Mitt under Spinningpasset och efter!

Efter 1,5 timmar spinning så ser jag ut så här.... 

Börjar svettas! 😂❤
Färdigsvettad! 😂😂

Neo åker inlines med kompisen! ❤

Vilken härlig lördag vi hade! ❤

Jag och Neo tog en tur på inlines på förmiddagen och gjorde sen hemmagjorda kycklinghamburgare. 

Efter det hade Neo en dejt hemma hos kompisen Emil, där han också bjöds på våfflor med sylt och grädde.

Jag hämtade honom sen och så for jag, Neo och Aslan raka vägen hem till Eddie där vi stannade i deras innergård. Neo tog med sig sina inlines och var sen en bra kompis och höll sin kompis i handen när Eddie skulle prova att åka! ❤ Snart flyttar de till hus så det kan må hända varit sista gången de lekte just där! 😉❤


Glad kille! ❤
Eddie provar sina (Neos gamla) inlines!
Neo håller Eddie i handen! ❤
Eddie är jätte duktig! ❤
Även Eddies bror Ozzy, fick så klart prova!

Nytt jobb!

Så...nu är det bestämt. Nästa måndag börjar jag jobba på Vänersborgs Trafikskola! Det är spännande och ska bli jätte roligt!


Som "tur är" så är både Neos hockey och simning slut för säsongen och det gör det lättare med de nya arbetstiderna. 😘

Neo har dock nya inlines och både jag och Neo kommer åka rätt många turer för att äta glass i sommar, var så säker! 😂❤

Nu är det dags för fredagsmys och det innebär glass i stora lass för vår familj. 😜🍦


Medalj i Billys cup! 😂❤

Stolt som en tupp!! 😂😂😂


Den bästa terapin!

No other words needed! ❤❤❤


Det bästa jag har! ❤❤❤❤❤

Ovärderlig!! ❤❤❤❤


Första turen med nya Inlines ❤❤❤

Skriv inläggstext 


Billys cup i bilder ❤🥅🏒

Första matchen i Lidköping gick av stapeln redan 07:30, och med en hund som behöver rastas, så fick denna dam snällt gå upp 04:45 för att hinna gå en längre promenad. Puh!


Fyra matcher spelade se totalt och Neo gjorde ett mål. Sista två matcherna var han inte riktigt lika motiverad, om man säger som så. 😂 Men det viktigaste är ju att ha kul! ❤

Vi klämde i oss pastasallad för en hel armé och for sen till Överby där Neo köpte ett spel för sina spargrispengar och fick nya inlines av farmor. Nya skydd, köpte morsan. 😜

Nu tänker vi ta det riiiiktigt lugnt resten av dagen!! Imorgon är det simskola för Neo men resten i familjen kommer ta det vääääldigt lugnt! 😂


Snart Billys cup! 😁❤

En taggad Neo väntar in sista träningen innan cupen nu på Lördag. 5 matcher ska han sen spela på lördag. (Puh! 😂) 


Kompisen fick förvånat en bamsekram av Neo härom dagen! 😂 Lyckades fånga händelsen på kort! Neo är ju väldigt kramig och har inga problem med att ge kompisar kramar titt som tätt. 😂❤

Mötet i tisdags gick som planerat. Om allt går som det ska så börjar jag jobba om drygt ett par veckor! Tjohooo! 😀😉 


En dag full av möten!

Huuuu vilken läskig dag detta kommer bli!


Jag ska först till MBT:n i 1,5h. Sen blir det en cykeltur i ilfart för att hinna till ett möte som förmodligen kommer avgöra min framtid de kommande månaderna!

Jag hoppas verkligen att jag får det lönebidrag jag önskar så att jag kan komma igång och jobba så snart som möjligt! Håll tummarna för mig! ❤


Leklandet

Till vår stora förvåning så var Neo helt bra i morse. Vi beslutade därför att dagens besök på Teddys lekland kunde bli av. Väl där, träffade vi Therese som hade med sig båda barnen och Katta och hennes lilla tjej. 


Nu har de snart sprungit konstant i 5 timmar. 😂😂😂 Ikväll ska vi äta tacos hos familjen Grammann och titta på Melodifestivalen. ❤ Camilla och Jenny kommer också dit så det ska bli jätte trevligt! ❤ 

Neo Eddie Ozzy
Två busungar ❤
Fikadags! Korv med bröd och glass! ❤🌭🍦
Söta Felicia fick smaskig glass! 🍦❤

Kycklingrullader ❤

Tips på superenkelt och gott helgmiddagsrecept! 




