Godingar! 💜


snögubbebygge, kalas hos bästisens bror och tjat om att bada! 😁


Idag har vi varit ute och bla byggt snögubbe tillsammans. I eftermiddag ska Neos bästis Eddies bror Ozzy, ha kalas som vi alla ska på. Det blir mysigt! 

Imorgon är det tack och lov simskola igen. Fotboll släng dig i väggen!! Neo har tjatat om badhuset och att få simma och dyka hela veckan!! Varje dag, morgon och kväll och till och med på Förskolan, har vi fått höra!

Han har ju precis lärt sig simma (med dyna) under vattnet och hålla andan under vattnet utan att hålla för näsan! Det var mer än hans mamma på 39,5 år, kunde innan hon följde med till badhuset och lärde sig det hon också! Ha ha!! Nu blir det lite mys innan det är dags att göra oss i ordning inför kalas! 💜

UFO!!!!

Ååååååh vad jag hoppas detta är på riktigt!!! 

Real UFO With Aliens Caught On Camera: http://youtu.be/suBp3ai-xG8


Min goa familj! 💜


Sjukdomstider!

Puh! Man ska visst inte ropa hej innan man kommit över ån. Eller missade jag att ta i trä någonstans?

Förra söndagen fick Neo magsjuka. I förrgår blev sambon magsjuk....hela 7-8 dagar efter Neo!! Rätt lång inkubationstid med andra ord...om det nu var samma magsjuka som Neo hade! 

Emetofob som jag är, så har det varit en tid med en stor portion ångest. Kommer jag bli sjuk eller klarar jag mig?!(!!!!) Nu blir det ytterligare några dagar innan jag kan släppa ångesten....eftersom Jonas nyss var sjuk och jag nu vet att den kaaan bryta ut efter 7(!!!) dagar! 

Till råga på allt så har Neo fått 4 stora utslag som ser ut som stora myggbett. Eftersom det går vattkoppor på Förskolan så for vi till Vårdcentralen och fick gå in ambulans-ingången. Pga smittorisk. Men det visade sig inte vara vattkoppor, inte heller höstblåsor, loppbett eller annat bett orsakat av ohyra i hemmet. Men insektsbett, det trodde de ändå att det är. Och hur stor är sannolikheten att 4 myggor biter min son på 4 olika ställen nära varann på armen??? Den här tiden på året, menar jag!!! 

På Förskolan var man lika förbryllade och våra vänner Therese Patric med barnen Eddie och Ozzy som hälsat på oss dagen innan, fick reda på att Jonas blev magsjuk samma kväll som de hälsade på. Kaos har det varit i några dagar! måste jag ändå säga! 

Hoppas nu innerligt att jag slipper bli smittad av den där fruktansvärda sjukdomen både Jonas och Neo nu haft!! 

Istället har jag haft ännu en lindrig variant av förkylning senaste dagarna. Iaf än så länge. Peppar peppar!!! 

I helgen ska vi på kalas och simskola. Hoppas vi är helt friska då!! 

Sydde lite idag! Två dukar. Nästan så man skulle kunna tro att jag är lite huslig! Ha ha!!


Raggmunk fläsk och rårörda lingon. Smaskens!!


(Per Morbergs recept)

världens enklaste måltid!


Två jämnstora torskfilé eller annan typ av vit fisk.
Kallrökt lax
Färsk spenat 
En burk creme fraise tomat och saffran 

Placera två torskfileer på varann med ett tunnt lager kallrökt lax och ett tjockt lager spenat emellan. Peppra fisken. Salta något men var försiktig då både lax och sås innehåller salt.
Skjuts in i ugnen på 30 minuter på 200 grader.
Kokt potatis till, passar fint till. En god sallad också!
Bon apetite! 

Bio med pappa!! 💜💜


Okej då... Inte snyggaste gubben i stan! men det blev en i alla fall!! Ha ha!!


Tanten kan hon! Monterat och klart! ;)

Lite skavanker blev det men Ikea-möblerna blev monterade till slut! 


Magsjukan har nått vårt hus!!!

Ja för er som har lyckats missa det så kan jag berätta att den här tanten har många rädslor i livet men en av dem är i världsklass. Jag är nämligen Emetofob. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att näst efter dödlig smärta och att se sitt barn ligga i sådan smärta, så är att kräkas det absolut mest skrämmande jag kan tänka mig!

