"Bara" en plåt till då...I ugnen... 😊


Bullbak! 💗


Stor kille har fått skrivbord och stol inför skolstarten! 😀💗💗💗💗


Neos pappa, farmor och farfar


Första dagen i Förskoleklass
The newbies fick släppa ballonger och inviga läsåret! 😀💗 

Kalas hos fina Therese! 💗Kalas hos Beatrice 💗
Morgonpromenad 💗Dööööd åt alla pälsälskande frön!! 😤🙅


Resultat hos Sjukgymnasten


Ryggen ser ut som ett S. I krökarna där ryggen börjar böjas åt andra hållet, dvs på två ställen, är de punkter där man brukar få belastningsskador. För min del i svanken, orsakat av för hög belastning i träningen i kombination med att jag slarvat med bålträning och inte spänner bålen tillräckligt mycket i träning av rygg. 

Jag ska göra en rehabiliterande rörelse flera gånger per dag och jag har fått ett antal exempel på bålstärkande träning som jag ska addera i min träning. Jag har också fått lära mig hur jag ska spänna bålen i varje övning när det framför allt gäller träning av ryggen. 

Tack och lov så har jag en väldigt stark kropp och sjukgymnasten sa att jag är riktigt vältränad, vilket underlättar återhämtningen. Bra för egot att höra det också! 😀 Speciellt när min maxpuls borde ligga runt 170 för min ålder och jag kommer upp i 195 när jag ligger på max och har runt 188-190 i slutet av ett pass där jag känner att jag skulle kunna fortsätta ett tag till. Skrytigt jag vet! Men lite mallig blir man ju! 😉


Sommardagar i bilderVilken rolig dag på Liseberg! 😊💗

Dagen började med att den här morsan for till sjukgymnasten och kände sig alldeles för frisk för att ta sig dit. Liseberg var planerat direkt efteråt. 

Diagnosen blev nervskada i en disk pga kraftigt våld (styrketräning). Sjukgymnasten bedyrade att detta inte var något att leka med och att jag nu inte får träna på minst ett par veckor. Jag får inte sitta över huvud taget, får inte kupa ryggen, ska helst ligga på mage eller helt utan kudde på rygg. Dessutom ska jag göra övningar 6 ggr per dag 10 repetitioner. 

Vi for till Liseberg i alla fall. Högst 3 km får jag promenera. Jag gick en hel dag på Liseberg. Gjorde övningarna på magen i baksätet i bilen. Ha ha!! Gjorde rejält ont när jag bara stod still men en främling hjälpte mig knäcka rätt ett par kotor i kön till Burger King. 

Jag kunde så klart inte åka något så jag köpte inget åkband till mig själv. Men allt uppvägdes av en mycket trevlig dag där både Jonas och Neo fick gå före i varenda kö, "tack vare" att en av Neos kusiner behöver en ledsagare och därför har förtur till alla attraktioner! Neo åkte Colorado 4 gånger(!) Lisebergbanan (!!!) 2 ggr, Flumeride 2 ggr, en hel del attraktioner bara för barn, och ännu mer attraktioner han med nöd och näppe fick åka med sin längd. 😀💗

Att jag bar en massa jackor och vattenflaskor, lär väl inte sjukgymnasten gilla. Och idag pinade vi oss upp tidigt för att träffa sjukgymnasten och kom en dag för tidigt. Vi hämtade i alla fall Aslan som sovit över hos Neos farmor så helt onödigt var det inte. 

Sen for vi i onödan för att hämta Neos paket med nya disneyböcker. Såg sen i smset att det inte fanns något sändningsnummer utan det stod bara att böckerna kommer snaaaart! Ytterligare en onödig resa alltså. Men så kom vi i säng runt 01 i natt, vissa av oss somnade ännu senare, Jonas for till jobbet runt 06 och jag och Neo gick alltså upp runt 7. Så helt konstigt att vi är lite förvirrade idag, är det kanske inte.

Ve och fasa! Måtte vi alla få sova i natt! 😊😉

Liseberg! Tillsammans med Faster, Farbror, pappa, mamma och kusiner


Hos tandläkaren för tredje gången i sitt liv! :-DTänderna var jätte rena och fina, tandläkaren bedyrade på allt han höll heligt, att tandfen inte skulle glömma Neo. Annars har han direktnummer till henne om hon inte kommer när första tanden faller! ;-) :-D 💗💗💗

Imorgon far vi till Liseberg, strax efter att jag varit hos sjukgymnasten för att få reda på vad som hänt min rygg. Gissa om vi har en 5,5-åring som ser fram emot Liseberg!! 😀💗

Och på lördag åker vi till Danmark! Den resan ser i alla fall mor och far fram emot! Dagen efter ska jag träffa mina vänner på en dagsutflykt, veckan efter blir det middag och skojiga lekar med vänner och sen börjar Neo förskoleklass! 😊💗💗💗 Spännande!Ryggskott...tror jag!

Så fick jag bittert äta upp att jag aldrig får ont i ryggen. Jag har ju varit så himla stolt över det! Suck!

För ett par veckor sen knakade det till i ländryggen när jag tränade denna på gymmet. Jag ignorerade det först och gjorde några till repetitioner. Då kände jag hur jag började känna mig "stel" i området. 

Dagen efter hade jag svårt att sträcka ut ryggen helt när jag reste mig upp, jag hade ont i ländrygg och höfter och med en smärta som ilade fram i ljumsken. 

Smärtan höll i sig men började avta efter en vecka. Under tiden körde jag bara spinning på gymmet. Men när jag började bli bättre, kunde jag inte låta bli ett först bröst- och tricepspass och sen ett rygg och bicepspass. Suck!!! 
Dagen efter hade jag ännu mer ont än första gången! En vecka senare gjorde jag samma misstag igen!!

Nu har jag tid hos sjukgymnast på tisdag och tur är väl det för i natt skulle jag lägga Neo igen efter att han vaknat och när jag böjde mig ner för att klappa honom på kinden, så knakade det till ytterligare i ena höften!! 

Idag kan jag inte sitta!!! Och imorgon var det tänkt att jag skulle plocka blåbär med Camilla. Det känns ju sådääääär lyckat!! Är det någonstans man blir trött av att plocka blåbär så är det ju i ryggen!! Inte särskilt ergonomiska rörelser heller, typ sådana som i natt orsakade att jag idag inte kan sitta! 

Vad trött jag blir!! 


RSS 2.0