Neo klappar fint!


Någon som känner igen någon? :)


Far och son spanar in giraffer


Lysekilsbesök, Djurparksbesök, fest och Danmarksbesök!

Det var ett jätte trevligt besök i Lysekil minsann! Det är så härligt att hälsa på min mormor - hela hennes hus är fullt av minnen för mig. Det blir en nostalgitripp utan dess like. Jag hade ju hoppats att min son fick lära känna sin egen mormor. Men så blev det ju tyvärr inte. Det finns nog inte så många platser som hemma hos min mormor, som jag känner hennes ande så starkt ändå och det känns varmt och tryggt. Jag tänker på alla de fina minnen jag har från min barndom, då vi på mitt sommarlov, samlades allihop - alla min mammas syskon, alla kusiner och så mormor och morfar så klart. Vi brukade åka och bada och brände oss lite till mans allihop. Men vad gjorde väl det, när mormor kom med en underbar strut med glass efter hennes goda mat. :)

Dagen efter så for jag, Jonas, Neo och Jonas bror David till Borås Djurpark. Ibland känns det som jag skulle kunna flytta in på en djurpark - så mycket älskar jag djur och natur och då speciellt de där stora farliga djuren som man aldrig annars ser. Jag hoppas kunna dela med mig av den spänning till Neo som min pappa gjorde när jag själv var barn och han på ett spännande och pedagogiskt sätt, berättade om alla djuren och fick det att kittla i min mage av spänning. Det är absolut bland det roligaste jag vet att gå på Zoo!! Nu var det väl som så att Neo inte direkt var överförtjust i lejon och tigrar. Istället spanade han storögt in stängslet. Däremot äääälskade han att gå i minizoo och klappa (och jaga) alla getter, minigrisar och kaniner. Att leka i Borås Djurparks egna lekparker var också väldigt kul, tyckte han. Så det dröjer nog något år till innan han till fullo kan uppskatta djurparkens alla sidor. Hi hi hi!

Denna vecka har jag hurtat till mig lite, kan man säga. Nu har jag nämligen tröttnat på de överflödiga kilona och min dåliga (usla) kondition! Jag har ju faktiskt haft rätt hygglig sådan en gång i tiden så det här är bedrövligt! Jag har gått långa promenader och cyklat och börjat tänka lite mer på hur jag äter. Känns jätte bra och jag mår mycket bättre redan!

Imorgon ska vi på (överrasknings-) fest! Jonas farbror fyller 60 och vi ska överraska honom (och här håller jag tummarna för att han inte läser min blogg - känns högst osannolikt men man vet ju iofs aldrig) med pompa och ståt. Ska bli väldigt spännande och kul! :)

Och sen har vi söndagen på oss att återhämta oss för på måndag så far vi på vår lilla minisemester till Danmark! Ska bli jätte kul!!

Nu är det dags för vår lille kille att nana igen.
Hej så länge!

Tuffingen


Semester semester semester

Ja man skulle kunna tro att jag upprepar det som ett mantra. :) Det har blivit fasligt mycket motion senaste dagarna i alla fall. Vädret har ju inte varit det allra bästa så vi har promenerat till diverse utflyktsmål för att göra dagen lite roligare - och nyttigare. Att man får motion, lite frisk luft, sol och rastar vovven samtidigt, gör ju inte direkt ont.

Igår kväll så kom min bror och far på besök och agerade barnvakter medan jag, sambon och hans bror for och såg sista delen av "Harry Potter". Jisses vad bra den var! Jag älskar iofs alla de filmerna. :) Nu ser jag fram emot Grön Lanterna. ;) Japp, jag är sci-fi-fantast - thats right! ;) Men risken är kanske iofs att jag ser filmen på dvd så det dröjer nog innan jag kan se den. Ja ja...

Imorgon åker jag och Neo till Lysekil och hälsar på min mormor. Dit kommer också min syster och bror... Och Neos kusin Elliot så klart! Ska bli trevligt! Och på måndagen så åker vi till Borås djurpark. Jag äääälskar djurparker så det ska bli jätte kul - jag är barnsligt förtjust i att se stora katter och andra exotiska djur.

Nu är det dags för vår lille parvel att nana!
Hej så länge!

Munnen full!


Påskkärring mitt i sommaren


Förkylning i semestertider!

Ja ja, man ska väl inte klaga, antar jag. Jag haaar ju i alla fall semester! Men nog vore det ännu roligare om man hade fått vart frisk hela tiden ock! Men man kan väl inte få allt, antar jag. ;)

Vi har i alla fall hunnit göra en hel del roligt - trots förkylningen! Jag och Neo for till Mellerud och träffade min väninna Camilla. Jätte mysigt med fika ute i naturen! Måste tillägga att det inte är heeelt enkelt att ha med sig en 1,5-åring som INTE vill sitta still och nöjer sig med att titta på saker i timmar längre. (har han iofs kanske inte gjort någonsin) En träslev eller visp, är liksom inte så spännande längre. Däremot springa omkring och klättra och hälsa på i folks trädgårdar och springa ner till vattnet, ut på gator och andra farliga ställen. DET är roligt det! Puh!

