Sommarens göromål

Skriv inläggstext 

Det tar sig! 😀🙏
Det händer en del på gymmet när man kommer ihåg bra kolhydrater! 😀🙏❤️
Altanbyggande på gång! ❤️🙏
Det går sådääär att arrangera ett fint foto med vår trofaste vän! 😂❤️🙏
Hälsar på i farbror Fredrik och hans familjs segelbåt! 😊🙏⛵️

Ny frilla! 😂❤️✂️🙏

Skriv inläggstext 


Sista gången jag har långt brunt hår på ett tag framöver! 😀🙏❤️

Skriv inläggstext 


Lek och simning på Vattenpalatset med vänner! ❤️

Skriv inläggstext 


Här jobbar jag! ❤️💻📞💵💸📠🖊📖📎🚗🚖🛵🏎

Skriv inläggstext 


Sommarsysslor

Den här sommaren är annorlunda på så vis att det är JAG som inte har någon semester i år! Det vi nu gör, är att se till att alla längre resor sker på helgen då denna mor/fru har möjlighet att vara borta hela dagar. 


Neo har varit på fritids de dagar Jonas fortfarande jobbat. Men nu när Jonas har semester så vill Neo så klart vara hemma och hjälpa sin pappa bygga en altan – en ENORM altan! Ha ha! 😂😂😂

 

Tja…. Det blir nog fint när det är klart! Och Jonas och Neokämpar på med att borra de sista hålen som plintarna ska ner i. Jag vet inte hur många plintar som grävts ner men det ska bli 24 till slut.  Sen kommer det roliga arbetet då bräderna ska fram! Hoppas bara att det fina vädret håller i sig nu – så blir det nog lite roligare att arbeta utomhus! (för Jonas alltså 😀🙏)

 

På lördag far vi och våra vänner i familjen Grammann samt Jonas mor, till Ikea i Uddevalla. Vi har alla möbler som ska inhandlas så det känns skönt att vi nu har en ganska så stor kärra som Jonas köpte på Bauhaus för några veckor sen! Den har faktiskt blivit riktigt väl använd! Inte minst när vi hjälpte familjen Grammann att flytta till sitt hus! Det var lite otippat då jag faktiskt inte trodde vi skulle behöva använda den så mycket som vi hittills gjort!

 

Vi tänkte hur som helst också pricka in en upplevelse som vi fick i present på vårt bröllop – som vi alltså FORTFARANDE inte har nyttjat! Skratt!! Veckan därpå, hoppas jag det blir en lång (med betoning på låååång) tur till High Chaparal!! Någonstans vill jag också pricka in Liseberg, hur det nu ska gå till. Men det blir en senare fråga!

 

Vi ses och hörs!

Ciao!

 


Min träning ❤️🙏

Idag är jag väldigt trött på jobbet! Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt och att faktiskt salta maten bra, när man tränar mycket och just detta, har jag varit dålig på idag! 


Senaste tiden har jag börjat svettas något kopiöst när jag tränar kondition men faktiskt även när jag tränar styrka! 

Det behöver inte bara vara sommarvärmen som är boven i dramat för jag svettas lika mycket om gymmet är svalt! 

Jag vet inte riktigt varför jag börjat svettas så mycket. Jag har förvisso alltid svettats mycket om jag tränar kondition. Men detta är helt sanslöst mycket! Jag tränar ofta nu. Min kondition är förvisso riktigt bra och jag märker att ju bättre kondis jag har, ju lättare svettas jag!

I alla fall....när jag svettas så där mycket, så är det ju inte bara vätska jag gör av med utan även salt! Det har jag bittert erfarit då huvudvärken gjort sig påmind. Det räcker dock oftast med att jag äter något salt så försvinner huvudvärken snabbt! ❤️

Nej...nu är rasten slut och jag ska göra lite nytta här på jobbet! 😉❤️
Ha en fin dag!