Så ni kan ju tänka er vilket fantastiskt stöd jag blir för min son när han blir magsjuk! (ironi) I morses så klagade han lite över att han var varm i magen och av tidigare erfarenhet så vet jag att det kaaan vara ett sätt för honom att beskriva att han mår illa. Men efter en stadig lunch så var han i toppform och vi kunde åka till simskolan och sen efteråt plaska omkring som galningar i vattnet.

När vi sen kom hem och hade ätit våra smörgåsar, så börjar han klaga på att han är varm igen. Plötsligt så kan han inte röra sig, helt utmattad och jag bestämmer mig för att hämta filt (för att skydda soffan) och en spann. Sen har han alltså kräkts hela kvällen och först nu när han lade sig, så somnade han på stört!!

Gisses vilken enorm ansträngning för vår lille kille! Först har han farit runt som en galning på badhuset utan minsta antydning om att han skulle må dåligt! Snarare tvärtom eftersom han var ovanligt pigg! Flera timmar simmade och badade han. Och sen blir han jätte dålig på kvällen. Stackars den lilla kroppen vad den har fått arbeta nu!!

Hoppas i alla fall att han får sova hela natten. Han bruuuuukar (peppar peppar), inte behöva mer än en natt för att han ska bli bra.

Det lite ironiska i det hela är att han vääääldigt sällan blir sjuk. Förkylning har han haft kanske en gång på två år högst! Men magsjuk - det blir han varje år vid antingen ett eller två tillfällen. För mig har det peppar peppar ta i trä irl, varit tvärtom i hela mitt liv.

Suck!! Ja så kan det bli. Nu är det väl bara att försöka uthärda de kommande dagarna som kommer visa ifall resten av familjen har blivit smittade. Excellent sätt att gå ner i vikt!! Jag kommer inte vara hungrig på minst tre dagar! ;)

Nu ska här försöka sovas!
God natt!

simskola

Idag for jag och Neo till simskolan. Och Neos mamma fick äntligen... efter drygt 39 år, lära sig hur man doppar huvudet under vattnet utan att hålla för näsan! Bättre förr eller senare! Ha ha!! 

Neo var jätte duktig och gjorde många "pizzor" i vattnet när barnen skulle öva på armtagen. Han sprattlar fortfarande med benen när han simmar men han har den bestämda åsikten att han nu kan simma, efter varje lektion och vill testa utan dyna....för att märka att han har en liten bit kvar. He he! 

Men han hoppar från basängkanten, doppar huvudet, sprattlar med benen, kan lägga sig på rygg med dyna och sprattla iväg. En liten bit på vägen! 😃

Nu skulle man ju kunna tänka sig att pojken skulle vara trött efter några timmars badande efteråt... Men den som är tröttast är lätt morsan!! Ha ha!!


Hallon och Mangopaj




Mango- och Hallonpaj till fredagsmyset!! 😍😘

Ikväll ska vi äta denna superenkla paj till fredagsmyset!

Det man behöver är följande:

250 g hallon 
250 g mango 
1 dl socker 
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör 
Kokos 

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll i frysta hallon och mangobitar i en smörad form. Om man vill så sockrar man dem något direkt efteråt. Pudra över lite kokos. 

Gör smuldegen genom att blanda mjöl, havre och socker. Smula över pajen och pudra över ytterligare lite kokos.

Skjuts in i ugnen i 25-30 minuter beroende på vilken sorts ugn man har. Börjar smuldegen få för mycket färg mot slutet, så kan man lägga en plåt över pajen, alternativt en bit folie som täcker pajen. Servera med glass!! 

Bon apetite!











När man har bråttom!! 😃

När man är stressad småbarnsförälder med ett barn på 5 år som har en lägre blodsockernivån än normalt, så ska det gå snabbt!
Den här goda rätten är en av de snabbaste som går att göra i ett sådant spänt läge! 😀

Du behöver:

3 dl Makaroner
2-3 msk pesto Arrabbiata
2 dl ärtor
250 g hackad bacon

Man kokar makaroner, lägger frysta ärtor i silen man häller av pastavattnet i (så tinar ärtorna samtidigt), blandar i dem, pesto och stekt bacon och rör om. Klart! Och supergott!! 


