Årets nyår.... = Sjukdomar 🤒🤕

Vattkoppor och influensa ser ut....ungefär så här.... 😩❤️


Vattkoppor i vårt hus!

Det var ju inte så svårt...att få Neo smittad i Vattkoppor alltså. En kort fika för drygt två veckor sen med en bekant vars barn var sjuk och 15 dagar senare, dök prickarna upp som på posten! 


Inkubationstid - 14-16 dagar men kan komma redan efter 10 dagar och så långt fram som 20 dagar efter smittotillfället. Snacka om medel och median på mätpinnen!! 😂😂

Det har gått ganska bra faktiskt. Han har hittills både druckit, ätit och sovit bra. Han mår hittills betydligt bättre än han gjorde under förra årets magsjuka! Uuuuuuh! *peppar peppar* osv.... Han har ju en mamma med emetofobi stackarn så även om jag anstränger mig, så är jag nog inget vidare psykiskt stöd när han mår illa..... 

Själv blev jag sjuk i influensa ungefär samma dag och är fortfarande sjuk. Som tur är så är vi två vuxna i familjen och Jonas har fått sköta de flesta vardagssysslorna och ta hand om Neo. 

Imorgon får vi nog i alla fall fiber. Vi hoppas så klart på ett riktigt snabbt wi-fi! 

Vill tacka för all fin respons jag fick på mitt förra inlägg! ❤️ Det är ju alltid riskfyllt att lämna ut sådan information som kan vändas mot en och jag har tvekat ett tag. Inlägget var dock ett sk "statement". Jag skäms inte längre för att jag var mobbad som barn. Det gör mig inte mindre värd och jag ÄR inte den roll jag fick av mina klass"kamrater". 

Den största frustration jag bär på än idag, är att de just lyckades med det - att få mig att tro på den identitet de gav mig. Men jag hoppas slippa bära på den frustrationen snart. Jag har blivit mycket bättre på att skydda mig själv....och min kunskap jag samlat på mig genom alla år av terapi, ger mig trots allt en hel del kött på benen.

Tack igen!! ❤️❤️❤️❤️❤️


Avskalat och naket

Hur mår jag idag....


Dessvärre har VFK inte råd att ha mig kvar, vilket bidrog till att jag för några veckor sen var tvungen att sluta jobba där. Jag blev ändå bjuden på julbord och de vill ha mig med på en liten dagstripp i februari. Jag har verkligen trivts otroligt bra!

Eftersom jag var väldigt mobbad under större delen av min uppväxt, så är alltid nya bekantskaper ett orosmoment för mig. Jag analyserar och oroar mig och lägger väldigt mycket makt i andras händer om vad jag ska tycka om mig själv när jag tror att någon inte tycker om mig.

Jag har hur många redskap som helst på vägen och har samlat på mig ganska stor kunskap genom åren i terapi. Men skola och jobb kommer nog alltid vara känsligt för mig. 

När det är så där jobbigt, så har alltid sporten varit ett andningshål för mig. Det är frustrerande att veta att jag gjort ett riktigt intelligenstest och fått rätt bra resultat på det - och veta att jag inte kan använda mig av de resurser jag har, pga psykisk trauma i min barndom vid upprepade tillfällen samt daglig ångest.  

I sporten har jag däremot kunnat utnyttja mina resurser fullt ut. Där har inget stoppat mig utöver min egen oro att förlora. Därför tävlar jag inte. Jag har alldeles för låg självkänsla för det - trots ganska bra självförtroende. 

Jag vet dock att jag är både starkare fysiskt och har bättre kondition än många i min ålder. 

Prestation kommer nog alltid vara viktigt för mig eftersom min självtillit är så skadad att bland annat självkänslan inte väger upp för brist på hög prestation.

Men men...jag har i alla fall bra redskap för att inte projicera detta på Neo. Där hjälper i alla fall kunskap...och DET måste nog vara det viktigaste för mig.

Denna disciplin jag har, denna starka drivkraft, är så klart en tillgång men också något som kan vara farligt för mig ibland. Jag har ju trots allt dundrat in i väggen 4 gånger.

Men inför det nya året, så har jag lovat mig själv att bli snällare mot mig själv... ❤️ Thats a promise!! 


Julafton 2016 i bilder ❤️🎅😍🎁

Skriv inläggstext 


Julmys ❤️❤️❤️

Underbar middag och julmys hemma hos goda vänner! ❤️❤️❤️


Neos önskelista

Frågor på det??? 😂❤️


Julgodis! ❤️❤️❤️

Sista veckan innan Jul, brukar alltid bli hysteriskt stressig! 

Men även om det är massor som måste göras, så är det mesta riktigt roligt att göra! Som till exempel julgodis! 😍❤️🎅

Denna jul satsar vi på Maraboufudge, Julkola, Knäck och slutligen chokladbollar. Dessa gör vi förvisso dagen innan - jag och Neo - tillsammans! ❤️ Mysigt! 


God Jul! ❤️

Skriv inläggstext 


Skridskor hela dagen lång!! 😂❤️

Idag åkte Neo skridskor med sina klasskamrater i Arenan. Vänersborgs bandyklubb bjöd på saft och bullar och sen fick de korv med bröd i klassrummet när de kom tillbaka. 


