WORD!!


Proteinbomb!


Omelette på 2 ägg, 1,5 dl grädde, salt, peppar. Vegetariska grytbitar som stekts och kryddats, färsk spenat och babyplommontomater. 

Enklaste OCH billigaste maten!


Ugnsgratinerade rotgrönsaker, och ugnsstekt Kyckling. 

Ica basic kyckling 3 stora (tinade) filéer skivas och marineras i salt, paprikapulver, chili, svartpeppar och matolja. 

Rotgrönsaker och potatis, skalas och skivas. Dessa marineras i olja, örtsalt och svartpeppar. 

Allt läggs på en plåt. Grillas i ugn på 200 grader i 30 minuter. 

Kall sås görs på 2/3 stor burk creme fraise, 3 msk majonnäs, vitpeppar, honung och örtsalt. 

Bon apetite! 

Uppdatering

Logopeds intyg om Neos behov, inskickat till Mariedalskolan. 

Mitt intyg inskickat till Mariedalskolan. 

...nu håller vi tummarna!!!

Ombyggd lekpark i Skräcklan


Var väldigt modig och tog med mig en 12 år gammal - förvisso pigg och vid god kondition, hund samt en 5-årig son på cykeltur till Skräcklans lekpark idag. Inga problem vare sig på vägen dit eller på lekplatsen. 

Det var när vi skulle hem och jag fick för mig att vi skulle ta en mysig skogsväg hem, som det gick snett. Efter drygt halva vägen började Aslan flåsa väl mycket och sacka efter och Neo började klaga på att han var trött. Inget vatten hade jag heller kommit ihåg att ta med. 

Vi svängde därför ut på asfalt så fort möjlighet gavs men Neo tvärnitade och grät, alldeles för trött för att orka fortsätta. Efter att ha suttit stilla ett tag, så fick jag med mig en gråtande Neo hemåt. Vi mötte så klart folk som gav mig "vad-är-du-för-mamma-blicken", och jag såg målet som en oas, framför mig. 

En annars mysig mor och son-dag. Om man bortser från turen hem då alltså. 


Cykeltur till lekparken med son och hund!


En god falukorv! 😀

En lite nyttigare variant av gratinerad falukorv :)

Snitta en korv med hög Kötthalt 
Skiva tomater och lägg emellan. 
Lite senap emellan och möjligtvis lite ketchup. 
Lite ost ovanpå. 
Äts med färsk spenat Världens godaste pastasallad!

Det ser kanske inte jätte gott ut, men tro mig - det är det!! 

Eftersom jag sällan använder mått till rätter likt denna, så är måtten ungefärliga. 

3 dl pasta penna eller liknande 
1 röd paprika hackad i bitar 
1 burk oliver 
1 liten burk majs
Lite hackad purjolök i valfri mängd 
1 litet knippe rädisor 
1/2-1 kartong babyplommontomater 
Hackad skinka i valfri mängd 

Dressing att röra om allt i
1/2-1 stor pkt creme fraise 
Ungefär 3 msk majonnäs
Ungefär 2 msk Honung
Salt 
peppar 


Billiga veckomatsedeln!


läjarbesök

Den här dagen har varit händelserik. Vi började med att cykla hela vägen till Vårdcentralen. Neo var jätte duktig och visade alla sina utslag. Efter lite om och men så fick vi klart att det är insektsbett Neo fått. 

Istället för att börja spraya Neos rum med Radar, som vi först tänkt, så kontaktade vi vårt försäkringsbolag och fick reda på att de kommer betala allt och att Antisimex kommer ta bort ohyran! Underbart! 

Tills dess att de kommer hit på fredag, så kommer Neo sova på sin extra-madrass inne bredvid sin pappa. Neo lär INTE klaga! 😀 

Imorgon kommer kära Camilla hit och på torsdag ska faktiskt jag och Jonas själva gå på bio. Det var inte igår, kan man väl säga. 😂

Vi hoppas också att vi antingen får hem ett brev från Logopeden som styrker Neos behov av att umgås med barn som talar svenska alternativt att de skickar det direkt till rektorn och vi får ett positivt besked av henne. Puh! Hur som helst så känns det mer hoppfullt nu än det gjorde när vi fick beskedet för en vecka sen! 

