Ännu mer hockey!

Idag släppte han (redan!!!) greppet om den trygga ställningen vid ett par tillfällen och tog några stapplande steg med skridskor själv. 😊💗👏😄

Medan resten av nybörjargänget höll sig i ett hörn för sig själva, så fick Neo för sig att han skulle åka med barnen som åkt i ett till två år! Ha ha!! Han slet som ett djur för att hänga med, med sin ställning och lyckades faktiskt göra det också om än bland de sista i patrullen! Skratt!! 😂💗

Han tycker det är riktigt roligt i alla fall och det är det viktigaste! 💗💗💗


Hockey!

Idag fick Neo prova på att åka skridskor! Det gick faktiskt riktigt bra! 😊 I början kunde han knappt stå trots den fiffiga ställningen som stöd. Än svårare hade han att resa sig upp. 

Men redan efter ett varv med lärare runt sargen, så kunde han "gå" själv. I slutet for han fram riktigt fort. Så klart var det jätte roligt när han märkte framstegen! I början var han dock frustrerad när han såg barn som åkt i flera månader. Men det ändrades ganska snabbt som tur var! 😊💗


Neo 💗💗💗💗


Fighting 😉


Gekås Ullared!Ullared från topp till tå! 

Min going! (håller i gräshoppa)Hurtig dag!

En 2,5 h lång cykeltur i skogen, lunch och sen 1 h kickbike och sen bus med pappa. Vart tar energin slut?! Han är ingen spurtare min son....Men han kan cykla...timme efter timme, i upp- och nerförsbackar på grusvägar i skogen! 

Älskade barn!!! 💗 💗 💗


Några ord till mitt barn

Någon sa till mig att du är en gåva till mig och din pappa...en gåva för allt vi båda på varsitt håll, fått utstå under våra liv. Hon sa att du är en stark, gammal urstark själ som inte bara helar dina föräldrar utan kommer hela många människor under din livstid. En healer som hon beskrev dig...

Inget kunde vara mer sant än så... Du skapar trygghet vart du än vänder dig, bara genom din blotta existens! Små vuxna växer upp och blir stora vuxna, tänker som vuxna, beter sig som vuxna...och där står du, orädd och trygg och ser på... bara som du ÄR... omedveten om vilken kraft du har i din blotta existens! :)

Inget kunde vara mer sant! Jag tackar jorden, rymden, allt liv och all kraft i vårt universum...varje dag för att vi får ha dig i våra liv! Du är så oerhört perfekt, så otroligt olik vare sig din mamma eller pappa när vi var små. Så trygg, så säker.

Ibland säger du saker som skrämmer mig dock. En kväll sa du "mamma jag ska skydda dig, du behöver inte vara rädd". Du är ju ett BARN! MITT barn! Det är MIN uppgift att finnas där för DIG, inte tvärtom! Jag är övertygad om att ett barn aldrig kan ta ansvar för sina föräldrar, eller ens sig själv och sina egna känslor eftersom allt är ett resultat av miljön. Visst, vi föds med olika känslighet. Men där tar det genetiska arvet slut, enligt min övertygelse. Desto större ansvar läggs på oss föräldrar att faktiskt se våra barn, att finnas där känslomässigt... och för att kunna göra det, så måste man ju bara medveten om den oerhörda kraft vårt omedvetna påverkar oss med. Med anledning av det, så måste vi föräldrar också ta hand om oss själva, vara snälla mot oss själva, förlåta oss själva för när vi gör fel...så vi inte gör er barn till offer, så att ni känner er som offer och lever ut vår ångest genom projektiv identifikation.

Så jag behöver ta ett djupt andetag och ta ifrån dig dina tankar på att du ska ta hand om mig... så att du kan koncentrera dig på det du ska.... dvs lära dig ta hand om dig själv, vara snäll mot dig själv, förlåta dig själv när du gör fel, välja dina strider rätt, kunna behålla lugnet och inte tappa bort dig själv bland människor som är trasiga och sprider sitt omedvetna kring dig.

Jag hoppas så innerligt att jag och din pappa kan ge dig de verktyg du behöver i ditt liv för att kunna möta motgångar på ett så konstruktivt sätt som möjligt och till slut kunna älska någon annan än dig själv.

Så jag vill tacka dig för att du kom till oss, gjorde livet värt att leva och helar oss med din blotta existens varje dag!!
TACK!!!!

