Jonas och Nathalie för sisådär 17 år sen kanske :)


Aktiva dagar minsann!

Nu har tjejen kommit igång! Jag har tränat, gått långa promenader och faktiskt även tittat på utbildningar och sökt några nya jobb. Att det gått bra att träna är jätte kul! Speciellt som jag inte har kunnat träna så hårt på väldigt länge i och med att jag haft svårt för att återhämta mig de sisådär senaste nio månaderna. ;) (dålig nattsömn)

I fredags kom så våra splitter nya fönster och Jonas nya säng. Jag fick snällt hålla mig hemma hela dagen eftersom allt kunde komma ungefär när som helst under dagen. Inga problem. Jag förbredde mig med film och godis. :) (jag var ju tvungen att "fylla på energiförlusten" från all träning hi hi hi!)

På söndagen kom min bror på besök med en vän. Han har fått nytt jobb på en underleverantör till Volvo så det var så klart jätte spännande att höra hur han haft det. :)

På måndagen gjorde jag en chansning. Jag hade nämligen hört att det är väldigt bra arbetsklimat på Länsförsäkringar här i stan och bortskämd som jag är - med att hittills fått många av de jobb jag sökt genom att åka till företag och presentera mig, så tog jag med mig CV och for dit. Snyggare lokal får man nog leta efter. Golvet var så polishat så jag nästan blev bländad av glansen. Kort sagt - urfint! En trevlig tjej tog emot mig och mitt CV med reservationen att de inte "brukar ta emot" CV så här och brukar hänvisa till de jobb som står ute på arbetsförmedlingens hemsida. Men hon gjorde ett undantag, sa hon. Ja, sa jag. Jag räknar inte med någonting men det skulle vara jätte kul om jag fick chansen att jobba hos er! Hoppas kan man ju alltid men som sagt - jag räknar faktiskt inte med något.

Resten av dagen sökte jag några andra jobb på det traditionella viset - det sätt som jag själv sällan fått jobb på - via mail och brev. Men någon gång kanske blir den första så det är ju värt att ge det ett försök. :)

Idag har jag tagit det lugnt, om man bortser från en långpromenad och att en före detta kollega ringde mig och ville erbjuda mig någon form av jobb. Han ska komma hem till oss på besök nu på fredag och berätta mer. I och med att jag funderar på utbildningar och jobb, så passar det ju bra så jag tackade ja till det besöket. :)

Den utbildning jag främst funderar på är till Fastighetsmäklare. Jag tror att jag kan använda mig av mina "talanger" på ett bra sätt där. Jag har ju lätt för att få människors förtroende i affärssammanhang, är verbal och har lätt för att sälja över huvud taget. Egenskaper som passar förträffligt när man är säljare så klart - men kanske även som mäklare. (och borde nog kunna konkurrera ganska så bra med alla andra som också läser till mäklare idag - för de ä tydligen några stycken har jag förstått he he) Fördelarna torde vara fast lön, jobb dagtid och att slippa den hårda press som försäljning oftast innebär. Men men.... Jag har ju redan läst en del och ÄNNU mer CSN lockar INTE! Huane mig! Om man ändå kunde komma undan det på något vis. Hade varit super!!

Orsaken till denna trötta dag idag är att Neo sov jätte dåligt i natt igen. Jag har märkt att han ofta spyr av D-vitamindropparna och gör han det inte, så sover han sen oroligt på natten och vaknar och gråter eller gnäller. Han mår uppenbart inte bra av dem och jag har testat både oljebaserade droppar och vattenbaserade så nu ger jag snart upp! En kompis på Facebook har däremot rekommenderat Omega-3 från och med att han är 1 år eftersom det också innehåller D-vitamin så jag ska satsa på det sen istället, tänkte jag.

Nu ska jag vila mig lite. Neo sover nämligen som en stock. :)
Hej så länge!

ärldens goaste unge!! :)


Fullsmockad dag!

Tjosan!

Igår hade vi sannerligen att göra, Neo och jag. Först for vi hem till min faster som bor i Uddevalla. Hon och hennes man, ska som sagt sälja ett av sina hus och med anledning av det så vill de göra sig av med lite saker. Fick med mig en fin pall, lite kläder, lite husgeråd, en ljusstake etc etc etc. Trevligt och praktiskt minsann. :)
Sen for jag hem för att lasta av alltihop. Jonas hade ramlat i trappan och slagit i sin axel i förrgår och fått anvisningar av doktor att stanna hemma och vila den i några dagar. Till saken hör ju att han arbetar som lackerare och som sådan så använder han just den armen väldigt mycket. Otur värre! Så han fick ta det lugnt och bara hjälpa mig lasta av lättare saker i bagaget.