Leklandet med kompisar!❤️🙏

Skriv inläggstext 


På besök hos kusinerna i Kinna! ❤️🙏

Igår hade vi näst intill en heldag hos Neos farbror Fredrik med familj! Vi blev bjudna på grillat samt jordgubbar, glass och grädde. Jätte gott! 


Neo lekte så klart med kusinen Edvin som är så snäll och lägger all tid på sin lille kusin trots att han faktiskt är 14 år. ❤️

Neos kusin Helga är vääääldigt upptagen! 😂🙏

"Fin" frisyr i födelsedagspresent! 😂❤️🙏

Neo skulle ge mig en fin frisyr i present... Det hela resulterade i en dissekerad borste..., frisyren? Tja, jag är nog några hårstrån mindre i alla fall! 😂❤️🙏


Vart tog sommarvärmen vägen?

Så fyller man 42 år imorgon! Var faktiskt tvungen att räkna! 😂 Ha ha! Födelsedagen blir inte olik någon annan dag. Kanske unnar jag mig någon god lunch på jobbet. Men inget annat. På söndag däremot, tänkte jag bjuda på lite fika. 😊 Fyller ju inte jämt så det blir bara lite tårta och kaffe. 


På lördag åker vi till Jonas bror Fredrik och hans familj i Kinna. Det ska bli jätte trevligt och förhoppningsvis grillar vi! Mums! 

När jag ska hinna baka inför söndagen däremot, är lite av en gåta! Ha ha! Kanske blir tårtan lite av ett halvfabrikat med färdigköpta tårtbottnar och kakorna köpta. Vi får se. Nu ska i alla fall vovven rastas innan det är dags för mig att sätta mig på cykeln och trampa till jobbet! 

See ya!


Gymday! 🙏🚵🏻‍♀️💪

Skriv inläggstext 


Neos språkstörning ❤️

Neo är sååå duktig! Han kämpar med extra-materialet specialpedagogen gett oss över sommaren och han läser överallt! Skyltar, reklam, tidningar, på teven - you name it! 


Han börjar bli medveten om att han har en språkstörning nu men vi föräldrar är noga med att påpeka - förhoppningsvis på ett barns nivå, att han inte är ett dugg mindre smart än sina kompisar för det! 


Det tog ett tag för oss föräldrar att inse att intelligens inte har något med hans språkstörning att göra! 


Något som sorgligt nog många verkar förväxla eftersom Neos arbetsminne är lite sämre. Men ni skulle se hur han kompenserar för detta! Hur han hittar andra vägar, hur bra kompis han kan vara och hur snabbt han ser samband i vardagen! 


Jag tänker ibland på all den okunskap människor levt med förr!

"Han är lite trög"

"Hon är långsam"

"Han är inte så smart den där"

Hur många känner inte igen det där?! 


Jag själv kan tyvärr räcka upp en hand och villigt erkänna att jag haft mängder av åsikter som sannerligen delat upp människor i klasser och olika värden. Omedvetet och undermedvetet i någon slags förhoppning om att få "passa in". Och VILL man verkligen passa in i det där umgänget där sådant är viktigt?!!


Jag vill idag passa in i en miljö där det viktiga är att man inte skadar andra människor eller djur, varken fysiskt eller psykiskt - i den mån man kan och orkar! I en miljö där individualitet och egenheter är något som tillför värme... i en tillåtande miljö där människor inte är rädda! 


När jag ser på mitt barn så inser jag att han - trots sina föräldrars brister - just klarar det där - att vara hel och göra saker på SITT sätt och vågar bara vara! 


Härom dagen fick jag höra att en yngre kille i Förskoleklass hade hoppat på Neo och tagit stryptag. Som tur var så rusade lärarna dit och lyckades dra iväg killen. Anledningen?!


Jo... de hade tittat på film och den där killen hade skrattat när några barn i filmen slog ett annat barn. Neo hade vänt sig om och sagt "Det är väl inte roligt när de SLÅR killen heller!"


I rest My Case! Mission completed! ❤️


RSS 2.0