Jul jul strålande jul!

Julen har varit jätte fin och mysig - om man bortser från diverse krämpor och sömnbrist alltså. :)

Vi missade min syster och brors kalas då Neo lyckades pricka in en förkylning OCH ögoninfektion samtidigt. Väldigt tråkigt så klart. :/

Infektionen höll i sig men på Lilla Julafton mådde han såpass så kunde vi ändå åka hem till min syster i Alingsås. En på det hela taget supermysig kväll.

På natten däremot så vände det lite. Jonas fick världens problem med magen och själv kan jag inte - hur fruktansvärt det än må låta - sova helt avslappnat hos andra. Det blev ingen sömn den natten och pga magkatarr två nätter i rad de två nätterna innan, så blev det alltså tredje natten utan sömn.

På Julafton mådde jag lite illa men annars är jag riktigt förvånad över att jag orkade hänga med en bit in på kvällen ändå. En jätte mysig Julafton hos min moster med familj samt min familj och mormor.

Neo fick mängder av julklappar så klart. Jag och Jonas också men det roligaste var ändå att se vår lille kille riva i papprena. :)

Orken tröt strax innan julklappsleken så vi fick till vår stora besvikelse åka då. Märkligt nog så kunde jag inte sova TROTS att jag hade möjlighet sen! Pga allt adrenalin som höll mig vaken tre dygn i rad, säger läkarna. Men kroppen orkar inte vad som helst och nu är jag förkyld igen. Suck!

Jonas var dålig säkert i tre dygn också stackarn men som tur är så är han helt bra nu. Han har tagit upp simningen och promenaderna och fortsätter med sin kostomläggning. Det är väldigt roligt för honom för han har verkligen hittat motivation och ork att fortsätta så snart är han väl lika vältränad som han var när jag träffade honom för över 6,5 år sen. :)

Just nu är han på AMS och tar reda på hur konkurrenskraftig han är på arbetsmarknaden - med några andra tusen som liksom han, är de "lyckliga" som fick sluta efter Saabs konkurs. Ja han är ju inte direkt ensam om jobben så jag gissar på att man antingen måste vara riktigt slug i vad man väljer att göra eller kan tänka att flytta på sig.

Det sistnämnda är ju tveklöst det värsta som kan hända! Jag har iofs ett jobb där jag lätt kan jobba på andra orter men att lämna släkt och vänner och stå helt ensam på en helt ny ort, är INTE lockande!! Riktiga vänner växer inte på träd och kräver trots allt en del "omvårdnad".

Så vad vi än väljer för väg i framtiden så försöker vi ta en dag i taget. Längre än så, vågar vi inte se. En spännande möjlighet till förändring och personlig utveckling, är det så klart också. Inte minst för Jonas!! Men just nu är vi lite i chocktillstånd tror jag - och försöker ta det så lugnt det går.

Dags att se vad Neo sysselsätter sig med! Hej så länge!


Stressig vecka!

Den här veckan har varit allt annat än lugn. I vanliga fall så försöker jag hinna hem så jag thinner ta lite lunch innan jag hämtar Neo. Men reser man till och från Åmål, så går väldigt mycket tid till att bara köra. Och energi!

I alla fall - efter en vecka som varit ganska så tuff, så valde jag idag fredag att ta det lugnt. Eller lugnt och lugnt. Vet jag egentligen vad det innebär? Ha ha! Jag har städat upp, handlat, gått långpromenad med Aslan, skjutsat min far till verkstan och bakat bröd, kaka och julkolor. Och så har jag ÄTIT julkolor också! :D Det är ju min godisdag idag och idag har jag utnyttjat det minsann! :)

Så nu är det mesta inför julen färdigt - i alla fall det vår familj ska ta med oss. :) Imorgon tänkte jag och Jonas ta oss till en julmarknad. Japp vi älskar marknader, thats right! På söndag blir det kalas i Alingsås för min syster och bror. Och så blir det ännu en veckas arbete i Åmål innan jag tar en veckas semester! - tror jag!

Lilla julafton ska vi till min syster i Alingsås och sova över där till själva julafton då vi far hem till min moster och fortsätter festen där. Ska bli väldigt roligt alltihop!

Men en sak i taget! Snart ska Neo få nana och vi hoppas huset får vara varmt i natt. Vattenfall har nämligen haft problem i vårt område till och från hela dagen.

Hej så länge!


Pepparkakshus


Julgransjakt och pepparkakshusbakning!

