Magi 💗

Mor åker till Mellerud för att se Michael Rickfors på Wärs.
Japp...så här slappt kan man klä sig! 😂


Bettskena på plats! 😂


En underbar liten hand! 💗
Möten möten möten Puh!

Dagen började med ett besök hos farbror tandläkaren. Min bettskena var klar och passade perfekt. Dock så gissar jag på att det kommer vara en period då jag inte riktigt tycker det känns optimalt att ha den där i munnen och samtidigt kunna sova. Jag hoppas det är en övergångsperiod. Resten av dagen var det möte på möte....på möte. Puh! 

Neo var på disco i skolan under dagen och sen var det dags för hockey. Då visade det sig att en av Neos vänner, Eddie var där. Han hade åkt skridskor och stannade hela Neos hockeypass och fungerade som utmärkt supporter. 😉 Lojalare "hejarklack" får man leta efter! Ha ha! Att Neo var mer intresserad av att kika efter sin kompis än att åka skridskor då och då, var kanske inte lika spännande för kompisen. Skratt! 

Imorgon ska denna dam till Mellerud och hälsa på mina vänner. Vi träffas hos Jeanette och sen hoppas jag orka stanna såpass att jag kan hänga med till värdshuset och se Mikael Rickfors live. Kul ska det i alla fall bli, att träffa vänner igen. 😉 


En lugn dag

Den här dagen har varit väldigt lugn för paret Zetterberg Östlund. Jag har stannat hemma från jobbet ifall Jonas behöver hjälp och börjar må dåligt igen. 

Neo har däremot varit med Fritids på Skräcklan och busat med sina vänner. Imorgon ska de ha disco och det ser han fram emot. 😀

I eftermiddags, kom Jonas syster Maria och Neos kusin Rebecka på besök. Vi fick väldigt fina lila tulpaner i olika nyanser! Ska ta kort på dem och visa så fort jag får möjlighet. 

Det har varit omtumlande dagar den här veckan. Natten till idag, fick familjen i alla fall sova. Tyvärr återhämtar man sig ju inte lika snabbt längre he he, så jag är fortfarande trött. Jonas är väldigt matt, men han har i alla fall ätit, tack och lov. 

Nu ska jag läsa några bloggar och sen försöka få lite sömn. Imorgon är en ny dag. Den här damen ska få bettskena hos tandläkaren och detta ser jag fram emot. 

God natt kära vänner och bekanta! 💗 

Tröstar pappa 💗


Min käre man

Det senaste dygnet har varit ett maraton. Det började med att Jonas väckte mig natten till idag och jämrade sig ömsom hyperventilerade. Han hade fruktansvärt ont i magen och gick knappt att nå.

Jag ringde 112 direkt och ambulans lovades men eftersom alla ambulanser var upptagna (!), så kunde de inte säga när. Ni som haft riktigt ont i magen, vet hur fruktansvärt det kan vara och varje sekund känns som en evighet. Att stå och se på när någon man älskar har så ont, är bland det värsta man kan vara med om!

Cirka 45 minuter senare, kom en ambulans från Mellerud (!) och två vänliga sköterskor tog hand om min käre man.

Några minuter senare, vaknade Neo och gallskrek. Mardrömmen var riktigt hemsk och jag fick ligga i hans säng ett bra tag innan han kunde slappna av. Med öppen dörr till hans rum, fick jag sen gå ner till min säng och lägga mig. Men inte somnade jag. Jag låg så klart och funderade på hur Jonas hade det.

Kunde det vara stress som orsakat magsår/magkatarr? Eller rent utav hjärtat(!)? Blindtarmen? Tarmvred? Magsjuka? Njursten igen? Gallsten?

Sen låg jag och tänkte på allt jag kan hjälpa till med så att det inte händer igen...utifall att det skulle vara orsakat av stress.

På morgonen lämnade jag Neo på Fritids och for direkt till Jonas på NÄL. Han hade kräkts men fått hela FYRA (!) sprutor smärtstillande - morfin, antar jag... och mådde nu bättre. De hade röntgat honom med datortomografi, tagit fyra rör med blodprover, urinprov och allt som gick att testa.

...och här kommer det anmärkningsvärda. INGET visade på något fel!!! Ingen infektion, ingenting i röntgen, ingenting i urinprov. Alla tester var tipp topp. Blodtryck, socker, blodvärde... you name it. ALLT var perfekt! Därför återstår så klart frågan vad detta nu var som orsakade en SÅÅÅ hemsk smärta.

Jag fick åka hem och laga mat samt rasta Aslan. Sen hämtade jag Neo och så for vi till NÄL direkt igen. Jonas hade fått mat och mådde mycket bättre. Flera timmar senare, kom en läkare och sa att man inte hade en aning om varför han var så dålig och därför fick åka hem.

På frågan om man tänkte göra någon form av utredning efter detta, var svaret NEJ! Bara om det återkommer....några gånger... Kändes säkert sådäääär för Jonas att höra. Och själv blev jag mer än frustrerad.