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen. 
Minus med dagen är att vågen visar allt mer fel siffror trots att jag tränar fem dagar i veckan! Å andra sidan så har min muskelprocent ökat med 1,5 enheter, vilket är rätt bra så jag ska väl kanske inte klaga för mycket. 😀
Vårens odling! 😊

Här odlar vi nu rabarber, gräslök från förra året. Nytt är timjan, rosmarin, oregano och persilja. ☺
Bananchokladglass!

Den enklaste glassen att lura barnen med när det tjatas om sötsaker! 😀 

Ingredienser 
3 frusna bananer, skalade och skivade i små bitar. 
1 msk kakao

Mixa! Klart! 💗 Konsistensen blir precis som glass! Men myyyyycket nyttigare! 😀


Huggormarna har vaknat! 😊


...och Neo fortsätter bli biten av något oförklarligt på nätterna! 💗


Nya grillen invigs med vänner i underbart väder!


Lycklig kille!! 😀💗💗💗💗


Idag var vi hemma hos Jonas kollega som har hästar, höns och getter. Neo hade längtat efter att få rida så glädjen var stor vill jag lova!! 😀💗


Nytt hopp!

Efter lite research och lite mer information, har möjligheten ökat att Neo ska få en plats på Mariedalskolan i alla fall.

...Med hjälp av vår logoped!

Efter att ha haft en dialog med en lärare på Tärnan, har vi nämligen fått reda på att mer än 96% av skolans elever, talar ett annat språk än svenska. Eftersom det är av yttersta vikt att Neo får språklig stimulans för att utvecklas socialt och kunna interagera med de andra barnen, så måste han ha barn omkring sig som talar svenska. 

På Tärnan säger man att man förvisso delar upp eleverna i klasser där den ena gruppen kan svenska och den andra behöver lära sig det. Det jag däremot anar, är att barnen helst pratar det språk de känner sig mest bekväma med, med varandra. Och finns det då ett flertal som kommer från samma land, så är det inte svårt att förstå att de lättare kommer finna varann. 

Vi vill så klart att Neo kommer få utvecklas i en trygg miljö. Det är ju i en sådan man lär sig bäst. Och trygg blir han ju främst om han har kompisar och känner att han hänger med socialt. 

Vi får väl se... Men vi kommer få ett utlåtande från vår logoped för att styrka Neos behov. Neos Förskola säger även de att de kan styrka Neos behov av språklig stimulans med andra barn. Thank god!! 💗


Gnäll

Ja som rubriken lyder så blir detta ett gnälligt inlägg. Varning alltså!

Nu när ni är varnade så kan jag berätta två tråkiga nyheter. Den första kan jag stå ut med. Mina ådror är fortfarande inte särskilt samarbetsvilliga vilket bidrog till att jag fortfarande inte kan bli en blodgivare! Tråkigt men sant! Både en och två sköterskor försökte sticka mig, men mina ådror - eller rättare sagt - den ådra som de ansåg var av rätt storlek och på rätt ställe - gled undan värre än påkomna politiker.

Mitt andra gnällämne är att Neo inte fått plats på den skola vi valt. Detta gör mig riktigt arg! Till saken hör att vi har lika långt rent geografiskt till Mariedalskolan som till Tärnans skola. Skillnaden dem emellan är stor. Den viktigaste för oss, är att alla Neos kompisar ska börja på Mariedalskolan. Den andra viktiga orsaken till att vi vill att han ska gå på Mariedalskolan är att - och här snackar vi någorlunda exakta siffror, inte någon överdrift! - över 96% av eleverna på Tärnan inte kommer från Sverige.

Man säger på Tärnan att de delar upp elever i dem som kan svenska och dem som inte kan det. Så långt är det okej, tycker jag. Problemet som jag ser det, är att Neo riskerar att i princip bli ensam svensk i en klass och även om alla barnen KAN svenska, så kanske de inte väljer att prata Svenska och hellre umgås med barn som pratar samma språk.

Jag vet att man inte ska lyssna på rykten, vilket gjorde att jag idag ringde Tärnan för att reda ut hur det ligger till. Kvinnan jag pratade med, sa att det tyvärr ligger till på detta sätt men att de "måste börja någonstans" för att få in fler svenska barn i skolan. Detta gör de alltså genom att "tvinga" in några få svenskar att börja i deras skola.

