Nytt hopp!

Efter lite research och lite mer information, har möjligheten ökat att Neo ska få en plats på Mariedalskolan i alla fall.

...Med hjälp av vår logoped!

Efter att ha haft en dialog med en lärare på Tärnan, har vi nämligen fått reda på att mer än 96% av skolans elever, talar ett annat språk än svenska. Eftersom det är av yttersta vikt att Neo får språklig stimulans för att utvecklas socialt och kunna interagera med de andra barnen, så måste han ha barn omkring sig som talar svenska. 

På Tärnan säger man att man förvisso delar upp eleverna i klasser där den ena gruppen kan svenska och den andra behöver lära sig det. Det jag däremot anar, är att barnen helst pratar det språk de känner sig mest bekväma med, med varandra. Och finns det då ett flertal som kommer från samma land, så är det inte svårt att förstå att de lättare kommer finna varann. 

Vi vill så klart att Neo kommer få utvecklas i en trygg miljö. Det är ju i en sådan man lär sig bäst. Och trygg blir han ju främst om han har kompisar och känner att han hänger med socialt. 

Vi får väl se... Men vi kommer få ett utlåtande från vår logoped för att styrka Neos behov. Neos Förskola säger även de att de kan styrka Neos behov av språklig stimulans med andra barn. Thank god!! 💗


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0