Det kaaanske kunde vara en magsjuka, det kaaaanske kunde vara magkatarr... mycket kanske och mycket ovisst. Tack för den.. Men tydligen är det väldigt vanligt att folk kommer in med rejäla buksmärtor utan att man kan finna någon egentlig orsak. Kramp i buken/tarmarna, var också en möjlighet.

Suck! Det var i alla fall inget farligt och med den vetskapen, så får vi försöka ta det lugnt nu och lita på att lite lugn och ro, kanske kan göra susen för honom.

Så är det ibland... over and out!

Present från Hockeyskolan! 😀💗


Tanten tränar på 😀😉


Uppdatering från fröken om hur Neo har det i skolan 💗

Imorse hade jag lite tid tillgodo så jag passade på att prata lite på tu man hand med Neos ena fröken. Jag ville veta hur han har det på dagarna hos dem. 

Jag fick veta att han har börjat ta/få rollen som klassens clown och han brukar jaga sina kompisar och krama och pussa dem då och då. Skratt! 😂 

Han brukar annars främst leka med några killar i klassen och de är ett gäng som allt oftare drar sig ner mot fotbollsplanen och spelar fotboll med de lite äldre killarna. Kul att han rör på sig! 😊 

På samlingarna är han däremot en av dem som fröknarna får säga till att vara tyst och sitta still. Han har lite svårt för just detta. Han är långt ifrån en tyst liten mus, med andra ord och det känns ju bra för den här mamman. 😉

Over all - riktigt bra socialt och ingen kunde vara gladare än Neos föräldrar för det! 

Neos planer inför framtiden

1. Bli astronaut
2. Bli pilot 
3. Bygga bilar 

Träning

Denna eviga balansgång!! Idag var det riiiiktigt jobbigt på gymmet! Har ju arbetat ganska hårt med min bålmuskulatur för att skona ryggen från framtida skador. Som så ofta nu för tiden, på lite äldre dagar, så orkar inte kroppen stärka en muskel ytterligare som inte redan är stark, utan att det sker på bekostnad av en annan. Jag kan inte riktigt äta för att kompensera för det längre. Kroppen har helt enkelt inte samma återhämtningsförmåga som den hade för tio år sen. Bara att gilla läget, med andra ord. Jag var över lag svagare i rygg och biceps än jag brukar vara, men det kanske är en smäll jag får ta för att stärka upp bålen. Så är det... 😉


Bio med Camilla 😊💗


Dags för simskola igen! 😊💗


Jopp


Trött tant idag!Hos sjukgymnasten

Var hos sjukgymnasten igår och fick svar på många frågor. Att jag har så dålig rörlighet i mina handleder, beror på att mina underarmsmuskler är relativt korta. 

Att jag ibland känner det som en muskelknuta på ena sidan av skulderbladen, beror inte på en knuta som jag tidigare trott, och förklarat för mig, utan beror på att jag har en ganska bred/rymlig bröstkorg, dvs revbenen är för nära skulderbladen. 

Är för övrigt överrörlig i hela kroppen utom handleder och fotvrister. Jag kompenserar dock detta bra iom att jag är såpass stark rent fysiskt. Jag är riktigt stark i hela kroppen över lag och ligger ganska långt över genomsnittet. Däremot är jag såpass stark i övre delen av ryggen, framför allt latissimus dorsi, att bålen inte hänger med. Det beror inte på att jag är svag i bålen. Är väldigt stark även där. Det beror snarare på den obalans det medför pga att jag är så extremt stark i latissimus och kan belasta den muskeln med så stort motstånd i träning. 

Över lag så är jag i bättre form än de flesta i min ålder men jag måste tänka på hållningen och sitta rak i ryggen eftersom jag är såpass överrörlig i ryggen. Tja... Det var väl det. 

Det blir med andra ord fortsatt fokus på Plankan och andra bålstärkande övningar på gymmet, och mindre fokus på övre delen av ryggen. 

Att jag blir så trött av Crosstraining jämfört med cykling och kan cykla på högre genomsnittlig puls, beror på att mina muskler blir snabbare trötta än mitt hjärta i crosstraining. Mina "cykelmuskler" är vana vid det motstånd jag ger dem. Ironiskt nog så drar det alltså mer kalorier att cykla trots att jag känner mig mindre trött av det, kan cykla med högre motstånd och högre puls. Däremot bygger jag mer muskler av Crosstraining eftersom kroppen inte är lika van vid det. 

Det var väl allt... Bara att kämpa på med andra ord och tänka på hållningen!! 😊

Bullar i utbyte mot Jumpsuit! 😀💗

Vi har turen att då och då, få kläder från en av Jonas kollegor, som har en son som är ungefär 2 år äldre än Neo. Nybakta bullar brukar vara en eftertraktad bytesvara! 😂RSS 2.0