Filmmaraton!!



Vilken härlig dag! Vi var allt några som fick trängas i soffan och på golvet i sex timmar men vi hade både pizzor och mängder av onyttigt snask, så vi kunde fortsätta julmatskoman utan avbrott. Gissar att Nyår kommer ta över denna matkoma! 😂 Ha ha!

Blir i alla fall ett hårt pass på gymmet imorgon och lite pulka i backen. Sen kommer gänget hem till oss igen och på kvällen ser vi tredje Hobbit-filmen på bio! 👏👏👏😊 Ska bli väldigt kul!! 


Snön har kommit! 😃




Tanten får väl vara med på en bild också då! 😃




Shoppingtur!


Denna fina tjej shoppade och fikade jag med idag! Så otroligt trevligt! 😃 
Neo slapp undan och befann sig hos kompisen istället tills Jonas slutade jobbet och kunde hämta honom. 😊

Men gudars skymning vilka köer det var idag! Själv shoppade jag bara ett par jeans. Mer orkade jag inte stå i kö. Vi fikade desto mer. Ha ha!! 

Nu är det bara vila som gäller innan det är dags att förbereda inför morgondagen och gäster vi ska få då! 😊



Lite flyt ska man väl ha ibland! 😃

Så kom tanten iväg till gymmet idag och gissa om det var skönt att sträcka lite på musklerna! Massor av kolhydrater efter gårdagens frosseri, låg lagrade i muskelcellerna så det gick riktigt bra!! Ha ha! 😃

Utöver detta så har jag och Neo lekt och pysslat nästan hela dagen. Vi cyklade (han cyklade, jag gick - har fortfarande punka på min cykel 😩) en sväng med Aslan men det går inte att hänga med Neo när han cyklar och det var vääääldigt kallt, så det blev inte så långt! 

Imorgon ska jag träffa Camilla på shoppingtur och fika på Överby och Neo får en heldag hos bästisen. Han är inte besviken! Ha ha! 😃 

Utöver detta så har jag fått en uuuunderbar värmefilt! Passar alldeles utmärkt när man som jag, har dålig blodcirkulation och kalla fötter! Nu kan det vara nästan hur kallt i huset som helst på kvällarna! Jonas håller nog inte med! Neo kryper bara ner under filten han också!

Nu ska det mysas vidare! 
God fortsättning på er!


Spikas skruvas och sågas med de riktiga verktygen!! 😃




En jätte mysig Julafton! ❤️

Vilken mysig Julafton det blev! Vi for först hem till Jonas mamma dit även Jonas bror kommit för att fira Jul. Senare åkte vi hem och åt julmiddag som blev riktigt lyckad om jag får säga det själv! Ha ha!! :D

På menyn stod:
Jansson
Prinskorv
Köttbullar
Sill
Brysselkål
Rödkål
Rödbetssallad
Julskinka
Mixad sallad

Vi fortsatte med världens enklaste och vansinnigt goda Ris a la Malta! 

Recept:
En liten tub färdig risgrynsgröt
2 dl hårt vispad grädde
2 burkar inlagda mandariner
2-3 msk socker
2 tsk vanilj

Vi fortsatte med hemmagjorda pepparkakor, nougat, Rocky road, julpolkagriskola Samt en köpt Aladdin och en köpt Paradis. Jesus vad mätta vi är nu!!! Ha ha!!! 

Självklart kom det så till slut även en tomte! Neo var överlycklig och berättade för tomten att han redan fått en robotbil av sin farmor (farmor=tomten) som han tyckte mycket om. :) Många klappar blev det i alla fall, tack och lov! :)

Dagarna som följer blir roliga. Jag ska träffa lite vänner med Neo medan Jonas jobbar och sliter. På lördag kommer vänner hem till oss samt Jonas bror och så ska vi ha Bilbo-maraton tillsammans hela dagen, äta riktigt onyttig mat (pizza) och godis för att dagen efter följa upp med bio tillsammans för att se nya filmen. Riktigt kul!! 