Vilken vecka det varit! Är på tok för rastlös för att ligga hemma och vara sjuk! Men blir man sjuk så har man ju inget val! Tur man har en sambo som kan ta marktjänsten så att säga. Speciellt när man har en liten kille på 2 år som behöver uppmärksamhet.

På torsdagen var jag kanske lite väl optimistisk och for iväg till Ljungskile för att jobba. Fick förvisso ett par order men fick snart åka hem igen då jag kände mig svimfärdig, fick feber och mådde allmänt dåligt. Dagen efter däremot, så gick det bättre. Jag lyckades också slänga ihop ett egendesignat pepparkakshus och med Neos hjälp så prickade vi sen fast nonstops. :) Även om Neo mest tyckte de passade bra i hans mun. He he!

Idag är det lördag igen och jag ska göra ett nytt försök att åka till Mellerud och träffa iaf Camilla. Kanske någon mer. Men Natasza har farit till Polen så henne hinner jag tyvärr inte träffa. :/

I natt har Neo sovit uruselt. Kaaan ha något att göra med för mycket godis och för lite kvällsmat, kan jag tänka mig. :)

Nu är det nog dags att göra sig i ordning för lite julgransjakt. Hittills har de lyst med sin frånvaro nämligen.

Hej så länge!


Julgransjakt och pepparkakshusbakning


Förkylningstider

Ja så skriver jag igen - när jag egentligen inte har något att skriva om. Det brukar ju vara så - ungefär samma som det här med fotografering. Man glömmer av att fotografera när man har som roligast. Lite samma sak när det gäller bloggandet, har jag märkt.

Ligger i soffan med filt över mig, en rykande kopp te i muggen och tittar på enligt mig, världens bästa serie - V!!! Jag har alltid varit en riktig sci-fi-nörd och älskar allt som innehåller utomjordingar. Hi hi! Det bästa är när en film eller serie görs ur ett så realistiskt perspektiv som möjligt så att jag i min fantasi själv kan lägga till det som saknas.

Hela det där fanatiska intresset bottnar nog i kunskapen om hela vår existens - om meningen med livet, varför och hur, vem eller vad som skapade livet. Det är otroligt nervkittlande att tänka på en helt annan planet där evolutionen kan ha tagit en helt annan riktning och hittat lösningar på saker vi själva saknat i miljontals år. Vem vet?!!!

Och alla de där små sakerna - hitta lösningar på problem på en annan planet som vi själva har, samt kanske se hur bra vi själva utvecklats, är så otroligt spännande!! Och kanske där någonstans... Djupt begravd i den samlade kunskapen - kan man börja förstå varför vi lever här på Jorden, vilka krafter som skapat oss osv.

Finns exempelvis tiden? För om tiden existerar så måste ju något ha föregåtts av något annat sen tidernas begynnelse. Och vad fanns innan dess?? Min egen slutsats är att den enda förklaringen är att tiden inte existerar - eller snarare existerar i "vårt eget NU".

Man kan bli alldeles snurrig av allt analyserande och har jag väl börjat så kan jag ofta inte sluta.

Men det måste jag nu, känner jag. För hur mycket jag än vill, så orkar jag inte det mer. Är ju inte frisk och kryper längs väggarna av frustration!

Jag har inte tid att vara sjuk! Jag vill jobba in lite extrapengar för att kunna vars ledig i mellandagarna! Och min så extremt förvisso osunt prestationsinriktade sida, skriker högt när jag inte kan leverera. Något som jag givetvis behöver slippa till stor del. Suck och stön!

Ja ja. Inget att göra åt. Dags att titta på V igen och försöka drömma mig bort i science fiction-världen!!!


Tillägg

Notera mängder av stavfel och meningsbyggnadsfel. Skyller på yrsel och feber! ;)


Sjukdomstider!

Nu blir det ett gnälligt inlägg. Så, nu har jag varnat er. ;)

I lördags så for jag glatt till Mellerud, redo för en eftermiddag med mina vänner. Men dagen hade inte börjat så bra och det skulle inte bli bättre...

Under förmiddagen så hade hela familjen varit på en rejäl långpromenad och när vi kommit halvväggs, så började det blåsa och regna rejält. Neo frös och grät, själv var jag dyngesur och vi försökte förgäves hindra mer regn från att nå Neos lilla kropp.

Väl hemma igen så skyndade vi oss att klä Neo med varma kläder och värmde hans lilla kropp intill min egen. Själv hade jag nog inte en torr fläck på hela kroppen och jag började känna hur en förkylning som jag känt legat latent, började ge sig tillkänna.