Dagen efter var en riktig utedag. Vi gick en lååångpromenad och handlade (grönsaker höll jag på att skriva), växter till trädgården. Till saken hör också att jag fick en jätte fin Rhododendron i födelsedagspresent och den grävde vi ner på ett fint ställe. Sen for vi och köpte ett äppleträd också - något vi saknat att ha. Och vi köpte den svenska sort vi gillar bäst - Ingrid Marie!

Sen förgylldes min dag med att börja känna av en ankommande förkylning - mitt i sommaren!! Neo har ju haft en rinnande näsa så det var väl inte helt otippat. Ja ja... Har snällt fått hålla mig lugn och stilla hemma, proppat i mig Echinagard och ingefärste och försökt mota bort förkylningen med allt vad jag har. Jag vet inte om det var någon av mina häxbrygder eller vad det var, men förkylningen har inte riktigt brutit ut och peppar peppar, så tror jag minsann att den håller på att ge med sig! Känner mig mer eller mindre helt bra faktiskt! En fördel dock har ju varit att jag kunnat börjat med min sommarläsning. Mycket trevligt! När man har en liten parvel på 1,5 år så kan man iofs inte sitta i timmar och läsa men det är härligt att kunna göra det de stunder man har! :)

Veckan som kommer ska det tydligen regna men Jonas tänker ta varenda tillfälle i akt att börja måla huset igen. David kommer tack och lov och hjälper honom (oss)!

På tisdagen far vi iväg till Smögen! Min moster med familj, har lagt till med sin segelbåt där då så vi ska träffa dem där. Jag ska självklart hälsa på min mammas grav och hoppas även hinna med en sväng till min farmor - kanske även min farbror. Sen får vi ta dagarna som det kommer. Hoppas ju så klart på bättre väder än vi haft hittills men det verkar väl inte så superlovande kanske. What ever! Det blir inte roligare än man gör det!

Nu ska jag ta hand om min lille kille här!
Hej så länge!

Neo klappar (och jagar) kanin


Emmaus!

Få saker väcker så stor nostalgi för mig som dagstripparna vi gjorde till Emmanus, när jag var barn. Jag fick rida ponny och så gick vi runt och klappade alla djuren. Iom att min familj inte hade något husdjur på den tiden, så var detta väldigt spännande! Djur har alltid fascinerat mig och jag drömde hela min barndom om att få en hund, men jag hade så klart ingen möjlighet att ta hand om hunden själv och iom att mina föräldrar inte var lika noga med det, så blev det aldrig någon hund. Men både jag och min syster har alltid älskat hundar så nu har vi varsinn som vuxna istället. :) Aslan heter vår lille juvel och är en blandning mellan Border Collie och Labrador. En liten släng av Berner Sennen finns där också men bara en liten släng så att säga. ;)

Så idag så for vi alltså till Emmaus - jag, Neo och Neos farmor Eva. Jag minns ju Emmaus som ett gigantiskt zoo och med mängder av djur. Så upplevde jag det inte nu. Jag vet inte om det beror på att Emmaus har förändrats sedan dess eller om det beror på att jag var mindre och hade färre referenser. Kanske en kombination. Neo var i alla fall fascinerad av mini (som jag knappt upplevde var "mini"!)-grisen, kaninerna, hönorna och getterna. Hästarna var på sommarbete och vi hann aldrig träffa dem. Men de har kvar ponnyridningen så när Neo blir lite äldre så ska han självklart få testa på det. :) Neo tyckte det var jätte kul när killingarna hoppade och skuttade och jagade dem gärna - här försökte jag givetvis stoppa honom, men det är otroligt hur snabb en liten 1,5-åring kan vara ibland!! :)

Efteråt, passade jag och Neo på att åka till Överby och handla loss lite för presentkorten jag fått i present och sen var vi nog båda lita trötta och sökte oss hemåt.

Imorgon ska jag och Neo åka till Mellerud och träffa min väninna Camilla. Vi ska ha en heldag på stranden och bara gotta oss! Det ska bli jätte mysigt! Vi hoppas bara på att vädergudarna är med oss så att vi slipper bli blöta och frysa.

Nu är det dags för en liten kille att lägga sig och nana.
Hej så länge!

En underbar parfym!


Neo och Aslan myser innan kalaset


Mysig födelsedag!

Den 6:e juli så fyllde jag 36. Och iom att det var en vanlig vardag - om än under semestertider, så firade jag inte så vansinnigt mycket. Men det är både rörande och roligt att jag fick så många trevliga grattis-önskningar via Facebook. Och så fick jag min present från Jonas så klart. Han hade köpt en ny version av parfymen Amor Amor. Äääälskar den parfymen!! (-erna) Första versionen av den parfymen fick jag av min väninna Camilla i 30-årspresent och sen dess så är jag såld. Försöker använda den vid speciella tillfällen men ibland har jag den även på en vanlig vardag. Underbar är den!