Tänkte försöka klämma in lite träning också hur nu det ska gå till! Huuuu!! 😃 

Utöver det får ju Neo skjutsas till sina kompisar och morgondagen har jag tänkt viga åt att leka lite med hans grejer/pyssel osv... Blir mysigt!

Nu ska här sovas! Det behövs efter denna dag!! 

God fortsättning på er!




Förberedda på Julafton! 😃




Nu är det Jul igen!! 😃❤️❤️




Min bästisar väninna!!! ❤️




Två dom delar på julmiddagen! ❤️😃




Änderna ska väl också få julmiddag?? 😃




Bråda dagar!

Ja nu är det mycket som ska göras inför Julhelgen! :)
Igår for jag och Neo ända till Uddevalla Bauhaus eftersom de säljer Kungsgran där till ungefär samma pris som en vanlig rödgran! En jätte fin fick vi tag på!

Neo hade sagt att han ville köpa en blomma till pappa för sina spargrispengar så han köpte en liten miniblomma till sin far (dock ur mammas plånbok så klart! :D)

Vi hade en attans tur som preciiiis fick in granen i bilen! Ibland är det bra att ha en kombi!! :D

Idag ska vi göra marsipan, griljera skinkan, göra köttbullar mm mm mm.... och cykla en sväng med Aslan och mata fåglarna med bröd som torkat. Blir mysigt!

Julen kommer gå i familjs och vänners tecken eller hur man nu beskriver det. Julen firar vi bland annat med Jonas familj och dagarna efter med vänner! <3

På måndag ska Neo till badhuset med sin morfar som kommit till Sverige på besök. Han bor ju annars på Kanarieöarna.

Nej...nu är det dags att börja greja lite! :D

Inte alla som har en författare/journalist som läkare! 😃😃😃



Nåja...om man bortser från några små stavfel då! 😂😂😂 (Johanne Hildebrandt)


Sjukstuga

Jag skulle så klart varit ödmjuk och insett att jag inte skulle slippa undan hostan som går här omkring. Idag är det soffläge som gäller för den här tanten! Satsar på att må såpass bra att jag orkar storhandla julmat och förberedelser imorgon! 😊 

Dags för ett avslut...

Nästa år ska jag få ett lite skrämmande avslut på en relation som varat i många år. Det är min samtalskontakt som går i pension. Det känns läskigt och ovisst. Han har funnits där i snart 14 år och alltid hittat rätt redskap att hantera världen och gett mig rätt verktyg för att ta hand om mig själv. 

Jag har alla redskap jag behöver nu, senaste året har han mer eller mindre mest funnits där för att bekräfta saker jag redan känner till. Mkt eftersom min självtillit fortfarande inte är komplett. 

Så detta blir ett stort steg för mig...släppa livlinan och ta steget ut i världen med den arsenal av kunskap jag nu bär på och som kan skydda mig. 

Enkel lunch!



Biffwook

Stek ca 400g strimlad biff tillsammans med en halv paket wookgrönsaker. Krydda och salta efter behag. 

Gör en kall sås på en stor burk créme fraise eller gräddfil och en halv liten burk tacosås.

Servera med minibaguetter eller ris - eller liksom jag, med både ock!! 😁😁😁

Gårdagens fixande!




Juldag!

Idag stod det julgodis på schemat...tja...efter alla andra måsten då så klart inkl träning. Jag gjorde Rocky Road och en sanslöst god ny Nougat. 

Recept

En stor paket nougat 
En stor påse flagad mandel
Två-tre nävar (kolla av hur mkt som behövs för att få en bra konsistens, dvs tjock och klibbig) ICAs Specialflingor.
En nypa salt
1-2 paket Matabou ljus blockchoklad

Smält nougat och blanda med allt utom chokladen. Forma till en platt massa på en plåt. Smält chokladen och bre den över nougaten. Låt stelna och dela sen i bitar. Vansinnigt gott!!

Utöver detta så fick jag sytt två kuddfodral som passade bra till de två innerkuddar jag köpt på Ikea.