Äsch tänkte jag! Nu var det så himla länge sen vi träffades så nu skulle det minsann bli av! Vi skulle ju till Sunlike och bada, sola och mysa för att sen äta middag ihop och sen åka hem till en av tjejerna och dricka glögg.

Jag for först hem till Camilla. Vi satt och drack lite kaffe och plötsligt ringde telefonen. Det var Jonas som ringde och knappt kunde prata. Han hade sååå ont i magen, hade plötsligt fått feber och huvudvärk och spydde som bara den! Usch vad hemskt för honom! Och vad maktlös man känner sig av att se någon må så dåligt!!

Eftersom vi har en son att ta hand om så fick jag blixtsnabbt sätta mig i bilen och köra hem igen. Väl hemma så hittade jag en hyperventilerande Jonas som genast gick till sängs.

Själv började jag må riktigt dåligt och den natten sov jag inte en blund! Att kunna sova och andas genom munnen för att näsan är täppt och med en krut-torr mun, är ingen hit!!

På söndagen mådde Jonas lite bättre. Själv var jag helt utslagen och var sängliggande. Idag kan jag iaf öppna ögonen, har fått sova lite och mår pga det, pyttelite bättre iaf. Men jag får tyvärr stanna hemma från jobbet, vilket är myyycket frustrerande! Jag vill ju försöka jobba lite extra nu innan jul så jag kan vara ledig i mellandagarna! Suck!

Nu ska jag sluta gnälla. Jonas bror David ska iaf hjälpa oss med att köra min bil till Däckman för service. Och Jonas är nästan helt frisk igen tack och lov!

Nu ska jag koka ingefära och tvinga i mig! Hej så länge!


Blommor i NOVEMBER!


Neo på liseberg


Glad sulkyåkare


Eller blivande snickare?


Blivande mekaniker? :)


Cooling!


Bulle och paket i sängen!


Neo 2 ÅR!!


Frölundafantast?


Aslan


Mor och son


Korrigering - på lördagen är tjejträffen så klart!! :)


Advent!

Det är lite trist för jag har vid ett flertal tillfällen försökt lägga till bilder i bloggen nu men appen via min iphone vägrar och eftersom jag så sällan sitter vid min dator numera så blir det aldrig av. Men igår satte jag mig faktiskt och sorterade foton samt sparade backuper, så det ska förhoppningsvis finnas tid att hitta fotona igen via datorn. :)

Det känns som en evighet sen jag skrev här nu. Och hur sammanfattar man då allt som hänt.

Vi var ju på Neos kusin Elliots jätte fina dop. Har jag skrivit det redan kanske. Jätte fint och mysigt var det!

Sen fyllde ju vår lille kille 2 år! Och vilket fint kalas det blev! Som vanligt så bakade jag för mycket så vi har frysen full ännu! Ha ha!

Jaså har jag skrivit om det också. Ha ha! Tja, vi har varit på flera födelsedagskalas sen dess och i fredags efter jobbet for vi till Liseberg för att spana in julmarknaden där. Som vanligt superfint!! Neo var sådääär förtjust i vahlrona mjölkchokladdrycken som jag och Jonas däremot smaskade i oss. Desto mer populär var den gigantiska kanelbullen som vi delade på! :)

Vi åkte alla möjliga barnvänliga åkattraktioner och shoppade även lite till den kommande julgranen. Vi ska nämligen ha en kungsgran i år, hade vi tänkt. :) Mest för att slippa barren men så är den ju sååå fin också!

Imorgon är det fredagsmys igen och jag har noll idéer om vad jag ska hitta på. Utöver godiset då alltså. Sen ska jag iväg och köpa glögg för på fredagen ska Neo och hans pappa ha mysdag själva medan Neos mamma far iväg till Mellerud på Tjejträff. Bl.a. Ska vi mysa på Sunlike, bada och sola. Sen äter vi gott och dricker glögg hos en av tjejerna efteråt. Ska bli mysigt!

Snart fyller också båda mina syskon år och sen är snart julen här på allvar. Vi har redan pyntat ordentligt. Nya julgardiner har vi, likaså ljusstakar och dukar och några tomtar har redan kommit fram. Köpte också ett par julböcker åt Neo som vi kikat lite i.

Nej nu är det allt dags att krypa till kojs! Hej så länge!


RSS 2.0