Det är så svårt!

När jag tittar på när Neo spelar hockey, så är det så himla mycket som händer i mig som jag inte är så stolt över. Mina allra svagaste sidor kommer fram, samtidigt som jag så innerligt vill ge Neo det jag själv aldrig fick....Självkänsla...❤


Och självkänsla får man inte om prestation blir för viktigt. Man behöver kunna tycka om sig själv även när man inte är på topp. Och detta blir ju så oerhört viktigt nu när vi fått på papper att Neo har en språkstörning.

Min medvetenhet och kunskap räddar mig ofta från att gå över allt för många gränser. Men det är så himla svårt att inte reagera känslomässigt på Neos prestation inom ishockeyn. 

Att han tycker det är jätte roligt oavsett om han presterar på topp eller ej, måste ju så klart vara ett rätt bra betyg....men vad gör jag eller vad låter jag bli att göra som kommer få effekt när han blir äldre? 

Jag älskar det här barnet så oerhört mycket och min kärlek till honom är så totalt kravlös!! Jag hoppas av hela mitt hjärta att han har det som måttstock och inte mina brister...

❤❤❤❤❤❤


Första RIKTIGA bortamatchen! ❤😍😜

Idag for hela VHC 09 till Lidköping för att spela sin första riktiga match! 😀❤ Till råga på allt så var Neo en av målgörarna och det var svårt att vara neutral som förälder då. Skratt! ❤ Efter att ha sett snutten jag misslyckades att filma, så hör man bara mig skrika Jaaaaa!! 


Så jag var allt annat än neutral! 😂😂😂 I slutänden är det ändå kamratskap, laganda, glädje och värmen som är viktig! Massor av skratt, god fika och trevliga föräldrar, barn och ledare gjorde denna dag till ett riktigt fint minne!! ❤❤❤


Aldrig någonsin igen!!

Skriv inläggstext 


Mellanmål, frukost och middag

Mellanmålet är mina egna (raw) dadelbollar! Jag gör dem på extra många dadlar så blir det riktigt söta bollar! 😂 


40 urkärnade dadlar
1/2 tsk salt
4 dl havre
2 msk kakao
1/2 dl rapsolja
2 msk kokosolja

De smakar som ett mellanting mellan kola och chokladbollar. Ljuvligt goda! Och näääästan nyttiga! Bra att ha till hands som quickfix när något barn behöver snabb energi! 😉

Neos frukost består av lite grövre flingor, tranbär, torkade äpplen, jordgubbsfil och egenplockade, tinade blåbär.

Neos middag efter skolan idag var en liten överraskning. Hade noll inspiration så plockade ihop det vi hade hemma. Det blev väääldigt uppskattat. 

Hemmagjord quickfix pizza

Ett tortillabröd (mjukt tacosbröd)
Ketchup
Grillad kyckling
Rökt skinka 
Ost


Börjar bli riktigt duktig 😊

Prestation ska inte vara allt för viktigt för att självkänslan ska vara bra. Men när Neo kör bland de snabbaste i uppvärmningen och gör mål i matcherna, så blir det så klart roligare att åka skridskor. Och hejar gör vi ju - även om vi som föräldrar försöker peppa honom till att i första hand ha roligt. 


IOM att jag själv är så kraftigt påverkad av min egen barndoms upplevelser, så vet jag hur mycket kroppsspråk, tonfall, mina egna prioriteringar som är baserade på mina värderingar, styr hans självuppfattning. 

Det är så himla svårt eftersom fysisk prestation i många fall varit min räddning. Men det är MIN räddning. Neo behöver inte den räddningen för han har god självkänsla. Men samtidigt kan jag inte vara för hård mot mig själv när jag hejar på hans prestation från läktaren. Blir jag hård mot mig själv så motverkar det ju syftet eftersom prestation rent logiskt då blir ännu mer viktigt för mig.

Självkänsla kommer ju av självtillit - att man litar på att man duger som man ÄR! 

Jag tror ändå att Neo är en ganska så hel liten kille. Han mår bra och ser fram emot nästan varje pass på isen. Och i slutänden är det ju det som är allra viktigast!!! ❤❤❤


Hockey, simning och kalas för Felizia! ❤

Skriv inläggstext 


Hockey hockey hockey

Det blir inga klara bilder på Neo när jag ska fota när han åker skridskor. Kan iofs bero på att han sällan står still när fotot ska tas! 😂😂😂


Hockey och simning

En typisk söndag i familjen Zetterberg 😀❤


Mamma skjutsar Neo till hockeyn där farmor möter upp. En timme senare duschas det och Neo får (varje söndag) en guldpeng av farmor. 