De gick hela vägen till och från skolan med all packning i sina ryggsäckar! Och det är inte jätte nära utan en bit att gå för att komma till ishallen.

Till råga på allt så ville Neo spela hockey på eftermiddagen och där gjorde han trots en tuff dag på isen mål. 

Sen åt han förmodligen sitt livs största portion med kvällsmat. Makaroner, bacon, ärtor, lite riven ost och ketchup. Förmodligen så långt från den idealiska kostcirkeln man kan komma men ikväll gjorde vi ett undantag och satsade på energi. 

Nu står adventskalender och sömn på schemat! See ya! 


Å hon kämpar på hon - på gymmet!

Skriv inläggstext 


Julpyssel ur jultidning

Skriv inläggstext 


Julmiddag på Nordens Ark! ❤️

Skriv inläggstext 


Första träningspasset efter förkylningen

Dagen efter den underbara middagen med mina vänner, så bröt en vilande förkylning ut så det var bara att krypa upp i soffan och mysa framför teven i några dagar. 


Trots detta, så lyckades jag hålla mig från min hatkärlek= Nasin! Jag och min väninna Therese, har ju med hjälp av snarkplåster och extra stark saltlösningsbaserad nässpray, lyckats sluta med den där hatkärleken så det var inte helt utan ångest, när jag började känna de typiska symptomen på förkylning. 

Men minsann!! Tack vare fyra kuddar i sängen som gjorde att jag mer eller mindre sov sittandes, så har jag lyckats hålla mig från den där nässprayen som jag varit beroende av i mer än 7 år!! Heja mig!! ❤️

Idag kunde jag ändå äntligen ta mig till gymmet! Det blev ett lugnt pass så klart! Vi ska ju på julmiddag på Nordens Ark på lördag och jag vill ju inte ligga sjuk då! 😜

Annars är det mycket hockey på schemat men på söndag så hoppas jag kunna sätta mig med Neo och julpyssla lite. Myspys! ❤️

Apropå hockey....dags att göra i ordning Neos gigantiska hockeytrunk! 😅


Swisha du också!!!

Kronisk magkatarr posttraumatiskt efter en hel uppväxt bestående av extremt ångest och rädsla, ska inget barn behöva uppleva. Och det är vi föräldrar som lägger grunden för våra barns självkänsla, i våra värderingar och de prioriteringar de leder till.
Ett barn som lär sig bära andras börda i alla lägen, kommer inte lära sig vara snäll mot sig själv..... ❤️


Tjejmiddag! ❤️

En underbar kväll med riktigt fina människor!
Som sagt....
Meny

Sausage rolls på bädd av isbergssallad med fetaostkräm till förrätt.

Fisk och skaldjurssoppa med hembakat bröd till huvudrätt.

Knäckig äppelpaj med sötsyrlig vaniljmousse till efterrätt.

Slutligen Glögg och knäck

❤️❤️❤️❤️


Det där med kosten....

Förundras över hur gott rena råvaror/grönsaker/frukt smakar när man äter hälsosamt! Och hur bra man mår!
Det är så uppenbart att det inte är bra att äta halvfabrikat och annan kalorität men näringsfattig kost. INGENTING smakar till slut gott! Man är inte sugen på någonting och man mår skit både fysiskt och psykiskt! Antar att man påverkas olika mycket av det där med sund kost, men för mig har det gjort underverk för min hälsa senare halvåret!! ❤️❤️❤️


En trött kille! ❤️❤️❤️

Det har varit ganska så intensiva och hårda träningspass senaste två träningstillfällena, dels eftersom de varit så få - men också eftersom de spelat match en stor del av träningen.

Det börjar bli ganska tydligt att Neo trivs bäst med att vara back. Han kan vara ganska så hänsynslös i sina tacklingar - han är den ende som börjat göra det, men tränarna och då speciellt ordföranden i klubben, tycker bara det är bra. Själv är jag mest lite orolig att han ska skada sig (eller någon annan). Det ska ju i första hand vara kul - även om träningen är tänkt att kompensera för all skärmtid Neo utsätts/utsätter sig för dagligen i och efter skolan.

Nu ser jag hur som helst fram emot en trerätters middag som jag ska bjuda mina underbara vänner på, på lördag! En adventsmiddag kan man kanske kalla det.

Menyn blir följande:

Sausage-rolls till förrätt med en kall tjock fetaostsås till det. (En av mina vänner - Karla, kommer från England och jag vet att hon älskar sådana så detta blir lite risky business! 😂😂😂)

En fisk och skaldjurssoppa samt hembakat bröd till huvudrätt. Jag använder bl.a. kräftost i soppan! Rekommenderas!! Blir supergott!! Lax torsk och slutligen räkor, åker i på slutet. 😉

Till efterrätt blir det äppelpaj med vaniljsås på våra egna äpplen. Dvs Ingrid Marie.

Sen bjuder jag mina gäster på kaffe, glögg, pepparkakor och knäck för de som fortfarande har plats i magen.

Ska bli jätte roligt!!!

Nu ska jag umgås med min son!
See ya!! ❤️


RSS 2.0