Hamburgare med bla fetaostkräm, blir det idag! 😊


Because I'm worth it! 😀💝


Då kör vi på då, inför helgens frossa! 😉


For your information only...

Att träna 0,5h hård spinning, 20 minuter hård crosstraining och 15 minuter styrketräning ben på det med en puls mellan 185-195 är inte smart träning. Det är dumdristigt! Man lägger sig helt svimfärdig ner på en bänk i omklädningsrummet efteråt och känner hur kroppen säger "detta kära fröken, behöver du många dagaro på dig att återhämta dig från"! 


så här kan det se ut om man tar med sig vovven när man hämtar sonen på Förskolan! 😂😉


Karate kid! 😁


Jobbig dag igår

Gårdagen började som vanligt med ett träningspass på Fitness24seven. När jag kom hem, berättade Jonas att Aslan hade spytt två stora spyor under morgonen. Efter lunch gick jag, Jonas och Jonas mamma på en längre promenad med hundarna. Då spydde Aslan galla. Han lät väldigt annorlunda mot hur han brukar låta när han spyr så jag blev genast ganska orolig. Han är ju inte purung längre heller.

Han spydde galla i korgen, i trädgården senare efter kvällspromenaden och några gånger till. Han drack ingenting under hela dagen och på kvällen började han bli hängig så jag ringde veterinären. Denna sa att så länge han inte blir uttorkad så är det ingen fara. Varför han låter konstigt när han spyr, kunde hon inte förklara. Vi skulle ge lite tid och återkomma på morgonen om han fortfarande inte hade druckit något då.

Till min stora lättnad så drack han senare under kvällen och på morgonen kunde han få i sig några få bitar hundfoder. Snart drack han igen och nu äter han som vanligt.

Jag har fortfarande inte fått någon klarhet i vad det var som orsakade attacken. Jag antar att han kan ha fått i sig något under någon promenad. Det viktiga som jag blev orolig över, var att det naturligtvis inte var något giftigt och farligt eller att han svalt något som skadar magen.

Den här dagen har vigts åt att ha koll på min hund så inte många knop har gjorts. Några korta promenader har vi gått och Neo fick visa upp sin fina hund på dagis och låta kompisarna komma och klappa på honom. GISSA om han var stolt!!! Ha ha!!!

Nu ska jag försöka ta det lugnt resten av kvällen. Aslan verkar må bra... så nu tänker jag försöka slappna av lite.

See ya!


Mkt sjuk vovve!! 😢


Action i vardagen

Skrev ett lååååångt inlägg i förrgår som INTE blev publicerat! Morr! Tja det är inte så mycket annat att göra än att skriva ett nytt, även om jag säkerligen har glömt minst hälften av det jag skrev då.

Veckan som varit har varit rolig och händelserik. Jag for till Mellerud och hälsade på min väninna Camilla som precis opererat sig. Jag hade sytt två par gardiner till hennes vardagsrum i Alla-hjärtans-dagpresent, och de blev faktiskt riktigt bra även om de gardiner hon redan har nog passar bättre i just det vardagsrummet. Hon blev glad i alla fall och det var ju det viktigaste.

I helgen hade vi familjen Grammann på besök och det var så klart jätte roligt. Att våra barn lever rövaren, blir ovänner och slåss när de leker, ger oss motion! De blir allt galnare och liknar allt mer syskon mer än vänner ju längre tiden går. Oftast är det en lek som spårat ur med att någon slagit den andre "på skoj" och båda är lika goda kålsupare! Puh! Däremellan lekte de, skrattade och tjoade och jagade varandra konstant hela eftermiddagen och kvällen. Hade jag som vuxen haft hälften av den energin så hade jag varit tacksam!

Den här veckan är förhållandevis lugn. Nästa vecka däremot blir hektisk! På måndag ska jag till NÄL och kolla vad det är för något jag har i min livmoder. På onsdagen ska jag besiktiga bilen och det kan bli spännande eftersom jag vågat låta bli att serva den i år. Ekonomin tillåter nämligen inga extra utgifter och bytt olja har jag gjort själv. Om besiktningen visar på något fel så får jag ta det då.... Hu! :)

På fredagen kommer ett jätte gäng med tjejer hit! DET ska bli riktigt roligt! Jag har ju lärt känna några tjejer här i Vänersborg nu och jag tänkte bjuda mina "gamla" vänner och mina nya på lite middag mm. Nästan alla verkar kunna komma också och det är ju så klart jätte roligt!! :)

Dags att ta det lite lugnt nu!
See ya!