Just denna söndag fick Neo chansen att se A-laget - de stoooora killarna spela direkt efter träningen. 😜😂

Sen var det bara att åka hem, skynda oss att fixa lunch och gå ut med Aslan och sen var det dags för nästa aktivitet - simning! 

Vi mötte upp Eddie och Therese där och pojkarna kämpade på i bassängen medan morsorna satt och babblade (i vanlig ordning 😂). 

Sen var det dags för kvällsmat och lite hushållsarbete för hans mamma. 😉


Mikroekonomi 😩🤓😤😈

En bok full av ångest ska snart lämna denna bostad för att hamna i händerna på en ny stackare som ska läsa Mikro och Makro - Nationalekonomi - på ENGELSKA! Att jag överlevde denna blytunga bok och fattade någorlunda vad som stod där, är än idag för mig en gåta!! Oj vad jag ringde mina smarta farbröder Bill och Mats för att få hjälp! Denna kurs klarar man inte utan matteproffs i släkten! Puh!!! 😂😅❤


Denna eviga hockey! 😂❤🏒

Allt eftersom Neo blir allt bättre på att åka och hantera klubba och puck, så har han också börjar göra mål titt som rätt. Och detta har givetvis ökat intresset ytterligare (som om det inte vore nog innan! 😂) 
I den här familjen håller vi igång! 😜❤️💪🚴‍♀️🏒

Skriv inläggstext 


Amaranth- och Hampafrö-bröd ❤️

Vegetariska tekakor som säkert går att göra veganska om man byter ut smör mot olja och mjölk mot vatten. 


1 jästpaket (blått)
100 g smör 
6 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 dl socker (kan minskas eller uteslutas helt, förläng i så fall jäsningen en stund)
400g Amaranth 
En liten förpackning Hampafrön (ca 1dl)
Mjöl 

Jag penslade med ägg och strödde över pumpakärnor. Smaskens! ❤️

225 g 10 minuter
En dagstripp till Uddevalla...

Slutade med fönsterlampor, lyktor, ljus, växter, kuddar till Neo, strykbräda, taklampor och lite...godis! 😜


Nu har favoritnallen (vargen) fått en egen kudde bredvid Neo. 😂❤️


Familjen "sjuk" börjar bli bra "peppar peppar"! 😍❤️

Det kan ha varit den "sjukaste" veckan på knappt 6 år. Inte 7...Neos första år var jag sjuk varannan vecka eftersom jag inte sov på ett helt år - helt utan överdrift - utan filter. 


Dock verkar det som om kroppen på något sätt arbetar upp ett ganska hårt försvar efter en sådan period när man väl får sova på nätterna igen, för jag har knappt varit förkyld sedan dess. Att jag ser ett tydligt mönster i huruvida jag haft tillgång till Echinagard eller ej - kan vara bidragande som orsak till detta, men denna gång var tanten SJUK! 

Herre Gud vilken frossa, värk i kroppen, huvudvärk och bara delvis ont i halsen och snuva. Det framkom ganska så snabbt att det jag insjuknat i, inte var en vanlig förkylning utan med stor sannolikhet, en rejäl influensa. 

Samtidigt satt Neo prickig i soffan och höll mig sällskap - till synes i betydligt bättre skick än hans mor. Hans vattkoppor var planerade. Låt mig meddela att hans mors influensa var INTE det!! 

Jonas har med andra ord fått ta hand om sin sjuka familj. Jag envisades dock med att gå ut med Aslan 6 av 7 mornar ändå. Detta - tills jag upptäckte att min temp var 39,8. Morgonen efter fick Jonas gå alla promenader med Aslan! 

Nu sitter vi här och Neo och jag känner oss relativt krya. Han har hängt med mig till gymmet, storhandlat med mig, jag har gått 1h och 40 minuters promenad med Aslan utöver morgonpromenaden, jag har städat, lagat mat och diskat. I stort sett en vanlig dag med andra ord... i tantens vardag! 😂❤️


Vi köttar på idag också! 😜💪🙏

Skriv inläggstext 


Första passet sen influensan slog till

Första passet på ungefär 1,5 vecka var tungt - riiiiktigt tungt! Man märker ganska snabbt att musklerna fått arbeta på ett annat sätt när man var sjuk och därför snabbt tappat den styrka man hade innan. 


Jag har till exempel lärt mig att den feber man arbetar upp när man är sjuk, orsakas av att musklerna vibrerar. Och den frossa man känner, är kroppens sätt att "be om hjälp" för att klara detta. (Man tar ju gärna på sig något varmt när man fryser) När vi sen svettas, är då kroppen försöker få ner febern igen.

Intressant det där om ni frågar mig! 😊 Hur som helst så var det riktigt tungt idag. Jag hade iofs inte väntat mig något annat heller... 😉


Första gången hos frisören 😀❤️

Skriv inläggstext 


RSS 2.0