Inte många minuter senare så for jag och Neo iväg igen. Den här gången till Trollhättan för att träffa min väninna Camilla. Vi satte oss på ett kafé i centrum och fick som bonus lyssna på Mona Sahlin när hon propagerade för sin ideologi. Fördelar och nackdelar med allt hon sa men måste ge henne en eloge när hon mycket smidigt nonjalerade ett par toblerone som kastades upp på scen. :)

Idag har jag tagit det extremt lugnt. Jag har förvisso gått en långpromenad med Neo men annars har det inte hänt så mycket. Jag ringde Försäkringskassan i förmiddags. Det var ju en rolig visa. Först fick jag vänta i tjugo minuter. Kom på att min kontaktperson kanske lämnat sitt telefonnummer i något av mina papper så jag rotade fram ett sådant och hittade till min glädje hennes direktnummer. Då visade det sig att det inte fungerar längre! Försäkringskassan i Vänersborg har ju bantats ner och flyttat. Så det var bara att ställa sig i ytterligare en ännu längre telefonkö för att få reda på att deras system i dag kraschat så jag får ringa senare. Några timmar senare så fungerade det igen. Lyckades få min kontaktpersons nya telefonnummer men då var hon på semester. Ja ja... Shit happens!! :D

Så här ligger det till: För ungefär fyra år sen så "Gick jag in i väggen" som det så fint heter. Jag är en minst sagt hård person mot mig själv och kan bokstavligt talat köra slut på mig själv för att nå ett mål. Detta har många gånger varit en fördel för mig. Speciellt i mitt jobb som säljare, men även i idrott, när jag pluggat etc etc etc. Men när jag lämnade mitt förra förhållande och inte fick sålt huset vi hade tillsammans, samtidigt som jag träffade Jonas och flyttade ihop med honom och jobbet krävde extremt mycket av mig - så kraschade jag en dag. Det var nog bland de värsta dagar jag varit med om i hela mitt liv. Jag trodde jag skulle dö. Jag orkade knappt resa mig upp. Jag kan sätta något på att det är hjärtat som inte orkar längre när man blir utbränd som det också kallas. I ett års tid så försökte jag återhämta mig och kunde till slut återgå till mitt jobb.

Jag hade tur. Mina arbetsgivare hade fixat andra arbetsuppgifter åt mig. Jag fick ta hand om ett eget projekt som innebar en hel del administrativa uppgifter och jag behövde inte anstränga mig hälften så mycket längre. Underbart! Men ett år senare så gick det företaget i konkurs. Mitt projekt var det enda vinstdrivande och därför blev jag erbjuden att fortsätta med det - svart. Istället hoppade jag på Bertmarkståget och har jobbat där i två år. Fem år fick min förra arbetsgivare av mig totalt, kan man nog säga.

Nu när Neo inte sover så hiskeligt bra på nätterna och han snart ska skolas in på dagis, så är jag supernervös för att börja på en ny arbetsplats och stressen kring inskolning på dagis, ska bli för mycket för mig. Jag har inte RÅD att gå in i väggen en gång till när jag nu är mamma!!! Så för inte allt för länge sen så tog jag kontakt med Arbetsförmedlingen för att få lite coachning i vad jag ska göra - om det exempelvis finns något jag kan söka där jag kan utnyttja min potential fast inte som säljare. Egentligen fick jag noll hjälp för man måste nämligen antigen redan ha gått in i väggen, eller ha blivit arbetslös för att få hjälp av dem. Men tjejen jag pratade med, tipsade mig ändå om Coach eftersom jag har en hel del grundkunskaper i användbar beteendevetenskap och psykologi också.

Mer än så kunde hon inte göra. Så nu ringde jag min kontaktperson från tiden då jag gick in i väggen och talade in ett meddelande på hennes telefonsvarare - förklarade hur det ligger till och hoppas hon kan tipsa mig om vad jag kan göra och hur jag kan förbereda mig, samt vilka rättigheter jag har. Hoppas på bättre tur där.

Nu ska jag snart iväg till svärmor. Jag ska nämligen få låna lite album av dem från när Jonas var runt 20. Vi gjorde ett album åt Jonas dotter Nathalie för några år sen genom att ta kopior på fotona och nu vill jag göra ett liknande åt Neo. Ska bli kul!

Nu klagar Neo så jag får ta hand om honom. Hej så länge!! :)

Inception


Bio ensamma för första gången på ett par år!