Imorgon blir det julkola och kanske sy en gradinkappa till Jonas rum.

Over and out!


En riktig Hälg-dag!!

Idag har vi sannerligen haft "stor-besök"! Hela grannskapet har varit engagerade. Det började med att Jonas ropade efter mig och Neo att komma till ytterdörren. Vi höll på att få en chock!! Högst 7 meter från oss, i grannens trädgård, stod två fjolårs älgkalvar lugnt och betade från grannens träd. Vi var inte direkt tysta men de verkade inte vara särskilt oroliga! 😃

Vi fotograferade och filmade en hel del innan de traskade vidare över till nästa grannes trädgård. 

En stund senare syntes de hos grannen mittemot oss. Men plötsligt var de tre! Mamma älg hade nämligen dessutom dykt upp också!


Vi får hoppas att alla älgar hittade hem till skogen igen och slapp bli någons porterstek nu till Jul!!


Busongar! 😃




Goa vänner! ❤️




På väg till Julparty i Mellerud!! 😃




Jonas "skyddar sig" från alla pussar och kramar från sambo och son! 😂😂😂




Neo visar Frasse hur datorn fungerar och Frasse tittar plikttroget in i skärmen. 😃




Vilken daaaag!

Dagen började bra....eller inte.
Bilen ville inte starta och min käre händige man befann sig redan på jobbet, vilket gjorde att jag och Neo redan försenade, tvingades cykla till förskola etc.... Riktigt råa, kalla vindar var det dessutom så vi var lagom nöjda båda två...

Men man kan ju förstås vända på det och inse vilken tur man har som trots detta hade två cyklar att cykla på och ta sig någonstans över huvud taget!

Fick dessutom cykla till och från träningen inne i stan samt till Vårdcentralen och tillbaka lite senare. Eftersom vi inte kom iväg för att storhandla idag så får vi göra det ikväll när Jonas slutat jobbet.

Lite personlig info som så många bloggare delar med sig av då....
Jag har förhöjda värden på mina njurar och läkaren har trott att det beror på att jag tränar ganska mycket. Men så har jag också problem med min blåsa på många olika sätt. Har konstant ont.

Jag gjorde en omfattande undersökning i två omgångar för fyra respektive två år sen men man fick ingen ordning på det tyvärr. Nu har jag haft rejält ont i flera dagar, vilket gjort att jag fått ta smärtstillande för att kunna sova. Så idag var jag än en gång hos läkaren angående detta.

Nu hade jag förhöjda leukocytvärden och livmodern hängde ner vilket tydligen betyder att den är förstorad pga något främmande i livmodern, sa de. De var noga med att det "säkerligen inte" var något allvarligt men ändå tillkallades en extra läkare och sjuksköterska, vilket i alla fall jag inte varit med om på en vårdcentral någonsin tidigare. Jag har ju haft detta i snart 6 års tid varav en grav försämring efter Neo föddes. Det är inte alltså något som förlossningen orsakat och det är heller inte psykiskt.

Jag har fått en (ännu en) akut remiss till NÄL och kommer tydligen få förtur. Känns ju bra! Det känns hur som helst som att man tar detta på allvar på ett helt annat sätt än de andra gångerna och kanske kan man få sova på nätterna snart nu då. :)

Imorgon far vi i alla fall till Mellerud och firar Jul och lucia tillsammans! Ska bli jätte roligt! Alla vänner kommer och alla barn är med så det blir nog riktigt trevligt för Neo! :)

Nu väntar jag på min man som ska hjälpa mig med min bil så att vi kan åka och storhandla tillsammans. :)
Trevlig helg!

Ikea iiiigen!

Idag for vi bland annat till Ikea i Uddevalla. Och trots att jag mest tänkt titta efter innerkuddar till vilka jag tänkt sy fodral, så kom jag hem med en stor kasse i alla fall! 

