Vad sysslar jag med egentligen?

Knappt hade jag hunnit glädja mig åt en vecka med bra säljresultat förrän lönespecifikationen kom och raserade allt.

Förra slet jag för att få fler order än jag generellt fick på en vecka i höstas då jag sålde färre för att orka med skolan.

Man skulle ju kunna tro att det arbetet genererade en högre lön...men icke då!! En vecka hade jag nästan ånger på varenda order!

Det får mig att stanna upp och fundera över vad fa-en jag håller på med?!!! Jag VET att stressen ökat IOM insikten att jag behöver få upp veckoresultaten IOM att skolan är slut. Och med stressen, även ångest.

Jag har rest rätt långt för att jobba och väl där, har folk varit riktigt arga. Nu har ju jag aldrig jobbat i den staden förut så jag har ingen anledning att ta åt mig av kritik som någon annan säljare dragit på sig. Men jag har märkt (tyvärr!!) ett mönster där man blivit allt mer anti oss som säljer brandskyddspaket. Vårt företag är ju inte det enda, och många är de företag som dragit på sig tidningsartiklar och som folk känt sig lurade av.

Jag vet också att min egen försäljning alltid präglas av en balans mellan att få tillräckligt med ordrar för att överleva ekonomiskt och att få bra kvalitet på ordrarna - en kombination som ibland kan vara väldigt svår att styra över.

Alla säljare vill nog (mer eller mindre) ha nöjda kunder.

Men kommer man till ett område där man misstagit sig på ex hur området ser ut - ex om vår målgrupp bor där i såpass mängd att man kan sälja bra, eller om området är litet, om många har betalningsanmärkningar osv, så börjar man få panik och får snart det hela att låta aningen bättre än vad som är rimligt och som kunden kommer må bra av när vi åker därifrån.

Följden blir ofta många ångrar och mycket klagomål. Vi säljare tjänar alltså ingenting på detta.

Jag har börjat utveckla någon form av ångest inför varje besök. Är det en gammal arg kund som öppnar dörren? Kommer jag bli utskälld? Kan jag råka ut för våld?

Jag har aldrig tidigare (under mina mer än 10 år som säljare) varit orolig för något sådant och jag vet ju med mig att jag har rätt bra kvalitet på mina ordrar (iaf jämfört med många andra säljare). Ändå präglas veckorna av prestationsångest och slutet av månaderna av ångest inför lönen.

Det är Mao mer än dags att byta inriktning i livet, lägga all försäljning på hyllan ett tag och helt koncentrera mig på något annat.

15 mars söker jag in på Högskolan och om syokonsulenten har rätt, så behöver jag inte oroa mig för om jag kommer in. Det gör jag, menade hon på.

Frågan är kanske om jag kommer orka jobba till hösten, om jag hittar områden att jobba på som inte ligger allt för långt bort och får lön som jag kan klara mig på.

Ångest ångest ångest... Det måste bli slut på det nu. Inte bara för min egen skull - det är ju inte bara mig det går ut över - än mer för mitt barns!


Neo med obligatoriskt plåster i pannan eftersom deet "ska man ju få när man varit hos doktorn", tycker Neo! ❤


Vardag

Oj vilket trist inlägg det här kommer bli. Har egentligen inte hänt så mycket sen senast. Vi var förvisso på BWC idag, efter att Förskolan ringt dem och hänvisat till att Neo inte riktigt pratar rent än.

Väl på BWC så fick vi bekräftat att Neo i te riktigt pratar rent än, men han har ett stort ordförråd och förstår dem korrekt ihopsatta i meningar. Och så länge han inte stagnerar i sin utveckling utan det hela tiden händer saker i språket, så är det absolut ingen fara! Sköterskan hade förväntat sig ett barn som knappt kunde prata alls efter samtalet med Förskolan så hon blev förvånad över hur väl Neo uttrycker sig. Det har kanske förvisso hänt en del i Neos språkliga utveckling sen det samtalet ägde rum.

Arbetet har funkat bra den här veckan, mycket pga mycket vila söndagen innan samt tur med bra adresser. Nästa vecka kommer jag nog dessvärre vara tvungen att åka en bit igen. Om jag har riktigt otur så blir det mot kusten så det blir långa resor. Men vi får se. Har funderingar kring en mindre ort först. Är dock osäker på hur området ser ut och om det finns stor köpkraft där.

Imorgon ska jag till min terapeut och på eftermiddagen ska jag och en väninna ta med oss våra barn och åka till Öppna Förskolan. Jag har ju av en mängd orsaker (bland annat att jag jobbat när de har öppet!) bara varit där två gånger sen Neo föddes och andra gången jag kom dit så hade de stängt. Det ska bli kul att ge stället en chans!

Nu ska jag försöka koppla av. Jonas jobbar än men kommer hem strax efter tio ikväll. Hoppas sova gott så det blir en givande dag imorgon!

See ya!Absolut sista (natt-) blöjan!


Nya stuprör iiiigen! (Trots att jag egentligen inte gillar det!)


Lite till bara!


Det tar sig! Musklerna börjar komma tillbaka! Bara lite fett som ska bort också så är jag tillbaka där jag var för 10 år sen!


Planer

Oj oj oj vad det var jobbigt att få ihop ordrar i veckan! Först i slutet av arbetsveckan fick jag reda på att någon ur konkurrerande verksamhet, dragit på sig en tidningsartikel bara veckan innan. Visserligen var det hela tydligen ett missförstånd. Men en tidningsartikel är alltid en tidningsartikel och brukar missgynna alla i samma bransch i form av ökade ångrar etc. Otroligt frustrerande! Själv har jag ju ökat kvalitén på mina ordrar med säkert 50%!!

Nu har jag ju iofs dessutom rusar igenom de flesta kommuner i min direkta närhet flera gånger senaste åren och behovet av brandsäkerhet börjar bli mättat. Det gör att jag tvingas söka mig mycket längre bort, vilket innebär längre bilresor och i värsta fall - övernattningar. Det senare är som kanske redan är bekant, inget alternativ för mig som är mor och vill vara hemma hos min familj efter jobbet.

I mars ska jag iaf söka in till högskolan tack och lov!! Skönt att se ett litet ljus i tunneln!! Men fram tills att jag börjar i höst (om jag kommer in), anar jag att det kommer bli ganska tufft!

Idag så har jag som vanligt på fredagar, tränat med pappa. Stackarn har tappar bort sin hem-nyckel så han håller på att leta febrilt efter vart han jan ha tappat den!!

Träningen går iaf suveränt just nu!! Visserligen har jag nog lagt på mig ett par kilon men jag anar att mycket är muskler med tanke på hur bra det går. :)

Snart dags att rasta vovven innan fredagsmyset börjar med min lille son innan hans far ska iväg och jobba!
See ya!


Transaktionell analys

Måste tipsa om att kolla in den här myyycket enkla beskrivningen av något som kan hjälpa oss människor markant i sociala relationer!! Kolla in den här lilla filmen=

http://m.youtube.com/#/watch?v=nKNyFSLJy6o&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DnKNyFSLJy6o&gl=SE


RSS 2.0