Rolig tid!

Hej igen! De flesta av mina blogginlägg har jag gjort via en Iphone-app och då denna strulat för mig den senaste tiden, så har alla inlägg lyst med sin frånvaro. Men här kommer ett i alla fall. Senaste tiden har varit full av roliga händelser! Den största måste ändå vara att Jonas tagit körkort OCH köpt bil!! En väldigt stor händelse för hela familjen så klart! Att han sen dessutom kom in på Omvårdnadsutbildningen han sökt, är naturligtvis också en stor händelse. Vi har nu inte en heeelt oviss framtid i alla fall. Speciellt som det sägs finnas gott om jobb inom denna profession efter utbildningens examen. Själv planerar jag (och har kommit in på) att läsa in lite matte parallellt med jobbet. Jag har trixat och fixat och funderat på hur i all sin dar jag ska göra. Det är ju svårt att leva på CSN och jämfört med vad jag är van vid att tjäna, så blir det en ganska stor kontrast. Och varken jag eller Jonas vill nödgas leva fattigt under Neos viktiga barndomsår. Jonas utbildning är bara 1,5 år men om jag får som jag vill, så tvingas jag läsa heltid minst tre år om jag vill syssla med marknadsföring som Ekonom i framtiden. Så vi får se hur vi gör... Just för tillfället är jag fortfarande sjukskriven på halvtid och det är mest med anledning av detta som jag börjat fundera i dessa banor. Livet som renodlad utesäljare har väldigt många fördelar - speciellt om man har barn IOM att man kan styra över arbetstiderna så mycket. Men det är också väldigt slitsamt när det inte flyter på som det brukar. Och när man märker att man successivt bryter ner kroppen år efter år, så kommer det till slut en dag när Man måste börja fundera över sina prioriteringar. Speciellt när man har barn! Både jag och Jonas har börjat träna på Motionspalatset och det har faktiskt hänt en hel del redan, vilket så klart är jätte kul! Och detta måste väl ändå också vara ett bevis på att man är på rätt väg - att man inte sliter lika mycket längre på kroppen. :) Vi har gjort väldigt mycket skoj senaste tiden. Midsommar firade vi med vänner, vi har varit på barnkalas och nästa helg ska jag både på Kanalyra med vänner i Mellerud och kusinfest. Det ska så klart bli jätte skoj! Nu ska jag ta hand om min lille kille! Hej så länge!

Busonge! :)


Nya bilen


Världens goaste kille!


Att lämna ut sig själv och sitt privatliv

Det är alltid en avvägningsfråga det där - vad man bör bjuda på och vad man bör hålla för sig själv alternativt sina närmaste.

Min sambo brukar säga till mig att jag är för känslig för att berätta så mycket som jag ofta gör, för främmande människor. Jag tar åt mig ifall någon vänder det mot mig. Men samtidigt hoppas jag att just DEN egenskapen gör mig till en ganska varm människa.

De människor som är livrädda för att visa sig själva, upplever jag personligen som ganska tråkiga och framför allt kalla. Inte trygga och försiktiga som de kanske upplevs av vissa - tvärtom - livrädda för spontanitet och att någon som de inte litar på ska få reda på för mycket om deras mest privata delar av sitt liv. Jag är förvisso ganska bra på att se människors rädslor.

Man kan ju fråga sig om de kanske haft anledning att bli försiktiga.

Efter att ha läst en hel del om Transaktionsanalys och de sociala spel vi människor spelar med varandra samt med en stor portion personliga erfarenheter, så inser jag att många av dessa människor förmodligen råkat ut för detta på mycket nära håll.

Det har jag också. Men min erfarenhet av spel och diplomati, är inte att det eeeenbart är av godo - dvs att förhindra onödiga konflikter och sår i relationer, det hindrar också individer med mer ogynnsamma roller i familjer att ta plats. Iaf om man har svårt för att lita på sig själv - som pga ovanstående iofs självfallet oftast är inlärt.

Man kan bli förbannad, ursinnig och kapa kontakten med dem som genom sina prioriteringar i sociala sammanhang/samtal, värderingar, vad man väljer att framhäva, vad man väljer att inte prata om, huuur man pratar om saker, vad man skämtar om osv - inte kan ge den mänskliga respekt man förtjänar. Men sanningen är ju att litar man på sig själv, så finns det få saker/personer som kan skada en.