Följde med Neo till Förskolan idag! 💜😃

Idag följde jag med Neo till Förskolan och spenderade dagen där med honom. Det var faktiskt en riktigt mysig dag och det var roligt att se hur en dag ser ut på Förskolan. 😃 

En stor eloge till Förskolepersonal för att de orkar ta hand om alla barn och se till allas behov! Tempot gjorde att jag ganska snart fick sno en av Förskolans soffor och vila lite. Ha ha! 😂😂😂 Man är helt enkelt inte 20 längre och det kändes! 😃

Men roligt var det!!



Två killar som gillar att "hänga"! 😀 

ETT GENI!!!! 💜💜💜💜💜💜

Anna Odell: "Jag framställdes som en galning": http://youtu.be/zrPeo6U60pI

"Jag tror det är vanligt att man avhumaniserar och normaliserar ett dåligt beteende mot mobboffer. Man ser på så vis inte att man beter sig illa mot en person. Det blir legitimt"
(detta börjar nog oftast i familjen, vilket bidrar till att offret redan är van vid att bära andras börda, är jag helt säker på. Det är en roll man fortsätter bära i skolan helt enkelt) 

"Jag tror många tror att mobboffer är lite konstig. Detta är helt fel. Det är snarare ett symptom på mobbningen. Mobboffret manifesterar rollen genom projektioner"
Citatet ovan är taget ur en intervju i Aktuellt på SVT.

Hon tar fram och tydliggör det vi som sett mobbning/varit mobbade, lääääängtat efter att få fram till allmänheten. Det är ett rättfärdigande som läker en i alla fall liiiiten bit av de enorma sår mobbning skapar....en liten revansch helt enkelt!

Tack Anna!!!!!!!!
💜 💜 💜 💜 💜 


Har frivilligt gjort Kåldolmar idag!! De ni!

Idag tog jag tag i "problemet" - "onormalt överflöd av rotfrukter sen Detoxen". Resultatet blev Kåldolmar vilka jag näst efter inälvsmat, avskydde mest av allt när jag var barn. Jag gjorde rätten efter ett recept av Per Morberg för första gången för en tid sen och upptäckte till min stora förvåning att det var helt okej! 

Så nu gav jag mig på det Igen! 😊 Imorgon ska jag följa med Neo till Förskolan och vara med en hel dag, tänkte jag så det blir en matlåda av dolmarna och jag gissar på att inga barn blir avundsjuka! Ha ha!!! 

Tja...så här såg det ut i alla fall... 


...Och så här... 


Simskola för första gången!


Ääääääntligen började simskolan och det var jätte skojigt, tyckte Neo!! 😀 Gjorde som läraren sa, gjorde han också! 😉


Lite påfyllning efter både simskola och flera timmars extra plaskade, behövdes också! 😀


Idag gjorde jag mina första Kroppkakor och det var faktiskt jätte gott! Speciellt med rårörda lingon till!! Hade hört att det ofta är mycket mäktigt så jag skippade det smälta smöret man egentligen ska ringla över och stekte bacon och lök i sitt eget fett. Riktigt gott blev det!!


Burger King, Leklandet och fika med familjen Grammann! 😃💜



darth Vader, Batman och Kapten Skumskägg!! 😃😃😃


Två goa killar på Leklandet!! 😃😃

WORD!! 😉😊 💜💜💜


Älskar min familj och mina vänner!!
💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

se den


Återträffen

Denna filmen skulle jag önska att alla såg. Det är svårt att tro och tänka att många människor faktiskt fungerar som människorna i denna film. Men såren svider och gör ont när jag ser den, känner igen varenda replik, känslan av att projiceras att tro att man inte får känna, måste bära alla andras skräp. Det gör så ont! Och jag blir både ledsen och arg över människors ignorans och nonchalans. 

Se den! Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om en film som så exakt och pricksäkert beskriver mobbning!!!

Se den!!


Morgontrött men glad ändå! 😃😍


pappas kille har fått "samma" frisyr som pappa! överlycklig! 😂😂😂


vad är det med engelsmän och torkad frukt och bönor?