Jag köpte också lite bakelser som jag och Jonas smaskade i oss på kvällen. :) Ibland behövs det inte så mycket för att göra en dag riktigt bra! Och det är just det som är poängen, tror jag. Om man har förmågan att kunna njuta i nuet - att kunna vara lycklig och få glädjerus av de små tingen - eller bara känna harmoni, utan att det ska krävas så mycket stimulans, så har man nog kommit en bra bit på vägen med sig själv för att må bra.

I alla fall... Idag lördag hade jag kalas. Det hade jag mest för att samla folk. Det är ju så sällan flera i släkten samlas nu och det är roligt när man kan lyckas med den biten, trots att det är semestertider så att säga. Jag bjöd på lite sallad med bröd, en jordgubbspavlova (tårta), bullar, jordnöts-cupcakes, finska pinnar mm. Jag själv är nöjd och jag tror det var uppskattat. :) Nu har jag frysen full av de där cupcakesen och de är farligt goda, enligt mig! Recept finns att finna i Leila bakars bok förresten.

Imorgon ska vi försöka bada och på måndag far jag nog iväg till Emmaus i Uddevalla med Neo. Vet inte än om jag drar någon med mig. Det får vi se. :) Ska också börja med min mysiga sommarläsning. Tror jag ska börja med Marian Keyes faktiskt.

Nu är det dags för Neo att få i sig lite kvällsmat - om jag nu lyckas med det efter alla godsaker under dagen. :)

Hej så länge!

Redo för party!


Nästan alla "brudarna" samlade!


Ingen som kan klaga på att vi aldrig log den kvällen! :)


Partypinglor!


Neo badar


Nedräkning!

Nu är det banne mig nedräkning till semestern! Jag har knappt vågat tänka på den iom att jag varit så inställd på att få ihop tillräckligt med ordrar för att verkligen kunna njuta av den. Men nu känns det som att jag borde kunna slappna av ordentligt. :)

Hur som helst! I lördags var jag på en riktig tjejfest som hette duga! Jisses vad roligt vi hade! Och för ovanlighetens skull så tog vi lite foton under kvällens gång. Ofta brukar man ju missa den biten - ju roligare man har det. Men så vart det inte denna gång alltså. Vi var hemma hos min kompis Jeanette och åt lite grillat och Jeanette bjöd på en supergod kladdkaka med jordgubbar och grädde. Smaskigt! Sen tog vi oss in till Mellerud "city" till själva Kanalyran. Vi gick direkt in i öltälten och blev sittandes där innan jag lämnade tjejerna för att ta mig hem till min lilla familj.

På söndagen så for jag och Neo hem till min syster i Alingsås. Herre gud vilken söt och pytteliten bebis hon har fått! Han är helt ljuvlig och nu är det bestämt att han ska få heta Elliot. Jätte fint namn! En annan är ju så gammal så man tänker på ET och Elliot som var huvudrollskarraktären i den filmen. En underbar snyftfilm som alla borde se! Speciellt Sci-fi-fantaster som jag själv. ;)

Lille Elliot var så snäll hela tiden och tydligen så sover han riktigt bra än så länge, vilket så klart är jätte skönt för min syster som därför kunnat återhämta sig riktigt bra efter förlossningen. Till slut så öppnade han i alla fall sina små ögon och vilka underbart vackra ögon han har! Det är inte utan att man blir lite sugen på en bebis igen! Ha ha!

Vi gick också en promenad ner till deras strand och Neo fick bada riktigt ordentligt för första gången det här året. Och ni må trooo att han tyckte om att bada!! Ha ha! Jisses vad han skrattade och tjoade. Lite kallt var det kanske och den där lilla paniken när det kalla vattnet plötsligt duschade över hans lilla kropp, chockade honom nog lite. Men roligt var det!! :D

Den här veckan har varit seeeg - så klart, eftersom det snart är semester (!!!). Och imorgon onsdag så fyller jag år. Tjohej - eller inte. Tja, det är väl inte som så att man ser fram emot att bli ett år äldre längre direkt. Ha ha! Men jag gråter inte heller. På lördag så har jag tänkt ha lite kalas. Av förklarliga skäl så blev det ju inget kalas förra året när jag fyllde jämt. All vår kraft och alla våra tankar gick ju till förlusten av min mamma. Men i år så har jag i alla fall tänkt ha lite kalas. Det roliga är att jag har lyckats samla några stycken. Annars så har ju väldigt många semester den här tiden på året och hittar på saker på varsitt håll. Det är då lätt att förlora kontakten, tror jag. Speciellt som mamma var den som ofta höll oss samman så att säga. Men på lördag så kommer några stycken i alla fall. Släkten har börjat bli riktigt stor nu så man kan ju inte bjuda alla tyvärr - men några blir det allt.

I alla fall... Nu ska jag försöka ladda över fotona som togs i helgen. ;)
Hej så länge!

RSS 2.0