hoppas timmarna han ska jobba som vanligt blir betydligt färre då. Väldigt bra med extra pengar så klart men Neo struntar ju i de där extra pengarna eller allt materiellt i världen, bara pappa är hemma.

Inte lätt att få ekvationen att gå ihop - som så ofta för de flesta familjer nu för tiden, tror jag. För samtidigt är det ju viktigt att visa framfötterna för att få jobb efter utbildningen!

I fredags lade jag in en anmälan för att söka till högskolan. Dags att skicka in betyg och vänta in svaret. Enligt ännu en studievägledare så kommer jag komma in på första uttagningen. Hoppas verkligen hon har rätt!! Men jag tar verkligen inget förgivet!!!

Nu har jag en både rolig men också jobbig vecka framför mig. Hoppas bara få vara frisk så att allt klaffar.

Ha en fin söndagskväll gott folk!

See ya!


Kille med tuff frisyr ska på kalas!


Väntan

Senaste tiden har mest präglats av väntan. Väntan på att få söka till Högskolan, förhoppningsvis komma in, semester och sen börja plugga till hösten.

Jag ska bara hitta områden att jobba på fram tills dess!! (Ångest!!)

Lite putt har jag också varit senaste tiden. Bland annat har Jonas fått praktik-schema och ska praktisera i praktiken (vitsigt värre!) HELA Påskafton! Startade en tråd på Familjeliv och det blev en faslig debatt.

Kontentan av debatten anser jag är att som praktikant så får du varken storhelgs-OB, vanligt OB eller lön. Man lär sig heller inget unikt på just storhelger varför det saknas pedagogiskt underlag och motiv till det. Handledaren borde dessutom kunna göra en bedömning om min sambos lämplighet på de totalt FYRA veckor han ska praktisera utan att EN dag skadar den möjligheten. Usch vad irriterad jag varit på detta!

En annan aspekt som många diskuterat, är att han genom att gå med på detta, kaaan komma att bli utnyttjad på andra storhelger. Han drar ju inga gränser själv över när han inte kan jobba om inte annat.

Min käre sambo är inte direkt lat, och blir/är säkert populär. Ni kan ju tänka er vilken konstellation vi är - två yberpresterande personligheter som bor ihop...ingen som bromsar den andre/a eftersom båda är lika rädda för att allt kraschar om man inte gör det. Istället lever vi på gränsen till utbrändhet båda två ibland och pressar den andre/a att jobba hårdare när man egentligen behöver återhämtning.

Kanske inte bästa förebilderna för Neo på så vis. Men vi kan ju förändras! Med rätt redskap för att bli snällare mot oss själva så! Och lite mindre katastroftänk! ;)

Roligt dock att Robin vann Melodifestivalen! Inte alltid den jag tippar på som vinner, kan man lugnt säga!!

Idag var jag och Neo på 4-årskalas hos Natasza. Caspar fyllde år och vi fick både mat och efteråt! Jätte trevligt! Och Neo var nöjd med att få en godispåse på vägen hem!

Nu ska jag försöka varva ner så jag förhoppningsvis kan få nååågon order imorgon....apropå stress då alltså!

God natt gott folk!
See ya!


Trött men nöjd tjej!


Äntligen har jag min kära iPhone igen!

Man fattar inte vad man har förrän man blir av med det, brukar det ju heta. Herre Gud vad det stämmer denna gång!

Min kära, kära iPhone började krångla mer än lovligt mycket! Folk hörde mig inte när jag talade med dem i telefon, volymknappen funka inte, det gick inte att stänga av och på telefonen osv osv osv... Så det slutade med att jag fick lämna in den på service hos TRE.

10 dagar skulle det ta att reparera telefonen. Herre Gud, tänkte jag. Jag fick tack och lov en lånemobil. En Samsung Galaxy Grey eller vad det nu var den hette.

Jisses!! Vilken jobbig mobil!! Fruktansvärd rent ut sagt! Jätte seg, extremt dåligt planerat tangentbord, och touchfunktionen var bedrövlig. Jag fick ont i handen efter bara en halvtimmes surfande!

Men idag - bara fyra dagar senare, så fick jag ett sms som sa att min nya iPhone anlänt till TRE-butiken!!

Kontentan av det heja är att min kära iPhone är oslagbar!!!.... När den funkar! ;)


RSS 2.0