Succé med Fotbollslekis!! Speciellt när bästisen Eddie är med! 😃


Inte sist i kön!!!

Vänersborgs nya gym Fitness24seven hade idag invigning! Som erbjudande hade man att de 200 första som tecknade sig på ett år, fick det för halva priset, vilket blev ungefär 1/4 av vad jag betalat årligen till Motionspalatset!!

Jag kom en timme innan men skulle nog behövt tälta innan för att komma först! Ha ha! Vi kom iaf ganska långt fram. En timme senare sträckte sig kön ner mot bokhandeln!! 

Så jag fick rabatten och tränar nu med splitter ny utrustning och hightech-signatur som fingeravtrycksavläsning etc. 

Jag och Neo cyklade hela vägen dit samt sen till biblioteket och lämnade böcker och sen hem igen - dyngesura! 😃 Men med lite ugnsgratinerad potatis och fläskfilé i magen, så blev vi snart på bättre humör igen! 😊Inte alltid man har sin trafikskollärare på besök...utan att bli förhörd på läxan!! 😂😂 Goa Anette!
Och vad var det här för ngt då? 😃
Italienskt så det förslår...lady och lufsen-varning! 😃
Första egenhändigt plockade kantarellerna!! 😃.....troooor jag! 😁
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Snart dags att leka lite med bollar!! 😂😂 Kul att kompisen också ev ska börja! 😃
Det var motvind idag!! 😅😅😅😅
Årets gräslöksskörd! Jisses vad vi ska äta gräslök! 😂😃
Alkoven morsan ska sova i! 😃
Ääääääntligen är rummet klart!! ❤️❤️❤️ Stora killen ska sova i sitt eeeeget rum i natt!! 😃
Jätte spännande med pappas nya dator! 😃❤️
Cykling för hela slanten!!

Idag cyklade hela familjen runt stan och tillbaka hem! Riktigt mysigt! ❤️
Neo ramlade en gång från sin cykel men eftersom cykeln är så liten och han vid tillfället inte hade så mycket fart, så hände det inte så mycket tack och lov! 

Imorgon ska Neo vara hemma och medan Jonas jobbar så ska jag och Neo ha en riktigt mysig dag! Vi ska cykla till biblioteket och lämna tillbaka en stor trave böcker och sen cyklar vi till Skräcklans lekpark och fikar och leker! Ska bli sååå mysigt!

Har lyckats få nackspärr för typ 5:e gången på ett par månader. Så jag får väl ta det lite lugnt med den träningen ett tag. Nästa vecka går mitt medlemsskap ut på Motionspalatset. 4 dagar senare öppnar ett nytt gym med splitter ny utrustning. Fitness24seven, heter de och finns utspridda över hela Sverige, vilket känns tryggt ifall man betalar för en längre period. 

Jag får helt enkelt cykla på min egen cykel utomhus några dagar innan jag kan börja träna där! 😃

Och sen börjar ju skolan! Huuuu! 😩

See ya!

Neo har ramlat och behöver lite saft! 😊

En vis man
Ultimata plugg-tillbehören!! 😃
Två tröttisar!
Underbar!!! 😂😂😂

http://youtu.be/Qj-TLXeWabk

Man måste ju stanna och titta på när tåget åker förbi!! 😃😂
Min stora kärlek!
Middag hos mig med de närmsta! Alltid lika trevligt! ❤️
Hos Logopeden

Så fick vi (äntligen) en sammanställning om vår killes språkutveckling.
Kortfattat kan man säga att han har svårt för att tänka abstrakt och automatiseringen är inte klar.

Han är alltså extremt visuell, vilket kan vara bra att veta inför skolstarten och val av inlärningsförmåga. Han måste alltså kunna härleda något till en händelse han själv varit med om, helst nyligen, för att kunna beskriva något. Ett exempel är att beskriva hur en hund ser ut jämfört med att beskriva hur "hans" hund ser ut. Att räkna upp exempel på olika husdjur är alltså inte lika lätt som att räkna upp hans husdjur.

Vår hjälp är extremt simpel. Det enda vi ska göra är att babbla så mycket som möjligt, utan krav, utan stress, utan något som helst som skulle kunna visa att han måste prestera. Detta, för att han ska få höra orden så mycket som möjligt och därmed hjälpa honom med automatiseringen. 

Däremot är han (precis som sin mamma), mycket bra på att se och förstå mönster, kunna urskilja ur bilder, (och som vuxen även siffror och text), vad som "ska bort", eller vilket mönster som saknas osv. Detta kan dock lätt distraheras när han måste lägga massor av energi på att förstå det abstrakta osv.

Han är också tidig motoriskt. Inte alla barn kan cykla när de är 4, exempelvis. Själv tror jag att jag var 6, om jag minns vad mamma eller pappa sagt, rätt. 

Det känns iaf bra och att vi har rätt så bra koll på hans styrkor och svagheter nu, vilket borde kunna hjälpa oss att hjälpa honom om det behövs.