Jag vill ge mitt barn alla möjligheter jag kan att få bra social träning med andra barn, att kunna interagera och bli en hel människa. Eftersom jag själv var mobbad som barn, så är jag medveten om att jag i många fall, drar för stora växlar. Men jag tror de flesta kan förstå att om man är ensam svenskt barn i en klass, så är sannolikheten stor att man inte kommer bli helt delaktig i den sociala biten så att säga.

Nu har vi sökt till Fridaskolan men där är det också en lång kö. Imorgon ringer vi Norra skolan. Tyvärr så ligger den skolan lite längre bort, vilket bidrar till att våra chanser för att Neo ska få gå på den skolan minskar, då de också har kö och helst tar in elever som bor i närområdet. Närhetsprincipen gäller för alla kommunala skolor. Fridaskolan däremot, har kösystem.

Suck!! Detta är jätte tråkigt så klart. Helt kört är det väl inte iom att vi står i en sorts reserv-kö till Mariedalskolan. Det innebär dock fortfarande att de som bor närmast skolan, får en eventuell reservplats.

Jahap...så kan det vara i livet ibland. Jag har varit måttligt glad i dag. Inte alls med andra ord. Och jag tänker inte låta Neos trygghet och möjlighet att utvecklas socialt, påverkas av att man vill öka mångfald i en redan segregerad skola!!!

Idag blir jag blodgivare! 💗


VVVVVV!! 💗💗💗


ännu mer kul!!


Aurun från Never ending Story! 💗


Drakskelett från Games of Thrones! 

Alien vs human vs Ironman 💗💗💗


Fler bilder!


Smygfota på Hobit!! 😂 Bildregn


Science Fiction mässan!!


ET!!! 

Science Fiction-mässa i Göteborg imorgon.

Imorgon far jag och Camilla på Science Fiction-mässa! Det ska så klart bli jätte roligt!! Pojkarna lämnar jag hemma! Japp! Jonas jobbar och Neo ska få vara hos sin farmor tills pappa hämtar honom. Kanske skulle även Neo tycka det är roligt med mässan bitvis, men jag tror större delen inte riktigt är barn-anpassat. Jag lär ångra mig om jag upptäcker det motsatta!! Lite skillnad hade det nog varit om jag for dit med en annan familj med barn, men nu är det inte så... 
Roligt ska det i alla fall bli!! 😀👏👍💖💗

Lite träning innan Fredagsmyset!


Mest enkla och nyttiga lunchen!Ingredienser

Bacon
Wokgrönsaker 
Olja att steka i
Tacoskal 

Cykling för heeela slanten! <3
💗💗💗💗💗


En dag på Teddys Lekland! 💗

En mer än lovligt svettig kille och hans kompis på Teddys lekland! 😀


Många barn som busade runt på Leklandet idag! 😊 Kaos 95% av tiden eftersom barnen rusade runt som galningar och vi hade noll koll på vart de var, men på det stora hela, en supertrevlig dag!


Neo cyklade på sin nya cykel hem till farmor medan morsan tränade och cyklade sen hem. Sen har han sprungit nonstop i 7 timmar på Leklandet!! Blir själv trött bara jag tänker på det! 😁


Neo har fått ny, större cykel! :-D...Och cykeln var ju tvungen att visas för en kompis! ;-) GLAD PÅSK!

Vi har en händelserik Påsk framför oss! Imorgon ska vi ha Påskmiddag mm med barn och vänner hos Therese och Patric. Kommer bli riktigt roligt! En brakmiddag blir det nog eftersom alla drar sitt strå till stacken så att säga! 😀

På Påskafton blir det mycket pyssel, att åka runt till alla Neos kompisar med påskbrev och så kommer Neos farmor och farbror på besök. 

Påskdagen är vigd åt att fixa min bil eftersom jag måste besiktiga min bil på tisdag då jag får körförbud dagen efter! Skratt! 

Annandagen ska vi tillsammans med nya och sedan många år kända vänner och barn, åka till Leklandet! Kommer bli highlife!  😀😊

Aslan ska få vara på semester hos Neos kusin under helgen. Så slipper han vara ensam och får mängder av kärleksfull uppmärksamhet. 

Det har varit hysteriskt stressigt i några dagar. Dessutom har Neo sovit dåligt (mor och far sover med andra ord inte heller så bra då 😉) så jag hoppas det blir ändring på det i natt. 

Hur som helst...Glad Påsk kära vänner!! 


Två bästisar som gottar sig i solen! 💗😊


RSS 2.0