Missuppfatta mig rätt nu men när jag tittar på matlagningsprogram med engelska kockar så ska de allt som oftast blanda i bön
or i maten och torkad frukt i bakverk/efterrätter och då främst russin/korinter! 

Jag har funderat lite på vad motsvarande fetisch är här i Sverige? Kan det vara svartpeppar? Knäckebröd? Potatis? Brun sås? 

😃

Fruktsallad


Mango 
Äpple
Banan
Apelsin

Och dadelchokladbollar 😀😍

Nyttiga dagar....för några av oss i alla fall! 😂

Den här veckan har hittills gått bättre än jag kunde ana. I alla fall för mig! Jonas ringde redan på måndagen från jobbet och sa att han inte kan jobba med dåligt tålamod. Och så åt han x antal smörgåsar när han kom hem! Ha ha!

Själv har jag hållit mig till planen. Och nu är det bara ett par dagar kvar! 😀 De där dadel-chokladbollarna har bakats i flygande fläng och har vid många tillfällen varit räddaren i nöden! Jag vill helst inte gå hungrig eftersom jag tränar ganska mycket men ett kilo hit eller dit i sluttande riktning för ju inget!! 😀 

Helgen blir mysig! På lördagen ska vi till Leklandet tillsammans med våra vänner och deras barn och på söndag börjar Neo i simskola. Vi får se om vi hinner spela lite fotboll innan men det är tveksamt! 

Nu ska här i alla fall vilas!
See ya! 

Mammas goding! 💜


Löjligt goda "dadel-chokladbollar"!!


Idag testade jag att göra något "sött" som passar in i min Detox (när suget var outhärdligt!!) och hittade ett superenkelt recept på nyttiga chokladbollar!!

Jag och Neo satte genast igång och knåpade och har man en mixer så är det väääöldigt snabbt avklarat! 

12 dadlar
2 msk kaffe
2 dl havregryn
2 dl cashewnötter
2 msk kakao
Kokos

Det enklaste jag gjort i godisväg! 
Jag använde färska dadlar. Det enda man då måste tänka på är att ta bort kärnorna. Men annars är det baaaara att mina och rulla bollar i kokos!

Bon apetite! 

Spökar det?

Jag säger inte att det spökar hos oss men idag började sonens walkie talkie brusa och signalera att någon ville prata med oss. Den andra walkien talkie låg dock bredvid...avstängd! 

Och några minuter senare ropar Neo från sovrummet att mormor har pratat med honom... 

Som sagt....inget sagt om spökerier! Men det skulle vara roligt att få en vetenskaplig analys på hur det är möjligt. 😜

Detox i familjen Zetterberg/Östlund!! 😃😃😃


Vi hade fantastiskt mysigt och roligt på nyår. Min käre sambo passade på att tjäna lite extra istället och jobbade både Nyårsafton och Nyårsdagen (stackarn). 

Men efter jul och nyår så kändes det ändå helt rätt att ge sig på en detox. Både jag och Jonas ska köra stenhårt på detta i en vecka. Varukorgen har aldrig varit så full av grönsaker! Ha ha!! 😂😂😂 

Att vi sen satt och trånade när vi såg vår son sitta med sin lilla fredagsgodispåse, fick oss att testa viljestyrkan ordentligt kan jag säga! 😃 

Själv har jag en hemsk huvudvärk och är väääldigt seg! Jag har ju inte några stora ambitioner om att gå ner i vikt så jag vill ju inte lägga mig hungrig, men jag hoppas bli av med den här huvudvärken så snabbt som möjligt! 😩

Neo däremot, får mer grönsaker än normalt men får vanlig mat, så klart! 

Aslan har dessutom varit på besök hos Jonas syster. Han var helt slut när han kom hem! Men roligt hade han i alla fall haft! 😊 

Nu ska jag försöka vila bort lite huvudvärk. Gudarna ska veta att detoxande kräver en hel del skramlande i köket! Det tar på krafterna vill jag lova! Så nu ska jag ta det lugnt!

God fortsättning gott folk!



En trött vovve efter att ha varit på semester hos Jonas syster och dotter i några dagar! ❤️




Trött pisse! ❤️




Dancingqueens! 😊




Redo för det nya året! 😊




Nyårs-gänget! ❤️




RSS 2.0