Min vackra vän Camilla!


Våren är här!!😃💜


Fetaostbiffar, ugnsrostade rotgrönsaker och potatis samt kall citronsås



Fetaostbiffar 

500 g blandfärs
1 ägg
3 msk ströbröd 
1 tsk salt 
1 msk Lousiana Chipotle hot sauce 
1 pkt fetaost (litet) 

Blanda alla ingredienser och forma biffar av den. Stek dem lätt på båda sidor så att de får färg och låt dem sen bli genomstekta i ugn på 200 grader i ca 20 minuter tillsammans med skalade och skivade rotgrönsaker. 

Citronsås

Skalet av en citron 
5 dl creme fraise eller gräddfil
1 tsk Trocamare 
1 msk honung 

Godingar som saknat varandra under Aslans "semester"!! <3


En dag för tidigt från sambon eftersom han jobbar imorgon men ändå!! <3 💜


på gymmet och slita lite innan fredagsfrosseriet börjar :-D


sanningen


Nu ska jag vara lite modig här. Jag tänker ge kritik till dem som ger kritik. Jag upplever att samhället har blivit styrt av väldigt mycket hat. Och i detta fall syftar jag på Sverigedemokraterna. 

Vad jag förstår så frågar man sig än idag vad som gick fel under andra världskriget. Hur så många människor kunde göra det legitimt att mörda en hel folkgrupp. Jag tycker inte det är så svårt att förstå om man ser på hur samhället ser ut idag. 

Sverigedemokraternas framgång kommer så klart ur ett missnöje från folket. Det finns säkert massor av orsaker till det lika mycket som det finns massor av orsaker att förakta Sverigedemokraternas ideologi. 

Men det är svaret på deras framgång som är intressant, tycker jag. Plötsligt är det okej att håna, utesluta, driva med och förlöjliga SD. Man kan till och med avskeda folk om de tar en lunch med någon ur partiet. (Birro) 

Det vissa inte verkar se, är att man gör det legitimt med mobbning, trakasserier och utanförskap...om människor har en åsikt som inte stämmer överens med ens egen. 

Samtidigt propagerar man starkt för att bry sig mer om medmänniskor - i andra länder. Jag kan inte låta bli att kanske låta aningen cynisk här. Om man skrämmer människor (natscissism) tillräckligt, låter människor veta att man (minsann) inte ska klaga över sin egen situation med motiveringen att det ALLTID finns någon som har det värre, så har man inte bara fråntagit sitt ansvar för hur människor mår, utan man tvingar också människor att hålla tyst och stå ut med sin egen tillvaro. En härskarteknik om ni frågar mig. 

Vissa människor verkar inte se igenom det här. "Ja men tanken är ju att man SKA bry sig mer om sina medmänniskor"! Ja om man mår tillräckligt bra själv för att klara det, svarar jag då.

Eftersom det omedvetna är tidlöst och människor projicerar sin smärta på andra för något som kanske hände för många år sen (psykologin största genombrott - framgångsrika insikt) och man idag VET att människor påverkas extremt mycket av det....speciellt barn, så är det absolut viktigaste att lägga mest resurser på att hjälpa människor hjälpa sig själva. 

"man har bara ett val om man känner till alternativen" (ang det faktum att det omedvetna är tidlöst) 

En människa som mår bra har ingen anledning att skada andra, har större förmåga att förstå andra, tillgång till empati, tillgång till sin intelligens, förmåga att exempelvis hjälpa andra. Och JO det ena utesluter det andra om kostnaden blir för hög.

Och NEJ jag är inte Sverigedemokrat. Men jag sympatiserar heller inte dem som gör det legitimt med mobbning, utanförskap och trakasserier eller lagbrott (avskeda ngn pga att han äter lunch med fel person). Då är de inte mycket bättre själva.

See ya!!

Till min älskade son


Hemmagjord Minestrone. Extremt underskattat!


Min variant

1 lök
2 morötter
2 msk tomatpuré
En burk 400 g pastasås chili vitlök 
500 g köttfärs
1,5 (liten) burk majs (smaksak)
1 tsk Lousiana Hot sauce (kan uteslutas)
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 7 dl vatten
Svartpeppar
Salt
1 msk socker (kan uteslutas men ger mkt godare smak)

Finhacka grönsaker och stek lätt. Tillsätt köttfärs och tomatpuré och låt fräsa lite till. Tillsätt sås, majs och kryddor. Låt puttra på svag värme ca 15 minuter. 
Klart! 

