Nya rutiner!

Så har höstens nya rutiner börjat skapas. Var på min första mattelektion härom dagen. Blev lite skraj till en början när jag kika på vad vi egentligen redan bör kunna som ett rinnande vatten, men lugnade ner mig något när jag insåg att i princip alla andra satt som fågelholkar de också.

Verkar vara ett riktigt trevligt gäng om än ganska få. Jag tror väl iofs att folk läser det de behöver för att komma in på en viss utbildning och struntar i resten. Matte C (eller 3C som den nu heter), behövs förvisso för de flesta högskoleutbildningar (vad jag kan se) så det förvånar mig lite att inte fler läser den. Min mattelärare sa nämligen att det sker ett ganska stort bortfall från B till C.

Ja ja... Hur som helst. IOM att kursen är ny och böckerna likaså, så har vi fått ett gäng stenciler att gå igenom och lösa uppgifterna på dem. Bara hälften av veckobetingets sidor finns med så det gäller att boken dimper ner i lådan på måndag, senast tisdag om man ska hinna.

Och där kommer vi till nr 2 i det hela - hur i all sin dar hade jag fixat den här kursen utan en pappa som är mattelärare!?! Oh My god! Har ringt honom efter minst vartannat tal! Det gamla maskineriet har väl så sakteliga börjat gnissla igång där uppe och jag kommer ihåg - men bara när pappa påminner mig och jag är ganska säker på att jag inte skulle kunna räkna ut samma tal - iaf vissa av dem, själv några minuter senare.

Så jag har lånat pappas B-kursbok och tragglat lite regler och formler. Tänkte försöka förhöra mig på dem imorgon. Har förstått att jag helst bör kunna dem utantill för att snabbt snappa upp allt jag nu ska lära mig.

Jag hade ju tänkt försöka nöja mig med att räkna på torsdagens lektion samt på fredagen efter träning och veckohandling. Men jag har insett att jag nog kommer få offra några helger och eftermiddagar.

Mina planer är nämligen följande=
Måndag-onsdag så jobbar jag. Torsdag och fredag pluggar jag. Träningen har jag kommit bra igång med nu och tränar måndag, onsdag och fredag och min förhoppning är att den ska göra mig mer stresstålig och få bättre sömn. (vilket jag redan märkt effekt på) Men samtidigt går det väldigt mycket tid till träning IOM att man ska resa dit, duscha osv också.

Och så har jag ju en vovve som behöver rastas varje dag också. Nu när Jonas börjar plugga heltid så får vi ha Neo på förskolan heltid tack och lov. Det blir så klart en stor omställning för honom också och jag märker redan att han söker lite mer uppmärksamhet, vilket säkerligen beror på en smått sönderstressad och därav disträ, mamma.

Med facit i hand och precis varit sjukskriven pga stress, så kan man ju tycka att detta är övermäktigt - rent av idioti! Problemet är att jobb finns inte lediga i överflöd på marknaden idag - iaf om man som jag, behöver komma ifrån provisionsbaserad lön. Då står studier som ett alternativ och för att kunna vidareutbilda mig, så behöver jag matte C.

Sen har vi den ekonomiska biten och varför jag inte väljer att plugga på heltid osv men det orkar jag inte gå igenom. Puh!

Och mitt uppe i allt så ska man orka vara mamma i första hand, sambo i andra, vän i tredje osv osv osv. Har radikalt dragit ner på mitt umgänge med vänner nu. Jag måste det - om jag ska fixa det här.

Hoppas hoppas!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0