10-12 kycklingfiléer (extra tunna alternativt kycklinglårfileer. Jag använder kycklinglårfileer)


10-12 ostskivor


10-12 baconskivor


En stor burk créme fraiche


0,5 dl Ica chilisås på flaska 


Salt och peppar




Rulla filéerna med en baconskiva och en ostskiva per filé och placera dem i en form som på bilden. Salta och peppra ovanpå. Blanda chilisås och créme fraiche och bred över. Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader. 


Servera med ris!


Bob apetite! ❤



Träning Och Streptokocker!

Fick ett samtal från min kontakt från AMS idag och jag ska på ett möte med bara dem och Försäkringskassan nu på tisdag. Att jag själv - eller rättare sagt blivit erbjuden ett riktigt jobb där jag får ett lönebidrag, verkar inte vara helt självklart. De verkar vilja följa normen och låta mig gå på arbetsrehabilitering istället. Då får jag med andra ord inte högre inkomst än den jag har idag som sjukskriven och jag jobbar med andra ord "gratis" och har ingen garanti att sen bli anställd. Det är heller inte ens säkert att det blir på den arbetsplats som jag själv föreslagit, vilket gör mig ännu mer förbryllad. Vill de inte att jag ska komma ut i arbetslivet? Som ni säkert förstår så är det lite mer invecklat än så här, både från deras sida (ex vad de har möjlighet att ge mig) och från min sida.... 


Men när sådana här saker händer så är det alltid skönt att avreagera sig på gymmet en stund. Där får jag titt som tätt bekräftelse på att jag duger, både av mig själv men även av andra som ger mig bekräftelse i min träning. Skönt så klart när varken självförtroende eller självkänslan är på topp. 

Jag använde väldigt stor del av min kraft och energi åt försäljning i många år och nu, 4 utmattningar senare, så har jag dragit på mig men för livet pga det. Saker som jag inte längre kan påverka med vilja eller ambissioner. De höga halterna av stresshormoner och brist på återhämtning, har skadat min kropp på så många sätt som gör mig näst intill handikappad på många sätt. I alla fall i jobb där det ligger ett visst ansvar på mig. Och det gör det ju i nästan alla jobb. 

Därför är det så skönt att min kropp inte tagit skada vad gäller kondition eller styrka. Där är jag i alla fall stark och kan känna mig frisk. Det är därför en väldigt viktigt del av mitt liv så klart.

Idag blev det ett hårt benpass på gymmet. 

Sen hämtade jag en hängig son på skolan. Efter ett snabbt besök hos skolans sjuksyster som undersökte ett märkligt "bett" på Neos ben, så blev vi akut vidareskickade till vårdcentralen som egentligen var på väg att stänga för dagen. 

Stackars barn har fått streptockocker i ett sår och nu går han för första gången i sitt liv, på antibiotika. Förmodligen har hans allmäntillstånd påverkats av detta men bakterierna hade inte hunnit sprida sig nämnvärt än som tur är!

Medicinen smakade vedervärdigt men duktiga Neo svalde den ändå! Efter det blev det så klart glass som pappa köpt och fredagsmys framför favoritserien på Netflix - Bayblades! ❤

Nu ska jag också fredagsmysa! Ha en trevlig kväll gott folk! ❤❤❤


Hockeykillen! 😂❤

Idag var en sådan där dag då Neo briljerade på sitt sätt. Han gjorde ett mål, sköt två på mål och passade så ett mål blev skjutet av en annan spelare i samma lag. Jag vet så väl att jag lättast ger honom självkänsla genom att inte framhäva prestation som morot allt för mycket. Men det är svårt att inte projicera min egen dåliga självkänsla på honom. Herre Gud vad svårt! 


Och SOM han äter nu för tiden!! Förmodligen en kombination av en tillväxtpuckel eller vad man nu kallar det - samt hård träning! 4 (!!!) smörgåsar fick han i sig i skolan innan jag hämtade honom. 

Jag tycker ändå att barnen blir pushade på ett lekfullt sätt. Ledarna är duktiga på att trycka på att det i första hand ska vara roligt. Ändå är de engagerade och glada så fort det går bra och barnen börjar spela mer riktig hockey med mycket passningar och stort intresse. (Eller hur man nu ska förklara det) 

Nästa helg är årets största match - och den första "riktiga"! Billys cup i Lidköping! Första matchen spelas redan halv åtta (!!!!) så vi kommer vara tvungna att åka från Vänersborgs arena runt 6, gissar jag på!! 