Neo cyklar helt själv!

Det var tusan vad snabbt det gick! Nu kan han både starta, cykla och bromsa själv! Ha ha!! Stolta föräldrar må ni tro!! 

En stor fördel tror jag det var att cykeln är så liten. När han kände att han tappade balansen så var det inga problem att sätta ner fötterna och hamna på säker mark igen så att säga! 😃

Imorgon ska vi till Logopeden för att få en sammanställning av hur det gått och hur han utvecklats sen första mötet. 
Vi har så klart märkt stor skillnad under sommaren men vi vet ju inte om han kommit ikapp eller om han bara utvecklats till viss del.Ätit blåbär?? 😂😂😂
Blåbärsät....plockarn! 😂❤️😃
Molly Sandén - Freak

http://youtu.be/hGCDcyIJg2g

Mina favoriter! ❤️

Jeanette och Jim på Kanten
På Kanten i Hunnebostrand med Natasza
Skogspromenad!
Gamla hundar kan också! ❤️
Ytterligare en märklig händelse att lägga till på listan....

I förrgår morse (tror jag det var) så vaknade jag av att jag hörde små fotsteg komma in i mitt rum. När jag sömndrucket öppnar ögonen så ser jag en gestalt av ett barn. Jag säger "du får lägga dig bredvid mig Neo, jag måste få sova". När inget händer och jag öppnar ögonen igen så står det ingen där. Gestalten var med handen på hjärtat, lite längre än Neo. Eftersom det händer då och då att Neo kommer in till mig på mornarna så reagerade jag först inte på det. Inte förrän efteråt, när jag såg att han inte var där, så förstod jag att det inte var Neo utan någon annan. 
Börjar bli frustrerad över att inte veta om det är ngt med min hjärna eller om jag är medial... 

Neo cyklar!!


Tog bort stödhjulen eftersom de mest verkade vara i vägen och eftersom han flyger fram på balanscykeln utan att ha fötterna i backen långa sträckor osv.

Tror inte han är mogen för att cykla mentalt så det kommer få vara under uppsikt så att säga, eller på vår gård.

Hur som haver så tog det typ....några sekunder för honom att förstå hur han ska göra och han cyklade nästan omedelbart! Bara 4,5 år gammal!! 

Däremot bromsa är han inte så bra på än så det får vi öva på. 

Imorgon börjar förskolan igen och fröken ska sätta sig med skolböckerna igen! Ve och fasa!! 😁😃


Skoj på barnprogrammet! 😃
Stolt!

Ja eftersom det är en hemlis, så får jag ju inte avslöja något... Men jag kan ju iaf skriva att jag är vääääldigt stolt över någon!! Åh vad jag vill avslöja vad det är och vem! Men tids nog så får jag kanske berätta och så skriver jag mina kära läsare!! 

Hur som haver, dagarna har rusat iväg och snart är det skolstart igen! Uuuh! Och så måste jag sätta mig och repetera i böcker jag redan läst eftersom jag ska göra omtenta i den där (hemska!) nationalekonomin!! 

Men just nu så glömmer vi det där lite och ser tillbaka på allt kul som hänt!

Jag och Neo for till Mellerud och hade en heldag med vänner där vi badade och spelade kubb bland annat, på stranden och hemma hos en av våra vänner. Neo ville som vanligt inte följa med hem! Ha ha!

Vi har också åkt på lite utflykter med Neos kompis familj, vilka vi upptäckt att vi tycker är riktigt trevliga! Neo har också träffat och umgåtts med sin kompis hemma hos honom utan oss och tvärtom. De har superkul men efter några timmars 120% röj, så har vi märkt att det är dags att åka hem eftersom de inte riktigt orkar mer.

Vi har också åkt och badat bara vi i familjen. David har hängt på ibland och ibland har Aslan - sin ålder av 11ärofyllda år till trots, hängt med och kastat sig i vattnet och fångat pinnar! 

Jag har också skördat min pallkrage på basilika och en annan pallkrage på rabarber. Vi vet inte riktigt hur vi ska få plats med alla äpplen till hösten för basilika och rabarber krävde en hel hylla var i frysen!!

Idag var vi på Ikea och drömde lite igen. Drömmen om nytt badrumsskåp kommer nog bli sann eftersom vi hittade ett riktigt snyggt badrumsskåp som kommer ge mig och Jonas bra mycket mer utrymme för våra grejer i badrummet.

Nästa vecka åker vi förmodligen till Mellerud för att se Jeanettes kille som är trubadur, spela på kanten men vi vet inte riktigt än. 

En annan rolig sak är att Jonas bror David lagt bud på en lägenhet i Trollhättan! Tyvärr vann han inte budgivningen, men han tittar hela tiden och idag såg han ut basvaror han ska köpa på Ikea. Jätte kul för honom så klart!

See ya!

RSS 2.0