En solros i kanten av en parkering i stan 😀


En typisk morgon med fil och flingor samt barnprogram innan cykeltur till skolanTog en lång promenad med min trofaste vän för att samla tankarna idag 💗


Muta: Ett kex per gång han skriver sitt efternamn 😂💗


Playground rules! 😀


Min största svaghet...

Vissa skulle kanske säga "Nej nej!! Vad skriiiiver hon nu?!", skrockande och med en svidande känsla i maggropen. Ni kan sluta läsa.... NU!! 

Ni andra, med en mer hälsosam syn på människan. Där man tillåts visa sig själv, utan att dömas, så vill jag avslöja en sjuhelvetes kamp jag har - mot mig själv. 

Det är så hemskt att jag inte vet hur jag ska börja. Jag vill ju så klart även skydda dem som inte ska exponeras, inte dra med mig dem ner i fallet så att säga. 

Det handlar...som säkert många av er redan förstått, i alla fall ni som (förmodligen på ett ganska djupt men kanske ändock inte så brett sätt), känner mig väl, om fysisk styrka. 

Jag har mina känsliga knappar. Knappar som alltid kommer vara känsliga för mig. Det är lite märkligt ändå, eftersom jag aldrig varit svag. Jag fick aldrig några passningar i lag-idrott så klart. Jag var ju mobbad. 

Kanske var det för att mobbningen syntes extra starkt i gympasalen. Jag blev ju aldrig vald till något lag, fick höra hur kass jag var, trots att jag visste innerst inne att jag lääät andra vinna, slå mig, skada mig på olika sätt. 

Självklart handlar det om min oförmåga att älska mig själv som jag var, dvs uuutan att prestera. Och eftersom en sådan sak är inlärt, så kanske jag inte såg min stora potential. Det har jag ju förstått senare med facit i hand. 

Skolan är en känslig plats för mig. Att nu ha ett barn som börjar i skolan är så klart en omvälvande sak för honom. Men även för mig....

Jag måste hela tiden passa mig. Vilka känslor är mina och vilka är hans?! Vilka knappar sätter igång omedvetna processer i mitt huvud som jag gör till problem som inte finns?! Vad ger jag mitt barn?! Vad gör det med honom?! 

Suck!! Än så länge har jag ingen aning! Jag vet att jag behöver bli betydligt snällare mot mig själv, och ta hand om mig...så att jag har förmågan att finnas där känslomässigt för mitt barn! 

Over and out!! 
💗💗💗💗💗💗

...och 40-åringen fortsätter tro hon är 20 och köttar på, på gymmet! 😀


En känslosam dag på Hälsomässan i Göteborg

Igår for jag, Camilla och Jeanette till Hälsomässan i Göteborg. Det blev en känslosam dag där ett medium lyckades pricka in en hel del punkter i en av mina vänners liv. Känsliga sådana som hon omöjligt kunde ha vetat. Det hela blev en sådan oväntat stor upplevelse att jag själv valde att söka upp mediumet efteråt för en privat konsultation.

Det blev ett väldigt känslosamt möte. Av respekt för andra i min närhet så vill jag inte avslöja så mycket om vad hon sa till mig om andra i min familj eller närhet. Men en mycket givande och bra dag blev det. :)Lek efter fritids! puh! 😊💗
Första tiden

Nu har det redan gått två veckor sedan Neo började på Fritids på Mariedalskolan. Det har varit omvälvande både för oss föräldrar men mest för Neo så klart. 

Vi har märkt på honom att det varit mycket nya intryck och massor av nya situationer med bara barn som är lika gamla som honom och nya pedagoger. Han har varit trött när han kommer hem och har sovit lite oroligare på nätterna.

Mycket nytt rent praktiskt är det också. Mer ansvar läggs på barnen och nya rutiner ska göras till vardag. Frukt ska följa med varje dag, man ska ha koll på veckoplanering, etc etc etc... 

När jag hämtat honom, har han kutat omkring med sin bästis och två nya killar varav en heter Max. Men de håller fortfarande på att försöka lära känna varandra i klassen och de är lite trevande gentemot varandra, säger personalen. 

För min del handlar det om att behålla lugnet, inte blanda in mina egna erfarenheter från skoltiden och lita på att Neo klarar sig fint. En dag, hade han tydligen slagit två killar och blev rejält tillsagd och han har gått och irrat lite i början. Men jag måste tro och lita på att pedagogerna har rätt i att han klarar sig bra! 💗

RSS 2.0