En eller två minibaguetter är gott till! 😉

Liten latmask framför teven innan simskolan 😀😀😀


Lite lek med pappa efter melodifestivalmys med vännerna!


Tacksamhet

Vardagen innehåller många bekymmer. Men för att kunna må bra, är det nog viktigt att kunna påminna sig om vad man har då och då, och vara tacksam för det. Detta är vad jag kan komma på idag att jag är tacksam för= 

- Att jag har en underbar, (frisk både fysiskt och psykiskt) son som sprider kärlek blott bara genom sin existens! 💜

- Att jag har en man som jag älskar och som älskar sin familj mer än livet självt! Jag vet att vi betyder allt för honom och han betyder allt för oss! 💜

- Att jag har riktiga vänner. Vänner jag kan lita på och som känner mig så som jag verkligen Är! På riktigt! 💜

- Att jag och Jonas fått riktigt goda gemensamma vänner vars ena barn är bästis med Neo. Att vi alla trivs så bra med varandra! 💜

- Att jag fått nya vänner här i Vänersborg som jag hoppas kunna utveckla. 💜 

- Att jag får hjälp "på riktigt", baserat på mina egna kunskaper, utan hjälp av Anders, på egna ben, och litar på mig själv. 💜

- Att jag bor i ett fantastiskt mysigt hus, som vi inrett riktigt mysigt! 💜

- Att jag försiktigt börjat bygga en relation med Neos faster och dotter och att Aslan älskar dem! 💜

- Att känna att jag är viktig och betyder massor för många människor i mitt liv - som ser mig som jag Är, utan att jag spelar någon roll utan vågar visa mig själv, naket, läskigt men ändå tryggt, och känna att denna Johanna som jag verkligen Är, är behövd, älskad och betyder något för många människor. 💜

- Att jag har en så bra relation med min svärmor! 💜

- Att jag har möjlighet, och tillåter mig själv att pyssla, så som jag faktiskt tycker om. Ex sy med min symaskin, måla. 💜

- Att jag kan och har möjlighet att träna några ggr i veckan. 💜

- Att jag har en så stark kropp som nästan aldrig (peppar peppar) sviker mig! 

Mm mm mm mm.....




En otroligt rolig tjejkväll! 😁


Vanliga chokladbollar till vänster, nyttiga dadelchokladbollar utan smör och socker, till höger! 😃


Lasagne till lunch idag! 😃


Så ska hon på tjejkalas, tanten! :-D




💜💜💜


Bilstöld



En sådan fin bukett fick vi av ägaren till bilen som vi anmälde hittad! 😃 

För att göra en lång historia kort, så upptäckte Jonas en blå bil utan registreringsskyltar vare sig fram eller bak, på vår gata i förrgår kväll. 

Dagen efter så ringde han polisen. De kom och kollade in bilen och kunde snabbt hitta ägaren som misst sin bil. Ägaren kom och bekräftade att bilen var hans. 

Till slut slutade det med att han skulle hämta extranycklar och sen hämta bilen och behövde då någon som vaktade bilen. Jonas skulle till jobbet så jag traskade dit med Aslan och skällde mig.

Då kommer två killar i 20-årsåldern med varsinn pitbull. Hundarna börjar skälla utav bara tusan, gläfser och kastar sig fram i kopplet. Ena killen halkar så hunden nästan flyger på Aslan och under tiden kikar den andre killen in genom ena bilrutan. 

De ser irriterade ut, uppenbarligen vill de att jag ska gå. När de stått där ett tag och jag inte rör mig, så börjar de traska ner längs petersbergsvägen. Då ser jag hur en av killarna sparkar mot sin hund och den andre nockar sin i ansiktet med Näven! Fruktansvärt!! Sen rycker de i kopplen och skäller på hundarna. 

Jag var lite skärrad efter detta. 
Men idag kom ägaren förbi med en stor bukett blommor! Gulligt!! 

Nåväl...imorgon ska den här tanten på tjejfest och de andra tjejernas karlar ska komma hit och mysa med min sambo, pizza och barn! Ska blir riktigt kul!!

See ya! 


inte jätte pigg idag! :-D


oooooh ja!!


Glass efter simskola och massor av bad är aldrig fel! 😃💜


RSS 2.0