Bland sakerna jag handlade fanns dessutom en lampa till min lilla alkov, två praktiska ugnsformar i olika storlekar till mat, en bakform, tejprullar, presenter till julklappsleken, hyacinter med krukor mm mm...

Och förutom att Neo levde rövarn och sprang runt Ikea säkert flera varv, så gick det riktigt smidigt! Måste dessutom rekommendera den vegetariska rödbetsbiffen, fetaostkräm och couscosmixen som säljs i Ikeas restaurang!! Riktigt gott!!!

Over and out!


Julbak!!


Här ska det bakas lussebullar!! ❤️😃

Degen ska knådas nooooga! 

Resultatet! 



Lite pepparkakor hann han med också, lillkillen! Egengjord deg denna gång. Spännande! 😃

Neo på promenad

En tendens som Beo har när vi är ute på promenad tillsammans, är att fullständigt frigöra sina inre funderingar och förklara dem för mig och Jonas. Här följer ett exempel och utdrag ur dagens konversation:

- Mamma rymdvarelserna är JÄTTE små, så här (visar med fingrarna)
- Jaså?
- Ja, de kommer i ett JÄTTE stort rymdskepp som kan laga sig själv. Det landar på solen och går inte sönder. Och när det går sönder så lagar det sig igen. 
- Åh vad bra!
- Sen kommer de JÄTTE stora varelserna och gör sönder de små varelserna men de små lagar sig själv så hääär (vevar med armarna).
- Praktiskt!
- Sen åker de till en annan planet och där äter dom massor!
- Ok. Smaskigt! 😊
Osv osv osv...,



Dags att plågas lite... 😃




Nördkväll inplanerad!

Det är tur man inte är helt ensam om att vara science fiction-nörd och fantasy-nörd!

I slutet av december ska jag och Jonas samt Neos bästis Eddies föräldrar och Jonas bror David ha en Hobbit-dag där vi vi tittar på de första Hobbit-filmerna, äter pizza och godis och är allmänt onyttiga! Vi ska till och med fixa barnvakt åt våra barn! Ha ha! 😂

Dagen efter ska vi tillsammans se den nya Hobbit-filmen! Ska bli riktigt trevligt och mysigt! 😃

Men det är inte baaaara roligt i vardagen! Igår tappade jag bort min förlovningsring!! Och SOM vi har letat!! Längs promenaden vi gick med Aslan igår, till och med i soporna!! Men den lyser med sin frånvaro! Mycket ledsamt så klart! 😕 Hoppas så klart den dyker upp innan en potentiell tjuv hittar den! Håll tummarna för mig! 👍

Är man frusen så är man! 😊❤️





Första advent! ❤️




Vattenpalats igen!

Inte utan att den här morsan är lite trött efter en timmes träning och sen plaskandes i vatten med sambo och son! 😖😃

Så när sen sambon traskade iväg till Patric och Therese och Neo fick leka med Eddie, så lade sig den här morsan raklång i soffan och slötittade på teven resten av kvällen! Puh! 

Mkt planerande har det annars varit idag! Jag och min älskade vän Camilla, planerar en Lindonweekend till våren (jippiiiii!!) och så blev det lite planering kring den årliga julfesten som i år sker hos kära Bea med vänner. Det blir mat, efterrätt, glögg osv osv och lekar bla julklappsleken och säkert en massa godis!! Våra barn hänger också med så det kommer nog kännas som julafton! Ha ha!

Vi var också på Liseberg i lördags och det var som alltid jätte mysigt! Neo fick åka sin kära Hissingen och Rabalder och därmed var lyckan total för honom! 😃 En hel del julgodis fick vi med oss hem också! 😊

Bakade vaniljbullar härom dagen. Inte särskilt adventstypiskt kanske men gott var det. Jag och Neo cyklade iaf efter fotbollen in till stan igår och handlade lussebullar så lite adventsmys blev det allt ändå! 😃 Och inte gjorde det ont när han öppnade legos kalender i morse och hittade leksaker! Ha ha!

Nu ska här sovas!
Over and out!


RSS 2.0