Hur som helst - att lägga locket på, "fixa det sociala reglerna" och istället spela sociala spel, manipulera och prata skit om dem man inte respekterar genom att jämföra sin egen grupptillhörighet - höja dem till skyarna och förminska andra- är miiinst om inte MER ruttet än om man som... Ex min sambo - har ett rejält glest filter när man talar. Han är åtminstone rak och säger det han menar istället för inkapslade dolda budskap som vissa få förunnade ska ta del av.... Och må dåligt av.

Att han är så oerhört konfliktstark attraherar mig. Han skulle lätt kunna såga en akademiker i hälarna verbalt genom att vara så fruktansvärt hänsynslös och rak. Det är hans arena - det är där han är som starkast (det finns ju inga starka eller svaga människor, bara mer eller mindre hela med olika sorters styrkor). Och när det gäller pikar, hintar etc och andra delar av spel - så tar han bara helt enkelt inte åt sig!

Han struntar fullständigt i vad andra tycker om honom - iaf de han inte tycker om. Man kan använda sig av verbal misshandel - men endast om man hittar någon som lyssnar eller använder samma teknik. Men det krävs trots allt att någon lyssnar. Annars funkar det inte.

Och back to basic - jag kräver respekt som alla andra - och om jag är en spontan människa som kanske bjuder för mycket på mig själv ibland - så är det mitt val. Om man inte kan respektera mig eller dem jag omger mig med - så är det numera bye bye.


Träning som ger resultat!

Nu blir detta kanske lite av ett skrytinlägg men det kan inte hjälpas - jag är så stolt över mig själv! Och handen på hjärtat så är ju knappast det något negativt!

Jag måste nog säga att jag varit i rätt bra form en gång i tiden. Jag fick en riktigt bra placering i Tjejvättern och har alltid varit väldigt stark för min vikt vilket gjort att jag kunnat utföra träningsmoment där man bär upp sin vikt på olika sätt sim ex via armhävningar, chins och dips. Det var liksom min lilla grej - min stolthet.

Men med barnafödande, en svårt sjuk mamma osv, så har jag inte prioriterat att hålla mig i form direkt.

Så jag tog tag i det för ett par veckor sen och orkar snart redan lika mycket som jag gjorde när jag tränade som mest! Kroppen har ju ett muskelminne som gör att man lättare kommer i form om man en gång varit vältränad men inte trodde jag att det skulle gå så här fort!! Jisses!

Ja ja... Nog med skryt. Snart blir det förmodligen en snabb promenad med Natasza, på torsdag ska vi på min kusin Fridas student och på fredag far jag upp till Mellerud med Neo för att träffa Natasza och hennes son. Picknick, öppna förskolan och promenad, står på schemat vad vi vet än så länge. På söndag far jag och Neo till Hunnebo och träffar far och syskon för att hjälpa till med att fixa med båten.

Späckat schema, om ni frågar mig! Nu får jag skynda mig att göra mig i ordning för promenad!
Hej så länge!


Nya träningsväskan


Nya Salomon Gortex-skor


Nya Indoor-skor


Shopaholic-varning!

Du milde tid vad jag har shoppat senaste tiden! Det hela började lite smått med att förskolepersonalen sa att Neos nya sommarskor var alldeles för stora. For in till stan och köpte ett par nya. Men så vaaar det ju ta tre och betala för två och han behööövde ju faktiskt ett par foppatofflor också så det blev det och ett par skor till hans mamma också.

Tyckte garderoben var lite torftig efter att flera tröjor gått på sista versen. (gillar inte dagens mode något vidare så jag har envisats med mina gamla tighta tröjor i några år nu) Så det hela slutade med några tröjor till mig också.

Sen köpte jag ett 1-års medlemskap på Motionspalatset förra veckan och insåg att jag inte har några indoor-skor att träna med. For iväg för att köpa sådana. När jag ändå var i affären, passade jag på att klaga på mina (outdoor???) Salomon gortex-kängor eftersom de fått "förslitningsskador" på bara tre månader - trodde jag.

De skulle reklamera skorna och lät mig testa ett par nya likadana fast rosa som jag genast älskade! Sen visade det sig att mina "gamla" skor var köpta i december och alltså lite äldre än jag trodde, men IOM att jag tydligen slitit ut skorna i rekordfart, så fick jag ändå rabatt på de där nya. En snygg träningsväska som är praktisk, behövde jag ju också så det var ju nödvändigt att köpa en för att slippa alla Ica-påsar.

Puh! Har börjat få lite smått ångest kan man säga! Ja ja... Värre saker har väl hänt! Får helt klart ta det lugnt med utgifter resten av månaden!


RSS 2.0