Så kom dagen eller snarare kvällen då vi fick barnvakt för första gången. Gissa om jag var nervös! Den som skulle passa Neo var min pappa. Efter lite information om Neos rutiner, så for jag och Jonas iväg in till stan. Inception var det vi såg. En jätte bra film faktiskt! Trist bara att jag var sååå himla trött! Hade nämligen gått en nästan 2 timmar lång promenad med son och vovve, tidigare under dagen. Jag hade också storhandlat, lagat mat, städat upp osv osv osv. Och är man van att lägga sig runt 20:00 på kvällarna för att garderas ett par timmars sömn, så börjar man jäspa tidigt på kvällarna. Men det gick ändå minsann! :)

Men.... En ganska tuff dag och bio sent på kvällen och sen var det bara bums i säng. Neo vaknade runt 23:00 som han brukar göra för att få sin välling. När jag satt där och gav honom välling, så kände jag plötsligt hur något rann längs mitt ben och ner i min säng. Blöjan satt inte som den skulle!!! Hela Neo, hela jag och vääääldigt stora delar av min säng blev dyngesur! Inte mycket att välja på - bara att tvätta Neo, byta blöja, byta sängkläder och duscha mig. Puh! Men sen somnade vår lille skrutt nästan direkt tack och lov och om man bortser från en hel del "pratande i sömnen", så fick jag nog i alla fall ett par timmars sömn. :) Lovely!

Så kan det gå minsann! Nej, nu är det dags att ta itu med denna dagen.
Hej så länge!

Stor pojke nu! :)


Pizzabakning och grillning

De senaste två dagarna har jag och Jonas sysselsatt oss med att fixa och dona. I förrgår så bakade jag Tacopizza som vi bjöd Jonas mamma och bror på. Det var smaskigt minsann!

Igår så kom de igen. Vi tvättade bilar, Jonas mamma vaxade sin, jag städade hela huset och så fick vi besök av en ventilationsfirma som kom för att se hur det står till med ventilationen i vårt badrum. Som Jonas redan listigt listat ut, så var den ingen vidare. Än värre var att vi inte har någon bra ventilation på vinden så det kan bli mögel där. Det är inget vidare kul med en sådan risk när man har barn direkt!

Senare på eftermiddagen så satte vi oss på uteplatsen och grillade. Bäst att njuta av sommaren medan den fortfarande finns kvar. :)

Mitt upp i alltihop så fick jag reda på att min bror fått jobb på en underleverantör till Volvo i Göteborg!! Grattis käre bror!! Underbart!! På samma arbetsplats OCH skift, jobbar dessutom en nära vän till honom och det gör det hela ännu mer roligt så klart. Så nu har han sagt upp sin lägenhet och shär i stan och söker med eld och låga efter en ny i Göteborg - helst så centralt som möjligt även om det naturligtvis inte är så enkelt att få. (någon som har något tips????)

Idag ska jag och neo fara hem till min faster Lisbeth i Uddevalla. Min fasters man Stig, har reumatism och osteoporos och har börjat bli allt sjukare tyvärr, så de tänker sälja ett av sina två hus och bo i det de har på kusten. Till följd av detta så behöver de göra sig av med lite saker som de har dubbel uppsättning av, så då frågade min min faster om jag ville komma till hem och se om det är något jag vill ha. Lisbeths man är revisor och han har haft en kund som äger en stor klädkedja. Min faster har fått väldigt mycket kläder gratis av dem men det är inte alltid kläderna passar henne eller är i den stil hon gillar mest och då ringer hon mig för att höra om det är något jag vill ha. Sen shoppar hon gärna också och ibland är det något som hon tröttnar på som jag får ta över. Rätt smidigt och praktiskt för mig så klart. :)

Snart är det dags för Jonas att börja jobba igen. På måndag närmare bestämt. Själv ska jag börja utnyttja Saabgymet och komma igång med träning en gång för alla!! Sen är det snart dags att börja förbereda sig mentalt för både inskolning på förskola (dagis) (iiiiiih!) och jobb. Är iofs inte förrän i november men tiden går snabbt! Usch och fy! Hade gärna varit hemma med Neo ett halvår till. Men men... så är det. Nu får jag gå och titta till honom.
Hej så länge!

Hamranestugan


Mysig dag med vännerna

Den här dagen har varit riktigt mysig! For till Mellerud, en bra bit utanför på vischan till ett ställe som heter Hamrane. Där ute har de ett fik, som (märkligt nog verkar vara vinstdrivande trots läget) är jätte mysigt! Väl värt att besöka. Klengås, serverar de där. En smörgås, kan man kanske säga att det är. Och man får dricka och äta hur mycket man vill - tills man är mätt. :)

Jag träffade Camilla och Jeanette där. Natasza var på väg till Polen för att hälsa på sin mamma. Lite trist att hon inte kunde vara med, men jätte trevligt ändå!! (som det alltid är när vi tjejer träffas!)