Kul ska det i alla fall bli och Neo är riktigt motiverad! 😜❤



Vardag

Till er som undrar hur det gick på mötet i fredags så kan jag kortfattat summera det med att halva skaran saknades eftersom min kontakt på Försäkringskassan hade blivit sjuk. Därför kom inte heller representanter från AMS heller. 


Istället blev det en summering om hur behandlingen fortskrider för just mig. De har märkt stor skillnad i förståelse kring vad Mentalisering ÄR och jag visar tydligt i gruppterapin att jag klarar det väldigt bra så länge jag inte själv är involverad på något sätt i andras problem. 

Hur som helst så måste jag pga detta, invänta ett nytt möte för att få ok på en anställning med Lönebidrag. Inte roligt för min arbetsgivare att vänta ytterligare heller så klart. 

I alla fall....från det ena till det andra så gjorde jag en av våra favorit-luncher här hemma härom dagen. Jag grillar varsin lax åt oss och wokar sen grönsaker och adderar hackad gurka i slutet (vill inte att den ska bli kokt). Sen gör jag en superenkel kall sås på en stor burk créme fraiche, en liten burk stenbitsrom, peppar och ett par stora matskedar honung. Salt behövs inte. Romen innehåller tillräckligt. Laxen kryddar jag med citronpeppar och salt och woken likaså. Mums!! ❤

På den sista bilden jag bifogar i detta inlägg, visar jag ett utslag Neo får titt som rätt. Vi har varit hos läkare och sjuksköterska vid ett flertal tillfällen men ingen vet exakt vad det är. Ofta kommer det ett gäng på 3-4 st i en samlad hop men denna gång kom det bara en. Den gör ont och kliar. Vi har fått tipset att det kan vara ohyra - insektsbett. Men vi har haft Antisimex här och huset är sanerat från ohyra. Vi anlitade dem efter första gången han fick utslagen och de hittade inget över huvud taget. Städning är nog sista problemet. Jag och Jonas städar möjligtvis för mycket. Allergi såg det inte heller ut att vara.

Därför frågar jag ER? Någon som möjligtvis vet vad detta kan vara? Det brukar försvinna efter ett par dagar men det är obehagligt att inte få klarhet i vad det ÄR!



Mellomys med vänner hemma hos oss! ❤

Och så firade vi så klart familjen Grammans husköp! ❤


Cream cheeze, chokladtårta med mango och ananas 😍😜😋❤

Idag har jag gjort en hybrid på frozen cheesecake och vanlig tårta, kan man nog säga. Fyllningen blev väldigt god så det blir nog bra! Dekorerar gör jag imorgon. 😉


Man börjar med att pensla de två översta delarnas undersida av chokladtårtbotten med smält choklad. Jag tog ca 100g ljus och 50g mörk. (ICAs) 

Medan chokladen stelnar, vispar jag ihop en burk Ica basic Cream cheeze och en liten burk créme fraiche lätt tillsammans med 2 tsk vaniljpulver och 3 msk florsocker.

Jag delar sen upp smeten i 50/50 i två skålar och lägger i (urkramad och så torr det går), en burk krossad ananas i den ena och finhackad mango i den andra. Jag köper ica basics frusna mango i bitar. Funkar hur bra som helst och är söt och god. Jag tog nästan hela påsen men det räcker nog med halva.

Imorgon dekorerar jag tårtan med grädde och några bär. Det blir nog smarrigt! 😁❤


Träning och sjukstuga...än!

Just nu befinner jag mig på mottagningen för att gå på ett omfattande möte med alla i MBT-teamet. 


Dessvärre blev min kontakt på Försäkringskassan sjuk och det innebär förmodligen att inte heller kontakt i arbetsrehabteamet kommer vara närvarande. Suck!

Dock så blir det en rejäl genomgång om min dagliga status och vad som kommer hända framöver. Tack och lov!

Lite nervöst är det! 
Neo är fortfarande hemma från skolan men han mår mycket bättre så på måndag ska han till skolan igen. 

Jag fick åka till skolan för att hämta material att arbeta med hemifrån när och om han orkar. Otroligt vad mycket de kommer efter bara av några dagars sjukdom!

Själv har jag också kännt av en latent förkylning som inte bryter ut. Men jag har använt echinagard riktigt flitigt så jag hoppas jag är bra till imorgon för då får vi besök. 

Våra vänner kommer och tittar på Melodifestivalen med oss. Mysigt! Ska göra en "grattis-tårta" då familjen Grammann äääääntligen har blivit med hus!! ❤



RSS 2.0