Idag vart det mycket djupa ämnen på vårt snack-schema. En fråga som väcktes var Om all orsak har en verkan, varför skulle det i så fall inte finnas ett logiskt svar (och en fortsättning) på "efter livet"? Andra ämnen var (så klart) karlar och barn. Två ämnen som vi av någon anledning inte verkar få nog av, år efter år. *skratt*

Imorgon ska Jonas, Neo, Jonas mamma och bror och jag, åka till Ikea. Dags att barnsäkra hemmet på allvar, har vi märkt. Vår son är mer mobil än någonsin nu och har börjat utmana livet mer än lovligt mycket. Så Nu ska har handlas säkerhet till hemmet. ;)

Nu är det snart dags att lägga min lille kille - Neo alltså, inte Jonas om någon trodde det. *fniss* Hörs snart igen!
Hej så länge!

Jag Camilla Natasza och Jeanette - och min lille älskling också så klart! :)


Partybrudar!


Tjejfest!

Igår hade vi i "tjejgänget" lite fest hos mig. Riiiktigt mysigt och trevligt. Jonas fick vara med på ett hörn i början men när vi började bli för fnissiga så tyckte han att det var nog och gick och satte sig framför sin dator. Så kan det vara ibland. Det finns säkert många brister i boken "män är från mars och kvinnor är från venus" (är lite osäker på bokens exakta namn) - men den har en stor portion charm och en hel del stämmer nog rent generellt, tror jag. I alla fall stämmer den för mig - och när det gäller allt för mycket analyserande och babblande, så suckar Jonas djupt. Ha ha!

De andra tjejerna blev snart salongsberusade och med detta, så ändrades karaktären på samtalen. Själv var jag nykter eftersom jag skulle skjutsa in dem in till stan lite senare. (när man har en liten 9 månaders kille som vaknar ofta på nätterna, så är sömn helig och då offrar man gärna en utekväll på krogen ;)...)

Till saken hör att jag själv fyllde 35 för ganska exakt en månad sen (6 juli) och en av tjejerna fyllde just denna dag (7 augusti) och därför passade vi på att slå ihop våra kalas och ordna lite middag tillsammans.
Till middag åt vi potatisgratäng (en sådan där färdiglagad som bara är att slänga in i ugnen) och ugnsstekt örtmarinerad kyckling. Till detta serverades sallad och cider. Lite senare satte vi oss ute i utemöblerna och åt Kings glasstårta som för övrigt är supersmarrig! Som tur är så finns det en hel del tårta kvar - hä hä. Den kommer med all sannolikhet slinka ner i Jonas och min mage inom närmsta framtiden.

Idag hade jag och Jonas tänkt åka till vikingmarknad i Hamburgsund. Men igår kväll så fick Jonas sprängande huvudvärk i kombination med illamående så vi får se hur han mår idag. Han ligger än så länge och sover så vi får se hur det blir. Hoppas hoppas!! Själv har jag fått ungefär 3 timmars sömn i natt men känner mig konstigt nog rätt så hyggligt okej ändå. Märkligt. Men man vänjer sig väl, antar jag. Ska se om jag hittar något roligt foto som jag tog igår nu.

Hej så länge!
 

Hunnebostrand


Lååångpromenad och storstädning

Gårdagen blev hurgig minsann. :) Jag och Jonas fick för oss att gå en superlång promenad på 2,5 timmar. Sen kändes det i fötterna vill jag lova. Neo satt däremot snällt i sin sulky och vred, vände och smakade på en kotte han fått av sin far längs vägen. En god middag fick avsluta dagen och sen var det dags för vår lille kille att nana.

Idag har vi storstädat huset. DET behövdes. Aslan har fällt ovanligt mycket päls senaste veckorna och imorses hittade jag två enorma spyor på en av våra största mattor i vardagsrummet. Jonas hittade sen ytterligare en på balkongen. Lovely! Not. Hoppas bara att det inte är något allvarligt med vår lille jycke. Nog för att han brukar fälla vinterpälsen men jag anar att det är något mer. Får ha ett vaksamt öga helt enkelt.

Imorgon far jag och Neo till Hunnebo där vi ska träffa min far, syster och bror på kyrkogården där mamma ska ligga. Sen ska vi utse en sten och vad som ska skrivas på stenen. Runt ett-tiden ska jag och mina syskon vara med när urnan sänks ner i jorden för gott. Pappa däremot, orkar inte vara med. Jag hoppas hinna en sväng och hälsa på min farmor imorgon också. Kanske hälsar jag på min farbror Mats också när jag ändå är i Hunnebo. De har nämligen köpt ut farmors hus från min pappa och de andra syskonen så de använder det stora huset som sommarstuga nu. Det är ett rejält hus vill jag lova! Farmor bor nu på hem. Hon är allt för gammal och dålig för att bo kvar i huset. Men hon är pigg och helt klar i huvudet! Inte illa för en kvinna som haft Parkinson i över 30 år och nu är 91 år gammal!

Nej, nu ska jag nog ta en promenad med Neo och Aslan - dvs så fort Neo behagar vakna ur sin middagslur. Kanske är det dags för middag innan också. Ja ja... Vi får se vad som hinns med. :)

Hej så länge!

RSS 2.0